Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 262
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да й се довериш  Peace
Многократно съм писала за нея - страхотна.
Мое мнение  Peace

# 556
  • Ruse, Bulgaria
Бях обещала да пиша.Прегледа при д-р Контрова мина.Има подход жената.Буболечка плака като и слагаха капките и след това, но няма как. Има далекогледство 4,5 , в Русе ни казаха над 7.Поръчахме очила, но ще са готови на 28.Това ще е един от подаръците от Дядо Коледа, дано да ми се получи.Приемам съвети за трикове как по-лесно да приуча диването да носи очила.Това , което правя сега е да я карам да ми слага моите на мен, и една стара моя рамка на нея.Благодаря за помощта!

# 557
  • на малък остров в океана
Не би трябвало да е проблем свикването с очилата, защото с тях ще вижда доста по-добре от сега. Моята дъщеря не е имала проблем с адаптацията, но тя беше и с доста по-голям диоптър + 10.5 на дясното и + 9.5 на лявото.

С две ръце и аз за д-р Лолова. Страхотен подход към децата и изключителен професионалист.

# 558
Бях обещала да пиша.Прегледа при д-р Контрова мина.Има подход жената.Буболечка плака като и слагаха капките и след това, но няма как. Има далекогледство 4,5 , в Русе ни казаха над 7.Поръчахме очила, но ще са готови на 28.Това ще е един от подаръците от Дядо Коледа, дано да ми се получи.Приемам съвети за трикове как по-лесно да приуча диването да носи очила.Това , което правя сега е да я карам да ми слага моите на мен, и една стара моя рамка на нея.Благодаря за помощта!
Много се радвам,че всичко е минало добре.Дано свикнете бързо,но дори и да имате проблем споделете с доц. Контрова. Ние 3 - 4месеца нямахме успех и Контрова ни каза да капна Цикложил в двете очи от сутринта(малко отслабва зрението) и после да сложа очила.За 2 дни свикна и повече не ги е свалял. Весели празници!

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 09:08 от *polka*

# 559
  • София
Децата свикват бързо, защото реално имат нужда от очилата и с тях виждат и се чувстват по-добре. И аз се притеснявах, но синът ми /тогава на 2г8м/ свикна буквално за два три дни.

# 560
  • Ruse, Bulgaria
Благодаря за куража.Дано свикне.Докато мерихме беше същински ад.Реве,дърпа се,пищи,скубеше си и косата.Малката е на 1г. и 5м. и с обясняване май няма да стане.Сега търся кукла с очила.

# 561
  • гр. София
Здравейте,

Честита Коледа на всички! Желая на Вас и семействата Ви много здраве и късмет, щастие и прекрасни празници с любимите хора!

Включвам се в темата, защото на детенцето ми откриха кривене на едното оче наскоро. Той е на 1г. и 9 месеца. Всичко започна лятото, когато от нищото започнаха да му сълзят и да се зачервяват очити навън. Отидохме на преглед в Александровска при д-р Велева и тя каза, че прави алергия към слънцето. След товя се появи ечемик и започнахме лечение. Беше му разширявала зениците, но тогава не каза нищо за високи диоптри. В началото на месеца бяхме на контролен преглед и тогава каза, че криви дясното око... Предписа очила и закриване за по час на ден и януари на преглед. Решихме да потърсим второ мнение и отидохме в Токуда при д-р Димитрова. Направи му обстоен преглед и потвърди кривенето. При нейния преглед диоптрите излязоха доста по-високи и ни даде очила и закриване, колкото може повече да седи през деня. Започнахме да закриваме окото, което малкия понася добре, но имаме огромен проблем с очилата. Тя иска да отидем чак след 6 месеца, но на мен ми се струва, че по-рано трябва да отидем.

Случвало ли ви се е при различни ликари да имате различни резултати и имате ли представа на какво може да се дължи? Смятате ли, че е добре и трето мнение да чуем?

Благодаря Ви предварително и се извинявам за дългия пост Simple Smile

# 562
  • София
Здравей,
синът ми посещава един офталмолог, на който съм се доверила и изБягвам да го водя при друг.
Инцидентно сме попадали при д-р Велева, според мен е добър лекар, казаното от нея после се е потвърждавало от нашия лекуващ. За д-р Димитрова нямам лични впечатления.

