Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 330
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • След завоя в дясно
Здравейте момичета, влизам с молба за съвет. Детенцето ми е на 5год. и от две години ходим на профилактични прегледи, като при първият преглед установиха на дясното SPH +1.75,Cyl-0.75 Axis-180, а лявото Sph +1.50, Cyl -0.25 Axis-180. Казаха, че има отклонение, но е малка и е възможно да го израстне. След една година вече показателите са на дясното SPH +0,75,Cyl-0.75 Axis-165, а лявото Sph +1.50 другите показатели не са написани. Сега искат да сложим очила, защото дясното оченце било мързеливо.
Въпроса ми е възможно ли е очето да стане мързеливо или си е такова по рождение? Аз много не разбирам, но сякаш първите резултати са по лоши от вторите? Да търся ли второ мнение?
Може би е добре да спомена, че не сме в БГ и тук системата е по различна.
Дълго стана благодаря ,че ме изчетохте до края Hug

# 451
Въпроса ми е възможно ли е очето да стане мързеливо или си е такова по рождение?
По принцип е вероятно е детето да развие мързеливо око, ако на двете очи има различен диоптър. Или на едното въобще няма диоптър, а на другото - да. Колкото по-голяма е разликата между двете очи, толкова е по-трудно.
Поне в случая с моя син е така. Например, при нас е 0,25 на едното и 3,75 на другото.
Не пречи да чуеш още едно мнение, ако така ще се чувстваш по-сигурна. Имай пред вид, че проблемът подлежи на корекция до към 7-та годинка, като лечението обикновено включва носене на очила и оклузия (закриване на здравото око, обикновено с лепенка, създадена специално за подобно закриване, покрива окото).
В подфорума има тема, където детски очен лекар, д-р Константинов, отговаря на запитвания.

# 452
  • След завоя в дясно
*Мириам*  много благодаря.

# 453
  • ГОре на черешата...
Елл, Мириам е обяснила съвсем точно Peace.

Забавих се да споделя и тук резултата от контролния ни годишен преглед - диоптри - същите. Двуочно зрение през очилата - перфектно, както се изрази доц. Николова - "вижда на 120%" Laughing. И след почти 7 години оклузията остава в историята - проблемът мързеливо око при нас е решен окончателно. Ако се сетим 1 път в месеца може и да слагаме оклудер за 1 час, ако не - здраве да е.
Мама и тати са вдигнали диоптрите на очилата за четене с половинка, ама то се очаква Whistling...

# 454
  • на малък остров в океана
Поздравления за пребореното мързеливо око Simple Smile

# 455
  • планетата Земя
Мариета,браво за мързеливото око   bouquet

# 456
Здравейте момичета, и на нашето момченце- на 9 г му откриха на скрининг с апарат +3.75 и +2.75 далекогледство, без да сме подозирали за това и без видими признаци.Да ви питам ца първоначален преглед във Варна къде да отидем?Като за начало- добър лекар ли да избираме или клиника с добра апаратура?Може ли да ни упътите- направо сме в шок!!

# 457
bubu_3 , няма място за шок. Hug
Нищо фатално не се е случило.
Но ми е интересно как не сте разбрали, това дете ходи на училище, би трябвало да усеща дискомфорт?

За Варна, с две ръце препоръчвам д-р Николова!  bouquet
Ние от Пловдив ходихме при нея!

# 458
Marieta браво   bouquet  Hug

bubu_3 и аз препоръчвам д-р Николова. Peace

# 459
За Варна доц.Контрова ! Също и д-р.Барбукова. На нашето момченце на 10 месеца му откриха -11 късогледство на едното око и съм изключително доволна от отношение и внимание,а  профисионализма на доц. Контрова няма какво да се обсъжда ! Единственото при нея е ,че се чака за часове около 2 месеца .

# 460
Благодаря ви момичета, за д-р Контрова няма близки часове, за д-р Николова записах за 19.10. по ваш съвет.Като мине прегледа пак ще пиша.

# 461
Здравейте,
попаднах на това
https://www.youtube.com/watch?v=17UuBzsY4yU
рекламират ги и клиника Вижън.
Някой има ли мнения и отзиви за тази леща?

# 462
Здравейте,
попаднах на това
https://www.youtube.com/watch?v=17UuBzsY4yU
рекламират ги и клиника Вижън.
Някой има ли мнения и отзиви за тази леща?

За коя леща питаш,за тази за далтонисти или тази за кърмачета ?  Сина ми е на 10 месеца и е с диоптрична леща на едното око (миопия - 11)  която е поръчков размер закупена от  http://www.cmi-bg.com/bg/ .Не мога да кажа дали сме доволни ,защото не гледам аз през нея,но това беше единствената ни алтернатива. Лещата не го дразни .

# 463
За тази за далтонисти питам.
Детето е по-голямо, но въпроса е дали има ефект, понеже не може да каже само ...

# 464
  • София
Здравейте. Вече се налага да опериране катаракта на малката и съм адски притеснена и уплашена.
Моля ако някой в темата детето му е минало през операция за смяна на лещата да разкаже. Ние сме при ддоктор Константинов, заедно с професор Андреев ще я оперират.

Общи условия

Активация на акаунт