Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 481
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
При т.нар. придобито кривогледство може да искат ЯМР. Тогава има и раздвояване на образа. Това се прави за да се изключи неврологична причина за това раздвояване. Ако кривогледството ви е вследствие на фебрилен гърч - лекарите имат основание да искат ЯМР. Но внимавай - може всичко да е за да си платите ЯМР и някоя болница да има още един приход. Направление за ЯМР се дава трудно и задължително от детски невролог. От операцията не се притеснявай. Лекарите имат опит с деца. На нас сироп не са ни давали. Първо го упоиха с инхалация и после слагаха абокат и добавяха лекарствата. Успех!

# 91
  • В.Т.
Здравейте,
някой беше писал за примигване, но не мога да намеря поста или отговор по темата така, че питам отново:
дъщеря ми /10 год/ от известно време примигва ту с едното, ту с другото оченце, а понякога двете едновременно. Изглежда като намигане. Не може да го контролира. Казва, че нито я боли, нито я сърби, не й парят очичките. Нищо, освен това смигване. Понякога е по-често, друг път по-рядко. Опитах се да проследя някаква зависимост - повече телевизия или компютър, но не открих нищо. Моля, ако на някого се е случвало да сподели предположение.

# 92
  • планетата Земя
slavi_didi ,да не е като нервен тик?На очен преглед водихте ли я?

# 93
  • В.Т.
slavi_didi ,да не е като нервен тик?На очен преглед водихте ли я?
Наблюдавах дали е разтревожена или притеснена от нещо, когато го прави, но не е. Дори когато чете книжка или гледа телевизия, несъзнателно го прави.
Тя е с очила и всяка година минава преглед. През април беше последният. Конкретно затова не сме я водили още, защото докторката, която я следи е в София и изчакваме да видим дали няма да отшуми така, както се появи - от нищото.

# 94
Благодаря ви, момичета:)
Консултацията с невролог ни я иска докторката, която ще го оперира, защото досега не сме правили такава, а той имаше хематом на главата като се роди. Дори тя ще ни даде направление, защото според ЛЛ нямаме неврологичен проблем. ЯМР ще се прави ако невролога прецени, очната докторка просто иска становище за да е сигурна, че всичко е наред. Иначе кривогледството е вродено, с кривене и на двете очички.
И пак благодаря, много ме успокоявате:)))друго си е някой, който е минал през това, което ни предстои да каже, че няма страшно.

# 95
Ееее gadina_roni,
Така се надявах, че нещата при вас са минали ОК, а то са ви забавили Sad .
Да , ЯМР на малки деца се прави под упойка . Кога ви дадоха дата за операцията? Ние началото на месеца бяхме при Г Димитрова , а сега при Константинов и ще решим къде да го оперираме . Общо взето голяма дилема.
Искам да ви питам нещо: Г Димитрова ми каза при консултацията , че след операцията за кривогледство ( кривят се очичлите навътре) можело да се появи вертикално кривогледство , което ме притесни . На някой да са му казвали такова нещо при консултациите? Много странно ми стана , а знам , че този вид кривене е по-лош и опасен Cry

# 96
  • планетата Земя
можело да се появи вертикално кривогледство , което ме притесни .

Не са ни казвали.Кривеше навън.След операцията не наблюдавам вертикално отклонение на очите.
Оперирани сме при Константинов,ако искаш някакво инфо,съм насреща

# 97
След операции за кривогледство риск за поява на ново кривогледство има  докато не мине пубертета. Има период на усилен растеж на костите, но черепът и очните ябълки растат с различен интензитет. В този период никой не може да предскаже как ще реагират оперираните мускули. Затова и е много важно да се носят очилата и след операцията, за да няма допълнително напрежение на мускулите.

# 98
Момичета, здравейте,
Отдавна не съм писала и чела, не ми остава време. Надявам се всички да сте добре, дечицата да имат подобрения Hug

За приятелка спешно ми трябва личния телефон /GSM/ на д-р Милена Средкова, офтамолог. Моля, ако някой има нейни координати, нека ми ги пусне на лично. Много ви благодаря предварително:)

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 14:01 от Небесна

# 99
Здрвейте,
Каки 36 дадоха ни дата 06.10. за операцията. Сега записах час и за невролог на 16.09 при др. Янков. Чета всякакви неща за него, ама като гледам и за всички останали има критични мнения. Мисля, че всичко си е ок при нас, но все пак...Иначе аз съм изключително доволна от отношението на др. Димитрова. И да винаги има риск да се появи отново  кривене и да се наложи втора, понякога и повече операции. Но при нас да се надяваме няма да се случи, нали така Simple Smile
Вие кога сте на преглед при др.Константинов? Аз предпочетох болницата и от там др. Димитрова, вдъхва ми повече доверие. Но според мен, който и от двамата да избереш всичко ще е ок:) Успех!

# 100
Нееее , нееее, не само Янков от детско здраве!!!!!!! Честно колкото и грубо да звучи: на този му има нещо!!!!!!
Бяхме на преглед при него, защото след като сложи очилата , синът ми започна да си клати главата на ляво на дясно и се претисних да не е тик. Всичко това се съвпадна и с един удар на главата и в точност ухото. Реших да заведа малкия на невролог !!!! СЪЖАЛИХ , че отидохме при него!!!!!
След като му обясних ситуацията ( че от скоро сме с очила , но е и имало удар на главата ) и малкият е започнал да си клати така главата  и идвам за преглед той ми каза " ми ако искате от мен да ви кажа защо прави така с главата трябва да съм шаман!!!
Като го попитах , ако не отшуми това клатение да дойдем ли на преглед пак той ми отговори " ми то всеки си е башка шантав"!!!
Прегледът се състоя да види дали ходи, да му светне в очите с фенерче ( прави се при удари по главата) и да го чукне по кратата с чукчето....
Нз може и да е уж добър лекар , но отношението му е 0!!!!

На 16 сме при КОнстантив.

Милена , искам да те питам знаеш ли с каква техника разполагат в отделенията и операционните???  Влизала ли си ? Точно , защото Ден е малка клиника и единствено това ме притеснява и за това съм на кантар между Ден и МА. Могат ли да рейгират при по непредвидени ситуации?  Най ме е страх от упоиките! Ние имахме тежка алергия и 100% ще правиме тестване ! Sad

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 22:21 от Kaki36

# 101
  • планетата Земя
Каки,в операционната не съм влизала.Но смятам,че щом оперират имат необходимото,за да реагират поне първоначално /дефибрилатор,ампула адреналин и т.н/.Не дай си Боже да стане нещо сериозно съм сигурна,че ги превеждат в Пирогов.Константинов ще обясни.Задайте си всички въпроси.Той е обяснителен.Запиши си ги на лист и си питай по ред.
За децата викат анестизиологичен екип от Пирогов.Ти ще говориш с анестизиолога и той ще те насочи какво да направите като изследвания.Щом сте с алергия и аз предполагам,че ще правите тестване

# 102
Аз вчера не написах, но и аз съм с лошо впечатление от д-р Янков от Детско здраве.
Опитайте в поликлиниката на педиатрията и там има невролози , или на 4-ти км.

# 103
Аз само да вметна, че ако трябва сама ще си сложа упойка на детето, само и само да не е в МА! Не знам кой им създаде тази репутация на специалистите в МА  newsm78  Говоря за "Детско очно отделение", за цялата болница не знам! Или сами си създават изкуствена репутация, или лежат на стара слава от преди 30 г. На всичкото отгоре се възмутих и от това, че няколко от офталмолозите там се опитват да си докарат и научна известност! Взели, най-ценния за мен учебник по очни болести за студенти, издаден преди 18 г., дописали си имената и го продават на студенти! Като едва ли имат и една статия в тази област! Направо ужас!  #2gunfire

# 104
Аз само да вметна, че ако трябва сама ще си сложа упойка на детето, само и само да не е в МА! Не знам кой им създаде тази репутация на специалистите в МА  newsm78  Говоря за "Детско очно отделение", за цялата болница не знам!
Какво имаш предвид ? Претърпяли сте нещо в МА , защото не са ви сложили упойката както трябва ли???

Общи условия

Активация на акаунт