# 563
  • гр. София
Благодаря за отговора, Grace,

Аз също искам да се спрем на един лекар, който да води лечението на детето. Не се съмнявам в професионализма на двете докторки, просто различните резултати, назначените действия и предписаните очила ми дават повод за притеснение и несигурност. Ще се радвам да получа някакви мнения от по-опитните от мен Simple Smile

# 564
Здравейте,мами!На момиченцето ми след скрининг в детската градина и последващ преглед и откриха далекогледство и мързеливо око.На 7 год. е , открихме го случайно нямаше явни признаци , но сега трябва по- настоятелно да работим с мързеливото око.Искам да ви попитам за съвети за очила - какъв вид ,силиконова рамка добре ли е,не съм наясно въобще,в оптиката ми изкараха няколко вида ,но аз не съм носила и не знам кой ще е по удобен.Разбира се тя ще си ги избере по форма и цвят ,но поне да знам към какъв материал да се насочим.И такава превръзка като на първата страница къде мога да намеря, по удачна ли е от лепенките за които четох , че разраняват кожата на клепача?
Сега обърнах внимание,че детето с превръзката е без очила , а ние трябва да поставяме очилата над затвореното око, в такъв случай въобще подходяща ли е превръзка  newsm78?

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 19:01 от Animaani

# 565
  • гр. София
Здпавей, Animaani,

Аз нося очила и съвсем от скоро ми се наложи да се поинтересувам и за детски такива. Моето детенце е много по-малко от твоето и ми препоръчаха силиконови рамки със специални по-издръжливи стъкла. Твоето момиченце едва ли ще ги осуква и хвърля, както малките, така че не смятам, че са ти нужни такива. Мнението ми е абсолютно некомпетентно, за това питай в оптиката или други мами да споделят опит. Относно закриването ние също го правим. Слагам лепенки на очето. Няма разраняване и покриват изцяло, доволна съм. На опаковката пише Ortopad,  купувам ги от оптиката - 0.40лв бели и 0.60лв с картинка,

Дано съм ти поне малко полезна и силно се надявам да се включат и другите, защото и аз още чакам някакво мнении по моите въпроси...
Приятна вечер Simple Smile

# 566
hera25, имам си обаче един малчуган на 4 години  Heart Eyes и вкъщи доста често се гонят,бутат абе весело си е у нас. Та затова стъклата ще са нечупливи,а за рамката видях едни много огъващи се като очила за плуване - тях не, но има едни по твърди които ми казаха ,че са силиконови/ може и да не съм разбрала правилно/.След прегледа се спряхме в оптиката показаха ми доста варианти от 30 до 150 лв.,почнаха да ме питат за екстри по стъклата и аз съвсем се обърках.Детето си харесваше с най-ярките цветове изглеждаше въодушевена, но в таксито ме попита дали ще я обичам с очила  Tired,вече е голяма обръща внимание на външния вид а децата са толкова жестоки и ми е едно притеснено как ще се свикне.

# 567
Гледай на рамките като консуматив и не сеизхвърляй с най-скъпите, щом е по-палаво детето. Стъкла никога не сме чупили, но рамки заминаха 5-6 за три години и половина.
Сега е по-важно да оправите мързеливото око, защото късно сте го открили. И дъщеря ми ползваше лепенките на Ортопад. Никога не се е оплаквала. Сама си ги сваляше и слагаше. Не е имала проблеми.

# 568
Здпавей, Animaani,

На опаковката пише Ortopad,  купувам ги от оптиката - 0.40лв бели и 0.60лв с картинка,

Shocked Shocked Shocked 0,40 лв.??? Във Варна тези лепенки навсякъде са  по 2 лв. за брой !!!

# 569
Продават ги в Оптики Joy.
http://joyoptics.com/bg/pages/testmaps.html

Пише, че имат четири във Варна. И да нямат налични, биха могли да звъннат в друга оптика и да ти набавят.

Общи условия

Активация на акаунт