Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 332
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Лора, за съжаление не съм компетентна да помогна, но като майка искрено се моля много скоро детенцето да е добре, кураж ви пожелавам, дано намерите вашия лекар и вашето лечение Praynig Hug  Peace!
Благодаря от сърце!

# 436
  • ГОре на черешата...
 Heart Eyes

# 437
Момичета...
ще се побъркам, предполагам че всеки поста тук започва така...
Красавицата ми (на 14 е) е доста късогледа -6 и на двете очи и вчера след разширяване на зениците и преглед на ретините беше установена латисова дегенерация е ретинните периферии. Препоръката беше корекция с лазер.
Сега ще търсим второ мнение, просто аз съм много изплашена.
Исках да споделя .. , ако някой е имал сходен проблем ..
Аз също съм късоледа, наясно съм с проблема, но тя е само на 14.. направо полудявам...

# 438
  • Ловеч
Момичета, какво ви е мнението за фотосоларните стъкла? Ходихме на втори преглед и в ще носим очила, но се чудя дали да не ги поръчам с такива стъкла?
Рамките на KWIAT/SWING качествени ли са?

# 439
  • София
Моята щерка по не знам си какви причини не искаше фотосоларни стъкла.
Бих ѝ поръчала.
KWIAT са български. Аз изкарах няколко години с тяхна рамка. Накрая я потроших.

# 440
  • ГОре на черешата...
Питала съм д-р Николова - не ги препоръчва. Смята, че в училищна възраст, когато интензивно четат и пишат, не е добре това затъмняване за възприятията им. Задължително е с шапка с козирка и така решаваме проблема със слънцето Peace.

# 441
  • на малък остров в океана
Моята дъщеря е с с фотосоларни стъкла. Д-р Лолова не е против, даже в нашия случай заради големия диоптър са препоръчителни. А и в клас или вкъщи те са почти като обикновени стъкла, съвсем леко тонирани.

# 442
  • София
Тази година е с фотосоларни стъкла. Лекарката й от Визус ги препоръча, защото е с много светли очи и й пречи слънцето. Изсветляват напълно за около половин минута, затъмняват се почти веднага. Направо се роди откакто й сложихме. Есилор са стъклата с двойна защита против надраскване, анти рефлексни, излезнаха 280лв с всякаквите му намаления и отстъпки, които ползвам в Джой оптик, нейните трябваше и да се изтъняват, защото диоптъра е висок и ако не изтъним излизат твърде много от рамката.

# 443
  • Ню Йорк
Момичета, какво ви е мнението за фотосоларните стъкла? Ходихме на втори преглед и в ще носим очила, но се чудя дали да не ги поръчам с такива стъкла?
Рамките на KWIAT/SWING качествени ли са?

На сина ми са такива рамките и са голям боклук, изметнаха се.

# 444
здравейте! и аз съм от кахърните майки, тъй като при малкото ми дете /1.5 г./ започна да се проявява кривогледство. личната ми даде направление, успях да запиша час само за д-р Оскар в Александровска. Та в този смисъл моля за мнение за въпросния офталмолог. Другият ми вариант е да го заведа при д-р Константинов в "Ден" /близо ми е, а и съм водила каката на профилактичен при него, с добри впечатления съм/. Благодаря предварително за всяко изказано мнение.

# 445
По-добре при Констатнтинов, и далеч от "Алекснадровска"!!!

# 446
  • София
Здравейте! Искам да попитам майките на дечица провеждащи оклузия, в деня когато се разширяват зениците залепвате ли нужните часове или изчаквате да се свият ден два?  Днес забравих да попитам нашата лекарка в бързината  Embarassed

# 447
  • ГОре на черешата...
О, според мен недей - и без това на разширени зеници виждат размазано, а със закрито здраво око - съвсем - да пропусне за ден-два оклузията нищо няма да изгуби Peace.

# 448
Здравейте,момичета. За съжаление трябва и аз да се присъединя към вашата отзивчива групичка. Синът ми е на 9 месеца и има миопия -11 на дясното оченце придружена със страбизъм.С лявото оченце всичко е наред. Тепърва започваме корекция на фракцията и оклузия.Лекуващия лекър- доц. д-р Контрова (от Варна сме) ни посъветва за сега да караме с контакна леща. Искам да попитам по-опитните мами,как се слага леща на такова малко дете (работя в голяма верига оптики от 10 години и имам опит в слагането на лещи,оптик съм по професия) ,но това ми се вижда много трудна мисия  Rolling Eyes Другото което ме притеснява е оклузията.За в начало ще пробваме с оклудер-лепенка,но мисля,че ще имаме проблеми и с кожата,понеже е много бял и рус а и със самото закриване.Отворена съм за всякакви идеи за провеждане на оклузия и за слагане/махане на контактна леща на бебе. Поздрави от майката на бебе Андриян  Hug 

# 449
Здравейте, Salvadore, като майка на дете с очен проблем бих те посъветвала да потърсиш и второ мнение. Не се смятам за компетентна, но вече 5,5 години съм по очни и за пръв път чувам за лещи на бебе! Може и да трябва, защото разликата между двете очи е голяма и има опасност и здравото око да се влоши! Но все пак проверете още веднъж! Нека другите мами препоръчат клиника с подходяща апаратура за толкова малко бебе, аз не смея - по-големи сме вече! Стискам ви палци това да е някаква злополучна грешка!

Общи условия

Активация на акаунт