Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 349
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте!

Моля посочете добър детски офталмолог в София и координати за връзка. Ще ходим за друг преглед и искам да използвам възможността и да консултирам детето, защото след три противоречиви мнения първо сложи очила, после трябвашеда ги слага само докато гледа ТВ и компютър, после пък да, имал 2 диоптъра далекогледство, но не трябвало да носи очила и ги махнахме. Обаче започна първи клас и цяла учебна година писа почти легнал върху бюрото. Питах го, но от неговите обяснения не можах да разбера има ли проблем с очите и затова трябва да го консултирам с наистина добър специалист.
Преди година го водих при доц. Попова в Александровска, но тъй като му предстоеше скенер с контраст същия ден тя не му разшири зениците. Трябваше да го заведа след няколко месеца, но поради чести боледувания и факта, че тя приемаше само в петък не успяхме да запишем час и когато се обадих преди няколко дни ми казаха, че се пенсионира. Знаете ли дали ще продължи да работи в частен кабинет и тя ли е най-добрият специалист в детската офталмология? При кой ми препоръчвате да заведа детето?

# 376
  • София
Аз водя сина си при д-р Оскар - Детска очна клиника Александровска болница. Освен това работи и във Визус, също с направление. Доволна съм, епизодично сме попадали и при други негови колеги /когато е отсъствал/, но после пак продължавахме при него. Първоначално постави диагноза на детето и сложи точните очила /което според е много важно, да се улучи диоптъра и т.н./.

# 377
  • София
Аз водя децата при д-р Константинов в очна клиника Ден,а беба и при д-р Лолова. И от двамата съм безкрайно доволна,чудесни специалисти и хора! Но  д-р Константинов е нашият офталмолог. Peace

# 378
  • София
На 1ва стр. има координати на някои лекари, но д-р Топов например вече не работи с деца, а на д-р Галя Димитрова актуалния частен кабинет е тук: http://www.miplets.de/pub/20/%D0%B4-%D1%80-%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0 … %D0%B2%D0%B0.html
Тя приема и в Александровска, но се чака много там и по каса, и за платен преглед. Затова аз водя децата в частния кабинет. Доволни сме и от Константинов, но някак тя си пое баткото от 3г. и си продължаваме при нея (смятам, че оснвна е нейната заслуга да го убедим да носи лепенка за закриване на окото). При Константинов плюсът е, че не се чака дълго за преглед и ни е спасявал с бърза рецепта за очила, когато се е налагало.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 12:46 от Jiema

# 379
  • София
Здравейте,
Не съм писала досега в темата - дъщеря ми е на 9 години, днес бяхме за пръв път на преглед при очен лекар - при Галя Димитрова, която установи леко късогледство на едното око, но видя и тъмно петно под единия ирис и установи леко уголемени роговици. Препоръча през септември да ни приемат в Очната клиника на Александровска, където да изследват очното налягане и да направят оптична томография на очите. Много се притесних, защото отидохме на преглед уж просто за всеки случай, а се оказа, че може да има сериозен проблем. Четейки темата, оставам с впечатление, че повечето са доволни от лекарката, но в момента съм доста притеснена и се колебая се, дали да търся и второ мнение, или да й се доверя. Ще съм ви благодарна на всякаква информация, вкл. за условията в Александровска  bouquet

# 380
  • София
Аз бих потърсила второ мнение преди септември, не пречи, даже е нормално според мен. Ако се потвърди вече ще търся къде да се изследва детето.

# 381
  • ГОре на черешата...
Здравей, Беба  bouquet! Аз също не бих чакала 3 месеца. Стискам палци да не е нещо сериозно Praynig!

# 382
  • София
Благодаря Ви,
Записах час и при доктор Константинов. В четвъртък сме при него.

# 383
  • ГОре на черешата...
Успех и пиши като мине прегледа Peace!

# 384
Здравейте мамчета  Hug . Ние минахме при д-р Боева в Пловдив . Много сме доволни , малката също. Никакво притеснение нямаше . За сега нямаме никакви показания за очила или операция.
 Само ни остава лепенката и упражненията. Носим лепенка по 3 часа на ден през това време натоварваме окото.
След 4 месеца отиваме на преглед пак с предварително разширени зеници.

Та който се чуди в Пловдив къде да ходи , съветвам го да опита при Боева. Направи ни обстоен преглед и беше много внимателна с детето. Всичко мина прекрасно.
Много съм доволна!

# 385
  • София
Днес бяхме на преглед при Константинов - каза, че с лявото око е късогледа, диоптър около около 0.5. Иначе общо с двете очи и с дясното няма никакъв проблем. Според него няма нужда от очила на този етап, както и че размерът на роговиците няма значение, след като не се отразява на зрението й. Общо взето ни каза да не се вманиачаваме и след една година да отидем пак, защото в семейството ни има късогледство, но че сега не се налага да правим абсолютно нищо. Така че сега не знам, много ми се иска да спрем дотук наистина и да не се налага да влизаме в болница.

# 386
  • София
Две различни мнения Thinking аз бих отишла при трети.

# 387
  • София
Да, това се замислих и аз. При Димитрова до последно мнението й беше същото като на Константинов - нищо му няма на детето, да не го мъчим сега, по-натам ще го проследим и ще решим и накрая на прегледа изведнъж реши - дали да не го поизследваме малко, защото нищо не индикирало за сериозен проблем, но пък да не се изпусне нещо, предвид факта, че и късогледство има, и роговиците са увеличени с 1 мм. Сега съм още по-объркана отпреди.

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 15:11 от beba

# 388
  • на малък остров в океана
Отдавна не съм писала, но то нямаше и какво.

При предишния преглед през ноември д-р Лолова препоръча постепенно да намаляваме закриването и да спрем напълно към края на февруари. И след още три месеца, след края на училището, да отидем на преглед, за да разшири зениците и да видим до къде сме ме стигнали и какво е положението.

Мързеливото око сме го преборили и на този етап зрителната острата е на 100% и на двете очи.
Изненадата дойде и от спадането на диоптъра. От +10.50 на +8,25 на дясното и от  
9.50 на 8.00 на лявото. Може би за три години това е нищо, но аз съм доволна. Изненада беше, защото ни беше казала, че не очаква промяна преди пубертета.

beba, аз бих отишла при още един утвърден специалист, за да затвърди едно от двете мнения.
Така преди три години отидохме при д-р Лолова за второ мнение и при нея си останахме.

# 389
Сия, с какво закривате стъклото? Трябва да започнем да закриваме по 2 часа едното оченце на Калина, но не мога да измисля кой вариант би бил най-удачен...Мислех за лейкопласт...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт