Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 598
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Ох, майчета, да не дава господ да стават усложнения по време на упойките. За мен най-сигурни си остават държавните болници по отношение на оборудване и специалисти. Недоумявам как се дава сиропче на дете преди упойка, като по стандарт пациентът не трябва да е поемал вода поне 6  ч. преди операцията. Ами ако това сиропче попадне в белия дроб при упоиката? За мен това е недопустимо. Все си мисля, че всички тези частни клиники, в които операциите се плащат от пациентите нещо не им е наред. Не може да им платиш толкова пари и при усложнение да те превеждат в друга клиника. А има алергични реакции, които протичат мигновено. За мен момента с упойката беше много важен. Трябваше ми време да осъзная, че екипа в болницата оперира много деца и има опит точно с деца. А това.че знаех как протича операцията от към анестезия ме плашеше много.

# 106
  • планетата Земя
Сиропчето преди пълна упойка явно е стандарт.Преди 2 г в държавна болница също му дадоха сиропче преди пълна упойка.Не си представяйте,че се изпива много.Дават се 10 гр.Аз много доволна,че работят по тази система.Иначе щеше да е страшна драма

# 107
Ще съм благодарна на всички мами, които са минали по този път, да споделят в какво се е състояла анестезията и в коя болница е била операцията. Пили ли са дечицата сиропче за успокояване/приспиване и т.н ? Като че ли ние майките ни е по-страх от упойката отколкото от операцията ....

# 108
Аз само да вметна, че ако трябва сама ще си сложа упойка на детето, само и само да не е в МА! Не знам кой им създаде тази репутация на специалистите в МА  newsm78  Говоря за "Детско очно отделение", за цялата болница не знам!
Какво имаш предвид ? Претърпяли сте нещо в МА , защото не са ви сложили упойката както трябва ли???

Не и Слава Богу! Не сме претърпяли нищо - просто не обърнаха внимание на детето ми! Само дето не можеха да се справят с нашия проблем, но не ни насочиха да търсим специалисти другаде..... За мен в МА не са "най-добрите" специалисти! Това е!
И за това казах "Детско очно отделение", а не цялата МА или анестезиолога!!!
За упойката няма нужда да се притесняваш излишно. Ако детето не е алергично и няма други заболявания всичко ще бъде ОК. Специалистите знаят каква упойка и колко да поставят! Моето дете е с 10 пълни упойки! Така, че след първата вече се притесняваш за други неща! Сама си си отговорила на въпроса, че се притесняваш повече за упойката отколкото от операцията! Всичко ще бъде наред, стига ти да го пожелаеш!
Късмет!
  bouquet

# 109
Момичета от доста време опитваме да се свържем с доц.Попова, но неуспешно. Има ли някоя от вас телефон на който тя да отговори? Става въпрос за малко бебе и ни насочиха към нея, но имаме само тел в болницата и на него никой не отговаря.

# 110
Момичета от доста време опитваме да се свържем с доц.Попова, но неуспешно. Има ли някоя от вас телефон на който тя да отговори? Става въпрос за малко бебе и ни насочиха към нея, но имаме само тел в болницата и на него никой не отговаря.

В коя болница? Къде практикува? С какви очни проблеми се занимава? Аз за 1-ви път чувам за нея...

# 111
Александровска е болницата, праща ни друг лекар при нея, затова държим на нея.

# 112
Александровска е болницата, праща ни друг лекар при нея, затова държим на нея.

Надявам се проблема да не е много сериозен? Защото ако е така, сподели за да помогнем с каквото можем.
В тази тема е обсъждана д-р Попова - току що я намерих:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=159565.0;topicrefid=20

# 113
Детето е на 40дни, родено със затворено око/като залепени са клепачите, не знаем дори има ли око/. Няма още диагноза, всички казват че трябва да стане поне на 40 дни, за да се направят и допълнителните генетични изследвания за евентуален друг проблем.
От провинцията сме и с толкова малко дете не може да се тръгне и да се обикаля да питаме кой ще се заеме със случая. Затова искаме да запазим час и да го заведем някъде където ще направят всичко необходимо и изследвания, и всичко което трябва.
Към нея ни насочи д-р Кривошийска от Плеван, както и личната на детето.
Ако бяхме по близо да София щях да ходя от болница в болница да питам кой ще се заеме, но уви съм много далече.
Чета всичко в нета, отзиви за лекари, но е много объркващо някой доволен, някой не, някои неща са стари и лекарите са се сменили.
Съветите ви ще ми бъдат от полза, благодаря.

# 114
Детето е на 40дни, родено със затворено око/като залепени са клепачите, не знаем дори има ли око/. Няма още диагноза, всички казват че трябва да стане поне на 40 дни, за да се направят и допълнителните генетични изследвания за евентуален друг проблем.
От провинцията сме и с толкова малко дете не може да се тръгне и да се обикаля да питаме кой ще се заеме със случая. Затова искаме да запазим час и да го заведем някъде където ще направят всичко необходимо и изследвания, и всичко което трябва.
Към нея ни насочи д-р Кривошийска от Плеван, както и личната на детето.
Ако бяхме по близо да София щях да ходя от болница в болница да питам кой ще се заеме, но уви съм много далече.
Чета всичко в нета, отзиви за лекари, но е много объркващо някой доволен, някой не, някои неща са стари и лекарите са се сменили.
Съветите ви ще ми бъдат от полза, благодаря.

Не знам какво може да означава това! Но със сигурност трябва да направите прегледи!!!
Казате, че сте от провинцията, Пловдив или Варна Ви е по-близо?
В Пловдив може да се насочите за преглед в частна болница "Луксор" - рабои и със здравната каса. А във Варна доц. Тошо Митов или д-р Хубенов - не знам никой от тях къде практикува, но ще ги намерите, ако искате.
Не знам кой офталмолог, като цяло в България, се занимава конкретно с вордено очни проблеми. Но в "Луксор" знам, че д-р Томова е специализирала точно заболявания на клепача. Иначе тук от форума са доволни и от д-р Шишкова, в същата клиника.
Иначе от Варна тук се обсъждат д-р Николкова и д-р Контрова. Не мога да дам мнение, но нека се включат и други мами да помогнат с каквото може!
 Hug

# 115
За съжаление и аз не мога да ти помогна с номер на др. Попова, но предполагам ти имаш този в Детски очен кабинет тел. 02/9230 576. Мога да ти кажа само, че аз успях да се свържа между 13-14ч. Звъни по това време и мисля че петък е на кабинет. Дано всичко мине леко, но ви желая и много търпение и вяра...

# 116
Да , звънни на този номер , който ти е дала Гадина Рони. Бъди настоятелна . Не вдигат веднага! На мен ми дигнаха около 12-13ч.
http://dkc-alexandrovska.com/cabs/cab24

# 117
Kaki, как мина прегледа, как сте? Помогна ли ти за избора?

# 118
Точно съмнения в диагнозата имам, тъй като не мога да си представя че нищо няма да забележа и хоп такъв висок диоптър.
Преди да и разширят зениците апарата показа +1 и +1,75, а след разширяване на зеницата +2,75 и +3.

За съжаление е напълно възможно да няма никакви оплаквания детето и да се окаже с нарушено зрение. Tired Дъщеря ми е пример за това. И аз реших да я заведа на профилактичен преглед (на 6 год.), но се оказа, че сме закъснели и има +2 диоптъра далекогледство и астигматизъм.
Преди 2 дни сложи очилата кефи им се (засега) и на всеки се хвали. Simple Smile След 2 седмици ни казаха да отидем на преглед отново и се чудя дали пак ще разширяват зениците или само "така" ще я погледнат. Rolling Eyes
Другото, което ме притеснява е, че тъй като не съм носила очила и не знам за какво да гледам при поръчката им, взех "някакви". Разбрахме се, първите очила да са по-евтини, докато свикне и започне да ги пази, но нито разпитах какви ще са стъклата, само казах да са с антирефлекс... ooooh! Нахокайте ме сега едно хубаво, че си го и заслужавам. Close Дайте съвет какви стъкла, рамки, оптика в Пловдив евентуално.... newsm78

# 119
  • София
Разбирам, че за списващите тук 2 диоптъра късогледство или далекогледство им се струва направо като липса на проблем и направо пренебрежимо, но когато преди време помолих за съвет за стъкла по същия начин като теб и никой не ми обърна внимание, определено ми стана крайно неприятно, защото аз съм с прогресивна миопия и факта, че го виждам у дъщеря ми, определено ме притеснява адски много.
Уважавам всяко усилие на майките тук да помагат на децата си и стискам палци на абсолютно всички да постигнат възможно най-добри резултати от леченията, но за да не остане и твоя въпрос като глас в пустиня си позволявам да ти дам информацията, която успях да събера по оптики и лекари - стъкла есилор или цайс, с антирефлексно покритие и защита срещу надраскване е най-добрия избор. Първата година бяхме с есилор, сега сложихме цайс след покачване с по 1,25 на двете очи и наличие на астигматизъм. Рамките ги избирахме на място в клиниката заедно с лекарката, защото й е тясно и малко личицето и трябваше да напаснем и разстоянието между очите и самата големина на рамките, не бяха много скъпи - 60лв и сегашните стъкла пак ги сложихме на тях. Иначе можеш да погледнеш и титаниевите рамки.

Общи условия

Активация на акаунт