Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 290
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Макс 10 дни. Но при моето дете проблема е друг.  С катаракта е.
Преди да я оперираме сега, правихме закриване на здравото око.  Беше на година когато започнахме и търпя 6 месеца. Цикложил капех в болното око уж да отвори окото и да търпи повече оклузия. .да не те плаша ама от едно капване,  докато им трае ефекта детето се промени .
Не бих слагала капки без лекуващия лекар да ги е предписал.

# 511
Макс 10 дни. Но при моето дете проблема е друг.  С катаракта е.
Преди да я оперираме сега, правихме закриване на здравото око.  Беше на година когато започнахме и търпя 6 месеца. Цикложил капех в болното око уж да отвори окото и да търпи повече оклузия. .да не те плаша ама от едно капване,  докато им трае ефекта детето се промени .
Не бих слагала капки без лекуващия лекар да ги е предписал.

А не не,в никакъв случай няма да проявявам своеволия без да се консултирам с доцентката,просто събирам мнения за да не и звъня за щяло и нещяло.

Какво имаш предвид под "Детето се промени" след като си му сложила капки? Андриян също се променя като му сложим лепенката, става адски пасивен и некоординиран.Като махнем лепенката изпада в голяма еуфория и радост.По прегледите като сме ходили мисля,че са ни капали точно Цикложил и си го прие добре. До сега 3-4 пъти са му разширявали зениците а за единия преглед беше приет в болницата и под пълна упойка .

# 512
  • София
Започна да затваря още повече окото, стана ревлива,  раздразнителна. Ходеше като замаяна.

# 513
  • планетата Земя
Андриян също се променя като му сложим лепенката, става адски пасивен и некоординиран.Като махнем лепенката изпада в голяма еуфория и радост.

Това е нормално поведение при оклузия.Оставя се окото,което не работи на 100 процента и им е трудно да виждат,преценят разстоянията и т.н

# 514
Ползваме всекидневно Цикложил по 1 капка в очето , от 4месеца. Засега нямаме проблеми.Мисля пак да опитам понататък с лепенка,но да позабрави ,че беше голям стрес за него.

# 515
Андриян също се променя като му сложим лепенката, става адски пасивен и некоординиран.Като махнем лепенката изпада в голяма еуфория и радост.

Това е нормално поведение при оклузия.Оставя се окото,което не работи на 100 процента и им е трудно да виждат,преценят разстоянията и т.н

Дам,така е...в началото ми беше адски тъжно да го гледам...движенията му бяха като на слепец Sad

Ползваме всекидневно Цикложил по 1 капка в очето , от 4месеца. Засега нямаме проблеми.Мисля пак да опитам понататък с лепенка,но да позабрави ,че беше голям стрес за него.

Благодаря ти много за информацията,ще се чуя с доц.Контрова да обсъдим и нашата ситуация. А вие с какъв проблем сте,защо правите оклузия?

# 516
Малкият е с голям диоптър далекогледство и има разлика в диоптъра на двете очи.Криви доста окото и има риск да стане мързеливо.

# 517
Здравейте. Искам да ви попитам как процедурат вашите лекари, преглеждят ли ги с капки. Ние сме в Пловдив при Шишкива, но откакто ходим при нея (5 пъти) не ни е преглеждала с капки, това нормално ли е  newsm78 Миналия път ни беше казала да не закриваме всеки ден , а на седмицата 2-3 пъти по 2 часа, но мисля че има влошаване на окото,сякаш го криви сега повече. На 9.12 имаме час при нея, та да знам какво да и кажа. Мисля че имаше мамчета при нея, може ли да споделят и тях ли ги преглежда без капки и дали са доволни от нея, имат ли подобрение.

# 518
  • на малък остров в океана
Моята дъщеря беше по-голяма когато започнахме да закриваме окото, на 4 години и можех да й обясня защо го правим, а и тя много хареса д-р Лолова и може би и респектът я караше да спазва стриктно каквото е казала.
Но най-много помагаха филмите. Слагах лепенката и пусках филм за награда. Laughing И така 2 часа.

fibs, и дъщеря ми не я преглеждат всеки път с капки за разширяване. Ако го налага прегледът, тогава слага капки. Зрителната острота и другите неща, които си следят офталмолозите се проследят и при неразширена зеница.
Щом имаш колебания, отиди за второ мнение при друг. Или пък на прегледа, който ви предстои сподели твоите притеснения и виж какво ще ти отговори.

