Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 320
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Никой в темата ли няма с катаракта?

# 466
  • Някъде там
Здравейте Simple Smile

Може ли някой да ми помогне със снимка или клипче как е правилно да се поставя лепенката на окото , когато се закрива. Тези дни започнахме и ние да носим, но ми се струва , че нещо не правя както трябва. Уж гледах докторката когато ми показа , но... При отлепване падат и от косъмчетата на веждата  , а според мен не трябва да е така, малкия ще остане без вежда накрая . В следващите 6 месеца ще трябва всеки ден да  носим лепенка.

Благодаря предварително  bouquet

# 467
Ние също правим оклузия с лепенка,но не падат косъмчета. Зависи много от лепенката. Има по-евтини в интернет ,като тази : http://aptekadara.com/sanitarni-i-prevarzochni-izdelia/25390/opt … chi-detsa-h-20-3m ,на която лепилото е доста силно и на малкия веднага много му се зачервява. В момента ползваме лепенки на "Ortopad" и с тях няма зачервяване,но пък по някога малкия успява да я махне сам ( на 11 месеца е ). Вторите са по скъпички ,2 лв. е бройката по оптиките,но сме по-доволни от тях. Иначе на самата кутийка на лепенките е показано как трябва да стои лепенката,тоест по-тясната част да  е към носа.

# 468
  • София
Да не му е малък размера лепенка?
Или просто не нацелвате добро залепване. ..може да пробвате с по- голям размер лепенка за да не засягате косъмчетата на веждата.

И никой няма с катаракта. От една страна се радвам. От друга ми се искаше някой да сподели как минава операцията на малко детенце. ...

# 469
  • Някъде там
Лепенките ги купихме от оптики JOY . После ги показах на лекарката и тя каза , че точно такива трябва да са като размер . От шарения вариант с картинки съм взела , уж за по-лесно свикване. Днес му е втори ден и се справя много добре . Мислех , че ще е трудно като е малък , но си носи лепенката без проблем . Има леко мрънкане при слагането и махането само.

Кофтито е , че явно ще трябва по две на ден да използваме , защото повторно залепване не се получава добре . Пробвах да го сложа да спи на обяд с нея ( на 2 годинки е ), но искаше да я свалим .

# 470
  • на малък остров в океана
Точно Ortopad май продават в Joy. Аз в началото ползвах цветните, но после минахме на бели, че по-лесно се намираха. Винаги съм ги ползвала два пъти. Закривахме 3 години всеки ден за по 2 часа, след което започнахме да разреждаме, така че за 2-3 месеца спряхме напълно. Малко съм учудена обаче от цената. Аз три години купувах белите на 40 ст. и цветните на 60 ст. бройката.

И аз да питам - издирвам оптика, където да направя фотосоларни стъкла на дъщеря ми и да не са по 200 едното. Crossing Arms Досега познати й правиха очилата, но затвориха оптиката си и сега съм в чуденка къде да ходя. Става въпрос за +7 и +7.50. Ако има някой с подобен диоптър, ще се радвам да сподели ако е намерил нещо по-евтино.
Най-вероятно ще й свалят диоптрите в началото на лятото, а и дъщеря ми не е много внимателна с очилата и търся по-евтина алтернатива.  Simple Smile

# 471
  • планетата Земя
vesseto,намажи с лосион мястото на лепенката и я залепи отгоре.Държи добре,не прави рани и не падат косъмчета.Поне аз така правих при нашата оклузия.Така с мазането с лосион ползвах лепенката два пъти.Идеално беше

# 472
  • София
И ние от там купуваме лепенки. Не се е случвало да оскубя вежда.
Моята от месец отказва да закриваме и съм в ужас..а след операцията задължително трябва поне 7 години...

# 473
  • планетата Земя
И аз ги взимах от Джой лепенките.Но на моят му правеха рани по кожата.Явно не му понасяше лепилото и измислих това с лосиона.Сработи при нас

# 474
vesseto,намажи с лосион мястото на лепенката и я залепи отгоре.Държи добре,не прави рани и не падат косъмчета.Поне аз така правих при нашата оклузия.Така с мазането с лосион ползвах лепенката два пъти.Идеално беше
За това съм се сещала и аз,но си мислих,че лепилото няма да държи. Ще го пробваме обезателно ! А при второ слагане на лепенката мажеш ли пак с лосион ?

# 475
Хубаво намокрете лепенката, когато я махате. Не дърпайте рязко, иначе може не само косъмчета, а и люспи кожа да обелите. Попитайте лекаря с какъв мехлем да мажете в часовете, когато детето е без лепенка (на нас ни изписаха). Малко или много, все има някакви следи, че детето носи оклудор.

# 476
  • София
vesseto, ако детето носи очила и не държиш закриването да е с лепенка, можеш да пробваш такъв вариант:  http://-spam144-/drugi/eye-patch/%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BD% … D0%B5%D1%82%D0%B5

На нашата рамка лепва идеално и не може да се гледа отстрани. 

# 477
  • Някъде там
Благодаря на всички за мненията  bouquet

Milena___ , Ще изпробвам момента с мазането на лосион ( а ти какъв си ползвала ? ) . Дано се получи , защото е много неприятно иначе . Изместих мястото на залпване , да се пада малко над веждата , но пак остават косъмчета от мъхчето , което е между веждата и косата ....не знам всъщност дали се разбира  както съм го написала Simple Smile

Pati111 , не ми отваря линка . Иначе лепенката трябва да е на окото , така каза докторката, а не на очилата . Залепване на стъклото или друго не носи същия резултат и дори може да навреди според нея.

magnet_for_happiness, 7 години трябва да закривате окото или ...., че аз така разбрах поста ти.

# 478
  • на малък остров в океана
При всеки е различно. При нас проблемът се откри сравнително късно и закривахме откакто стана на 4 години до към 7 години и половина.

# 479
  • София
Да 7 години ъъъ до 7 годишна възраст поне.  Закриваме от както беше на 1г 4 месеца. Но сега предстои смяна на лещата.

Общи условия

Активация на акаунт