Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 484
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Длекогледство почти 4 диоптъра и астигматизъм 5.
Окончателната диагноза се вижда горе в линка Simple Smile

Точно така бяха и нашите първи очила - от показаното от компютъра надолу около 2 диоптъра. Притесних се и ходихме на второ мнение - потвърдиха рецептата. Никога не изписват точно каквото показва компютъра. Но пък си преценяват някакви други неща - за свикването, за да остане някаква разлика, която да предизвиква окото, и какво ли още не - те си знаят. И при един от прегледите лекарката каза - "Този апарат изкарва всички по-късогледи, отколкото са!" - знаеше му приблизителната грешка и я взимаше предвид при изписване на рецептата.
Но пък сега бяхме на апарат в друг кабинет, който показа същото.
От всичко четено досега, най-важното, което разбрах е, че ако детето отказва да носи очилата, значи не са наред. Разбира се след две-три седмици свикване, то е ясно, че в началото ще му е терсене.

# 181
Дами, попитах и в темата на д-р Константинов. За плюса и минуса ми отговори, че може да се променя и това е от значение за оптика, който ще прави очилата.

А относно нашите рецепти, той счита, макар и не той да е правил изследванията, че по-скоро втората рецепта е по- близко до правилната корекция.
Ясно е, че ще се наложи и трето, та може би и четвърто мнение. newsm78  Ясно е и, че  всеки лекар има метод на действие при конкретния случай.
Но по-добре повече консултации и спокойствие, че няма да навредя на детето си, отколкото да не се замисля и да сложа които и да са очила, макар наистина детето да може да си покаже, ако не му е комфортно с тях. За себе си започвам да си мисля, че ще е по-добре да започнем с по-малкия диоптър, така и шанса да се откаже носенето на очилата ще е по-малък, а пък ще я заведа по-скоро на лекар за преглед и тогава, ако се налага ще вдигаме диоптъра.
Ще споделя при следващите ни срещи с лекар какво са ме посъветвали.

Искам и да благодаря на всички дами, които откликнаха на питанията ми.   bouquet

# 182
Здравей bee_var, снощи започнах да ти пиша да си запишете час за д-р Константинов, но видях, че вече си му писала. Това е един от най-добрите лекари в гр. София, довери му се, ние сме ходили при него. Ако прочетеш отговорите му назад в темата ще видиш, че много рядко отговаря толкова категорично. Обикновено иска да види детето и не взима отношение по чужди резултати /от други клиники/. Явно информацията, която ти му подаде му е достатъчна, за да вземе решение. А ако имате възможност да дойдете при него би било най-добре! Пожелавам много бързо да се справите с проблемите!

# 183
Къде пишете на д-р Константинов? Има друга тема ли?

# 184
Къде пишете на д-р Константинов? Има друга тема ли?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=537863.1050

Hug

# 185
Tanya_Z , прощавай, но в един от постовете си говориш за някакви упражнения. Какво имаш предвид, какви са те? Благодаря

# 186
Може да пробваш с упражненията на Норбеков.
Но детето е малко и може да не разбере правилно.

# 187
Ще потърся информация за това, благодаря

# 188
Tanya_Z , прощавай, но в един от постовете си говориш за някакви упражнения. Какво имаш предвид, какви са те? Благодаря
Упражнения по Кюперс - а що е то ще мога да ти разкажа в понеделник - влизаме в болница, за да му ги правят. Уж вървяхме на добре, а сега какво стана - не знам. Тук по форумите намерих много малко информация и съм страшно притеснена, защото малчо е непослушен и глезен, а освен това от 10 дни си е в къщи заради херпесангина и е напълно подивял!
Има мами, които ги споменават, но ... Светене в очите със светлина, по-слаба от тази, с която ги преглеждат - това каза лекарката, която ще му ги прави. Светене - почивка, после пак до 3-4 пъти за деня.
Моля, ако може някой да разкаже по-подробно, защото се опитвам да се ориентирам дали аз ще се справя или трябва тати да присъства. Предварително благодаря!

# 189
Стискам палци всичко да е о'к. Дано имат очаквания ефект и дечко да се чувства добре.  newsm10

# 190
  • Близо до гората...
Здравейте мами! Преди около месец четох темата, защото на синът ми му предстои операция - има страбизъм. Днес бяхме на преглед в Александровска болница при др. Оскар. Назначи ни дата за 1.12.2014. Предупреди ме, че ще трябва да платим 500лв за някакъв консуматив и че ще останем в болницата 3 дни! До колкото четох тук операцията е по здравна каса и не трябва да плащаме. И други мами споделяха, че всичко става за 40-50 мин и до 2 часа след операцията си тръгват?!
Моля, някой който има опит да ми сподели как преминава такава операция и къде са я правили.
Много благодаря предварително.  Hug

# 191
  • Близо до гората...
Никой ли не може да ми даде съвет?

# 192
Никой ли не може да ми даде съвет?

Защо не отидете и при доцент Алексиева във Визус? Ще имате още едно мнение и ще сравните два варианта.    Говорих си с майката на излекувано момченце, нямам лични впечатления. Но те са избирали между Александровска, Токуда и Визус.

# 193
Някой от тук списващите ходи ли в Мюнхен? Искам да питам за нещо специфично.
Благодаря.

Hug
Ние сме ходили в Мюнхен.Още ли имаш въпроси?

# 194
Здравейте
Извинявайте,че нахълтам в темата,но искам да ви попитам за препоръка за очен доктор.За град Варна става въпрос.Видях отпред две докторки,коя от двете ще ми препоръчате? Доц. Контрова разбрах,че работи вече само на частно,но часовете били след месец два. Не искам да чакам толкова мисля,че достатъчно време се борихме с нашият бебо.Той е на 3 месеца,недоносен коригирана възраст 1 месец

Общи условия

Активация на акаунт