# 519
Ujasia знам че разширяването не става всеки път, но ние бяхме първо във Варна при Контрова, обаче се преместихме при Шишкова, защото си имаме брадче и ни е далече Варна, та не трябваше ли за тези 5 пъти, поне един път да и разшири зениците, все пак сме нови клиенти или аз греша  newsm78

# 520
Момичета, здравейте. Обръщам се с молба за съвет към тези от вас ,които са правили оклузия на детенце около 1 годишна възраст. От известно време правим оклузия на момченцето ни на 1 годинка,но последните 1-2 седмици е невъзможно да се справим. В началото търпеше лепенката,но вече не стои с нея и 1 минута,както и да го заболамосвам той успява сам да я свали.Купихме рамка със стъкла без диоптър,но така положението е още по-зле,разревава се на секундата и няма успокояване. Едва ни се събира 1 час на ден оклузия а трябва да е доста повече. Вече съм се видяла в чудо и моля някой ако знае някакъв "чалъм" за справяне в така ситуация? Има миопия на едното око и я корегираме с диоптрична леща,очила не носи така или иначе.

можете да пробвате и възрастните да слагат лепенка - децата обичат да имитират

# 521
  • София
Здравейте момичета,
не съм чела темите, а и нямам време сега да чета, та ще ви помоля за съвет. Малкия е на 3 г. и 4 м. От около 5 месеца забелязвам, че когато гледа предмет от близо, например ако държи нещо и си го доближи към лицето и му се изкривява лявото око на вътре.  Пред 4 месеца го заведох на преглед във Визус, прегледа го един млад доктор и каза, че нищо му няма. Кара го да гледа едни табла с буквата Ш в различни посоки и според него си виждаше добре. Но тъй като започна все повече да криви окото днес пак го заведох на преглед във Визус, но при доц. Алексиева. Хич не съм доволна от прегледа. Първо от вратата ни започна имаме ли 25 лв. защото някакво си изследване не го покривала касата и т.н. както и да е. Обясних за какво сме дошли. Гледаха му очите на някакъв компютър, съжалявам, но не сам наясно с тия машинарии. След това на таблото го караха да гледа фигурки на животни, като му закриваха едното или другото око. Той определено не беше щастлив от тази работа, а и те нямаха много подход. Не искаше да им казва, сваляше очилата и т.н. Според тях не виждал добре. Аз ги попитах, може ли след като преди 4 месеца е виждал всичките Ш-та, за толкова бързо време да му се е развалило зрението. Носех и старите изследвания. Казаха, че не можело. Решиха да го пробват и на Ш-тата, но пак не им мина много успешно прегледа. Затова решиха, че ще му разширяват зениците. Дадоха ми капки атропин да му капя 3 дни и на 4-тия да го заведа на преглед за да можели да му определят диоптъра. А за изкривяването не оченцето, казаха че може и да е от диоптър, можело да е мързеливо око или астигматизъм, не се знае от какво е?!? Мисълта ми е, да мъча ли детето с тези капки или да го заведа на преглед при друг лекар? Ще съм ви благодарна, ако ме посъветвате какво да направя!

# 522
  • на малък остров в океана
Аз също не съм доволна от отношението във Визус. На мен пък ми препоръчаха някакви светлинни упражнения, за които трябвало да доплатя 170 лв. Shocked
С децата на моя приятелка също не се бяха държали добре. Явно не им е силна страна работата с деца.

На твое място с 200 ще отида при друг и ще пропусна атропина. Аз поне така направих. Бяхме отишли за второ мнение при д-р Лолова на частен прием, но спечели дъщеря ми от раз и вече четвърта година сме при нея. А за препоръчаните ни упражнения във Визуз, каза че няма доказан ефект.

# 523
  • София
Ние ходим вече няколко години при д-р Оскар - Детска очна клиника в Александровска болница, синът ми беше на 2г8м, когато го преглежда за пръв път и му определя диоптъра - проблем не е имало.
Преди това отидохме при един много известен детски офталмолог - детето се съсипа да реве, а той само ми викаше "Накарайте детето да съдейства"  Shocked Повече не стъпихме при него, да не казвам, че заключението му беше "Няма му нищо, много му е широк носа и затова Ви се струва, че си криви окото" Shocked
Отидете при друг лекар,  най-малкото за второ мнение.

# 524
  • планетата Земя
Преди това отидохме при един много известен детски офталмолог - детето се съсипа да реве, а той само ми викаше "Накарайте детето да съдейства"  Shocked

Интересно ми е кой е бил?Ние имахме подобен случай с Топов.След това спря да работи с деца и по-добре.Не е за него

Общи условия

Активация на акаунт