Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 280
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ти много!Как протича прегледа?
Преглежда малкия само с лещи,дава му да разглежда фигурки ,малки сме още за апарат. Като цяло при нас минава леко,харесаха се .

# 541
  • BG
Здравейте, записала съм час на дъщеря ми при доц. Контрова. Исках да попитам чака ли се много, или се спазват принципно часовете, от друг град сме и искам да знам как да си разпределя времето най-вече за пътуване обратно.

# 542
  • Ruse, Bulgaria
Нощен гост,на кой номер я намери?Кога се обади и за кога запази?

# 543
  • BG
Нощен гост,на кой номер я намери?Кога се обади и за кога запази?
Kaто се прибера довечера ще ти пиша на лични, нямам спомен, бяха два телефона, записах час преди месец.

# 544
  • Ruse, Bulgaria
Аз се обадих.И съм много щастлива запазих час за 17.12.Благодаря ти,полка!

# 545
Здравейте, записала съм час на дъщеря ми при доц. Контрова. Исках да попитам чака ли се много, или се спазват принципно часовете, от друг град сме и искам да знам как да си разпределя времето най-вече за пътуване обратно.

Ние сме чакали най-много 30 мин. след уговорения час понеже прегледа на детенцето преди нас се проточи повечко. Включи си време евентуално и за разширяване на зенеци,там се изчаква около час.

НА колко години сложихте очила на детенцето?Колкко диоптъра?Много съм притеснена за малката,няма и 2 год. и да и слага очила. Sad

Сина ми беше на 8 месеца когато му откриха късогледството на дясното око - 11 диоптъра. От тогава е с диоптрична леща а не с очила поради доста причини. Така,че не е чак толкова страшна възраст вашата. Предполагам,че вие също може да носите диоптрични лещи ако не се справите с очилата.

# 546
  • BG
Благодаря за отговора, ще го имам предвид.

# 547
  • Ruse, Bulgaria

Salvadore, Как успявате да му слагате лещата?Изглежда ми като мисията невъзможна.

# 548
Аз се обадих.И съм много щастлива запазих час за 17.12.Благодаря ти,полка!
Много си радвам,че сте успели. Пиши как е минал прегледа?
По принцип се спазват часовете, на нас не ни се е налагало да чакаме.Дори сме отивали по - рано и ние преглеждала. Успех на всички!

# 549

Salvadore, Как успявате да му слагате лещата?Изглежда ми като мисията невъзможна.

Не ме питай ! В началото ходихме при д-р Барбукова да ни я слага,но след като намерихме няколко пъти лещата паднала вкъщи се научихме сами. Сякаш малкия и той посвикна вече и не е чак такъв голям рев и гърчене като в началото. Сега по-големия проблем е да я опазим да не пада,че още не разбира( на 1 г. е)  и не може да си пази оченцето( вече сме изгубили 4 бр.) а лещите са поръчкови поради малкия си размер и големия диоптър и се чакат доста,а и са скъпички. Оклузията също е мъка,но и  с това се справяме.

# 550
  • Ruse, Bulgaria
Да, ще споделя как е минало.Стискайте ни палци да не чак толкова висок диоптъра.
Роднините ме упрекват,че кабинета като бил частен нямало да има необходимата апаратура.И не съм била избрала добре мястото. Sad

# 551
Да, ще споделя как е минало.Стискайте ни палци да не чак толкова висок диоптъра.
Роднините ме упрекват,че кабинета като бил частен нямало да има необходимата апаратура.И не съм била избрала добре мястото. Sad

Според мен доц.Контрова има доста апаратура в кабинета си,но бъди сигурна,че ако има дори най-малко съмнение за нещо,което не може да прегледа веднага ще ви изпрати в очна клиника. Нашия понеже беше много малък за обстоен преглед първия път и ни прати в очна клиника на преглед...там пък се оказа,че трябва да го хоспитализират и прегледа премина под пълна упойка,но това е друга история.

# 552

На толкова малко дете апаратура няма да ви свърши работа,а тя наистина има всичко необходимо за първоначален преглед. Не се тревожете излишно!

# 553
След Д-р Светла Николова и доц.Групчева (тази тотално ми я оплюха в една оптика  Wink ) отидохме при доц.Контрова. Тя ме спечели тотално - много внимателна, изчерпателна откъм прегледи, кротка и мила жена. Страшно съм доволна. Детето се отпусна и спокойно отговори на всичките въпроси, което мисля, че е много полезно за диагнозата. В крайна сметка се оказа, че мнението на Контрова е по средата на предишните две и решихме да се спрем на нея като лекуващ лекар.

# 554
Здравейте! Пиша с молба за съвет  Simple Smile Бебето ми е на 3 месеца. Още след раждането имаше на клепача червена подутинка, ако мога така да го опиша. Но от няколко дни това око непрекъснато има секрети. Решихме да отидем при д-р Лолова, но педиатъра, като ми даде направлението, каза, че по-добре при някой детски очен лекар, тъй като бебето е много малко. По тел д_р Лолова каза, че с деца също работи. Сега не знам как да постъпя, дали да й се доверя или да послушам педиатъра... Вие какво бихте ме посъветвали  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт