Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 336
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
  • на малък остров в океана
Рори72, и ние сме от очарованите от д-р Лолова. Невероятно мила и внимателна.
Преди три години и на нас ни предложи да ни приеме в неделя, за използваме, че е с разширените зеници. Уж за второ мнение, но и до ден днешен сме при нея. Дъщеря ми е срамежлива, но с нея разговаря без притеснения. За разлика, във Визус почти само аз говорех.
Даже й позволи да сложи капки в очите, а на мен и до ден днешен не ми дава.

А за махането на очилата, при всеки е индивидуално. Едно е 2 диотъра, друго е с 6, 7 и нагоре. Здраве да е, пък с очила, без очила, все тая ми е.

# 421
Относно рамките - след като чупеха по една рамка седмично (купувахме от тук, между 60 и 100 лв), казах СТОП на скъпите рамки и - да живее Алиекспрес. Купихме един комплект 10 броя от тези (за съжаление обявата не е активна вече)
http://www.aliexpress.com/item/Italian-Designer-Kids-Eyeglasses- … le/590422004.html
Но като дойдоха се оказаха малко големички (за тогава, сега си ги ползваме) и започнах да купувам на бройка от тези силиконовите:
http://www.aliexpress.com/item/Fashionable-Kids-Eyewear-TR90-Chi … le/590478054.html
Гънат се във всички посоки, но трябва да имаш късмет. Имахме 1 броя електриково зелени и 2 броя жълти. Уникални като качество. Тъй като тогава само Диляна носеше очила подарих жълтите на две други майки. По законите на Мърфи, с доста голям зор Калина ги счупи (многократно огъване на дръжките наобратно) и поръчах нови 2 броя жълти - уви, много несполучливи. Сега съм поръчала пак електриково зелени, че са супер сладки и ги чакам, като междувременно носим тези от първия линк и много си ги харесват )

# 422
Здравейте,
 моето момче е на почти 6г. и преди седмица ни казаха, че има катаракта, на дясното око.Изказа се доц. Алексиева от клиника Визус (гр. София), може ли някой с подобен проблем да ми каже за операцията при кого и къде , и кои са най добрите специалисти в тази област.Когато се постави изкуствената леща, тя подменяли се след някакъв период или си е в дългосрочен план?Ще ме посъветвате ли за други специалисти и къде?

# 423
  • София
Моето момиченце е с катаракта на едното око. Следи я д- р Константинов и ище не е за операция тя, но тренираме болното око със закриване на здравото за да не стане мързеливо. Зависи каква е катарактата- колко е плътно пердето- за операция ли е или не е. Един ден ако се стигне до операция аз ще избера клиника Ден, може да се сложи и постоянна леща..

# 424
Здравейте. Ние сме на 5 години и от 3 години сме с очила. Първо бяхме във Варна при Николова и Контрова, обаче сега ходим в Пловдив при Шишкива. Миналата седмица вече за 4 път ходим при нея, но тя нито един път не ни е преглеждала с капки  Confused Това нормално ли е  newsm78 иначе сме с далекогледство и кривогледство, нямаме увеличение на диоптрите(+1.5 и +1.75 сме) само каза да не закриваме всеки ден, а на седмицата 2-3 пъти.

# 425
  • Ловеч
Здравейте, дъщеря ми е на 5, вчера бяхме на преглед, диагнозата е астигматизъм 1 на едното и 1,25 на другото (след разширяване на зениците)
Моля, препоръчайте добър лекар няма значение къде - Варна, София... искаме да я заведем и при друг специалист.
Баща и си прави лазерна корекция преди 2 години в Св. Петка, ще проверя и там.

# 426
  • София
Да ви попитам нещо-ако някой има опит...как е протекло при вас-закриване на око два часа дневно и ясла или градина? Много ме притеснява този въпрос,малката е приета в ясла и аз трябва да се върна на работа в един момент и не знам..

# 427
Следя темата, но съм писала веднъж или два пъти. Много сте полезни.
magnet_for_happiness Синът ми е с очила от 1 месец, а от 2 седмици е с тях и на ясла. Първите няколко дни другите деца са правили "боц" на стъклата на очилата и след това са свикнали. Закривам едното око вечер у дома. Успех с яслата и очилата.

# 428
  • София
Благодаря ти. Тя все още не е с очила. Притеснява ме това, че казаха закриването на окото да е по светло, не вечер..

# 429
magnet_for_happiness извинявай, аз приемам за вечер времето след ясла /след 17:30 - 18:00 ч./. Играе на двора или вкъщи. За есента и зимата не съм мислила, когато светлата част на деня ще е до 17-18 ч.  

# 430
  • София
Мхм,именно... Thinking

# 431
  • София
Синът ми трябваше да е със закрито око по 6ч дневно, затова нямахме избор - сутрин слагахме лепенката преди градина, наобед преди да легнат да спят си я сваляше /той сам/. Госпожата обаче го следеше какво прави. Нямаше никакъв проблем и с децата - бяха свикнали с лепенката и никой нищо лошо не му е казал. Това продължи почти една учебна година. Сега закриваме окото по 3ч. на ден, слагаме лепенката вечер, след градината.

# 432
Здравейте, момичета, радвам се, че намерих тази темичка   bouquet

Дъщеричката ми е на 11 месеца, преди 2 месеца ни откриха висок диоптър +6.5/+7.5, за съжаление наследен от баща й. Диагнозата е хиперметропия и анизометропия. Носим си очилата без проблем, явно и на нея й е по-комфортно с тях. Вчера бяхме на преглед при д-р Контрова за второ мнение и тя ни препоръча да затваряме едното оченце по половин час два пъти на ден. Току що пробвах - получава се Simple Smile
Все още съм нова в темата и се образовам Simple Smile
Ще се радвам да обменяме опит и информация!

Поздрави от Бургас!

# 433
Здравейте!Опитвам се да намеря хора съпричастни или компетентни по проблема очна мигрена.Детето ми страда от нея и въпреки информацията,с която разполагам по въпроса,събрана от лекари,и от статии в нета,ми се иска да намеря човек,който лично го е изпитал на гърба си или знае нещо повече.Пристъпите са тежки-започват с появяващи се в очите светлинки,като при някои форми на епилепсията.Протичат със силна болка в очите,гадене,повръщане,отмаляване и изтръпване на крайниците.Понякога детето изпада в такава неадекватност и говори несвързано.Но когато каже "мамо,боли,не издържам!" това е най-ясния зов на света,че къса сърцето ми на парчета.В момента приема шуслерови соли,изписани от детския невролог-7,5 и 2-ка /това са калиев,калциев и магнезиев фосфорикум/ . Казват,че мигрената ще отшуми сама,може би след пуберитета.Тя в момента е на 10години.Аз не мога да чакам до тогава.Минали сме скенер,ЕЕГ и кръвни изследвания,които да отхвърлят други проблеми в главата.Изписаха й очила,диоптър 0,5..Ходим при д-р Кривошийска,Плевен.Но ако някой знае нещо повече,което може да е от помощ,моля ви,пишете ми тук.Ще оставя и скайп за всеки случай"lora1013" . Желая весел и усмихнат ден на всички ви!

# 434
  • ГОре на черешата...
Лора, за съжаление не съм компетентна да помогна, но като майка искрено се моля много скоро детенцето да е добре, кураж ви пожелавам, дано намерите вашия лекар и вашето лечение Praynig Hug  Peace!

Общи условия

Активация на акаунт