Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 290
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не исках да го споменавам, но тъй като и ти си написала - точно д-р Топов беше! Никога не съм срещала лекар, който толкова да няма подход към децата, направо не можах да повярвам, толкова много го хвалеха...

# 526
  • София
Преди това отидохме при един много известен детски офталмолог - детето се съсипа да реве, а той само ми викаше "Накарайте детето да съдейства"  Shocked

Интересно ми е кой е бил?Ние имахме подобен случай с Топов.След това спря да работи с деца и по-добре.Не е за него
Хм странно. Преди месец оперира дъщеричката ми и беше много любезен и грижовен и не й се нервира като плаче, въобще много спокоен. Не ме е карал аз да я успокоявам.

# 527
  • София
Ujasia , Grace благодаря ви за мненията! Оказах се да му капя атропина, ще го заведа на преглед и при друг лекар.

# 528
И ние ще се видим с д-р Лолова този месец. Май доста се чака, защото не ни дадоха час, но като пореден номер сме 9. Казаха да сме там по обяд. Може би сутрин е в отделението.

# 529
  • на малък остров в океана
И ние ще се видим с д-р Лолова този месец. Май доста се чака, защото не ни дадоха час, но като пореден номер сме 9. Казаха да сме там по обяд. Може би сутрин е в отделението.

Не мога да помогна за Окръжна болница. Ние ходим в частния й кабинет с час и там не се чака. Винаги ги е спазвала.

# 530
Ще я попитам къде и как приема, когато ходим, нямах други координати, когато записах часа - а може би трябваше да попитам. Първа среща ще е.

# 531
  • Ruse, Bulgaria
Добър вечер , мами!Имам нужда от вашия  съвет.На дъщеря ми(1г и 5м ) и откриха далекогледство около 7 диоптъра.Бяхме на преглед в Русе.Искам да я заведа във Варна.Обадих се да запазя час при д-р Хубенов, но ме посъветваха да е при д-р Николова,защото е детски.В понеделник трябва да се обадя и да кажа дали при него или при нея.Помогнете ми, моля!!!!!

# 532
Добър вечер , мами!Имам нужда от вашия  съвет.На дъщеря ми(1г и 5м ) и откриха далекогледство около 7 диоптъра.Бяхме на преглед в Русе.Искам да я заведа във Варна.Обадих се да запазя час при д-р Хубенов, но ме посъветваха да е при д-р Николова,защото е детски.В понеделник трябва да се обадя и да кажа дали при него или при нея.Помогнете ми, моля!!!!!
Др. Хубенов е страхотен специалист, но в друга област на офталмологията. Моето дете обаче не се отпусна при др.Николова и не съдейства за прегледите. Два пъти ходихме и двата пъти рева и се отказах от нея.

# 533
  • Ruse, Bulgaria
galis,аз се замислям дали да не отидем и при двамата.При Хубанов в неговата клиника и Детския очен на Николова.Според мъжа ми,обаче ако има разлика в диоптрите няма да знаем на кого да вярваме.И още нещо да ви питам:Капят ли капки на децата за разширяване на зениците?И дали ако успея да запиша за един ден и при двамата няма да изнервя много детенцето си( най-вече заради капането на капки)?Тя иначе се справя. bouquet

# 534
Съветвам ви във Варна да отидете при доц.Контрова вместо при Хубанов(той не е детско офталмолог). Също сме много доволни и от др.Барбукова. доц.Контрова е страшно внимателна и търпелива към децата и ги предразполага. В един ден според мен не е добра идея да ги водите при различни специалисти...най-малкото ,което е ,че и двамата ще искат да разширяват зениците най-вероятно.

# 535
Аз съм водила малкия при Денева и Барбукова,но съм с две ръце за доц.Контрова.Много внимателна с децата и невероятен специалист.Ние също сме с голям диоптър далекогледство, разликата в диоптъра при различните лекари е около 1 диоптър. Изцяло се доверихме на Контрова (от около година ни лекува).

# 536
  • Ruse, Bulgaria
polka,може ли да ми дадеш координати на Контрова? НА колко години сложихте очила на детенцето?Колкко диоптъра?Много съм притеснена за малката,няма и 2 год. и да и слага очила. Sad

# 537
polka,може ли да ми дадеш координати на Контрова? НА колко години сложихте очила на детенцето?Колкко диоптъра?Много съм притеснена за малката,няма и 2 год. и да и слага очила. Sad

Сложи очила на 1,2г,- 7,5 и 5,5 са диоптрите му.Но така или иначе очилата,които се изписват са с по - нисък диоптър .Заради разликата между двете очи,правим и оклузия,за да не стане мързеливо едното.Не се тревожете,можете напълно да се доверие на Контрова, само тя успя да го накара да си носи очилата след 3 неуспешни месеца.Лошото е,че часове се записват поне за месец напред,но ако и се помолите прави компромиси ,но не работи по ЗК. Има частен кабинет,в Очна болница прави само операции.Ще ви пратя тел. й на лично съобщение.

# 538
  • Ruse, Bulgaria
Благодаря ти много!Как протича прегледа?

# 539
Доц. Контрова от 2 год. не работи и не оперира в Очна клиника. Ако се наложи операция препоръчва друг лекар. Няма да споменавам името по форумите. Смея да твърдя, че познавам взаимоотношенията на офталмолозите във Варна.
 Някои родители наистина водят детето при двама лекари в един ден. При втория лекар детето е вече с разширени зеници и така се избягва повторното капане на капки.Аз не съм процедирала така. Съмнявала съм се в лечението и съм прекратявала прегледите при този лекар от раз. Сега след прегледите му слагат капки за свиване на зениците.
Доц. Контрова е като майка на офталмолозите във Варна. Някой от тях я търсят за консулт, ако се двоумят за лечението, други не. Моето дете също беше консултирано с нея и то след като вече не работеше в очна клиника и по настояване на лекуващия лекар. Детето обаче не се поддаде на нейното лечение, но съм и благодарна за мнението. Сега е едно от малкото деца с такъв тип очила в България, но напредък има. Периодично я информират как се развива проблема при нас. Явно иска да знае как се развиват нещата при нас - навремето тя каза че трябва операция и влезе в операционната като консултант. Много неща научих от тази жена и от лекарите в очна болница, макар че ги пренебрегват заради материалната база.

Общи условия

Активация на акаунт