Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 566
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • на малък остров в океана
Савичка, разбирам безпокойството ти. Моята дъщеря също беше с мързеливо око и все още си е далекогледа. В началото паниката е голяма.
Диоптърът ви е относително висок, но предполагам, са ви обяснили, че с години ще пада. Освен ако нямате някакви съпътстващи заболявания, няма нужда от лечение в чужбина.

Преди 4-5 години откриха проблема на дъщеря ми, за който ние с баща й изобщо не предполагахме. +10.50 на дясното и + 9.50 на лявото. И мързеливо око. Беше голям шок за нас.
Мързеливото окото преборихме, като закривахме здравото всеки ден за по 2 часа докато не стана на 7 години и половина, т.е. 3 години плътно.

От тогава до сега диоптрите не са паднали много. При последният преглед беше + 8.50 на дясното и +8.25 на лявото око. Но пък зрителната острота и на двете очи беше ако не се лъжа на 100% вече. Което е всъщност голямата спечелена битка за тези 3 години закриване.

Както виждаш диоптрите на дъщеря ми и в момента са по-високи от тези на детето ти, но по никакъв начин не й пречат да е едно нормално развиващо се дете. Сега ще е трети клас, спортува, добра ученичка е. Имай предвид, че децата с високи диоптри бързо свикват с очилата, защото с тях виждат около 100 пъти по-добре.  Simple Smile

Дъщеря ми ходи при д-р Лолова и сме много доволни от нея. Преди ходехме на всеки 3 месеца, после на половин година, сега веднъж в годината.

Ако имаш още въпроси и мога да помогна, съм насреща.

# 631
Ujasia много благодаря за отговора.
Може ли да попитам при вас как я измерват зрителната острота.Защото това е което и аз искам да разбера. До момента на нас не са ни казали каква е зрителната острота на дъщеря ми.От това което четох тя се измерва с помощта на таблици, но за целта детето трябва да е голямо, за да казва какво вижда, дъщеря ми е на 1.9г.
Благодаря

# 632
С таблици, да. Но дъщеря ми беше на 4 години, когато отриха проблема.
Предполагам, че има някакъв обективен метод чрез който проверяват малките деца.
Ако имаш колебания относно лечението, потърси второ мнение.
Аз поне така постъпих и така се спрях на д-р Лолова.

# 633
Това ще е поредното мнение което ще потърся, но няма да се откажа докато не разбера И не съм сигурна че правя на 100 процента най -правилното за детето си.Може ли да ми дадете координати на д-р Лолова.Много благодаря.

# 634
  • ГОре на черешата...
Минавам да почерпя за РД на Андриан и да маркирам предстоящата контрола - на 02.09.

# 635
Минавам да почерпя за РД на Андриан и да маркирам предстоящата контрола - на 02.09.

Да ти е жив и здрав и дано това ви е последната контрола  Hug

Предполагам, че има някакъв обективен метод чрез който проверяват малките деца.

За жалост няма обективен начин за измерване на зрителната острота на дете,което не говори. Сина ми е на 1.9 години с -11.5 диоптъра на едното око,с контактна леща, късогледство,страбизъм и "мързеливо око". От една година правим оклузия и чакаме да дойде момента за операция на страбизъм-а. Докато не започне да говори детето,респективно да казва какво вижда на таблицата не може да се измери зрителната острота.Това ми беше обяснено от офталмолог.

# 636
  • ГОре на черешата...
Благодаря, Салвадор, за последна - със сигурност няма да е. Чакат ни още много такива, но това да му е.

# 637
Момичета,някой да си е правил операция за страбизъм при д-р Филева от Варна?

# 638
  • Русе
Съседката прави операция при д-р Филева и е много доволна. Детето беше на 9г. Подробности не знам, освен това, че ходи в София за второ мнение и й казали, че операцията е на правена както трябва.

# 639
Съседката прави операция при д-р Филева и е много доволна. Детето беше на 9г. Подробности не знам, освен това, че ходи в София за второ мнение и й казали, че операцията е на правена както трябва.

Много благодаря  bouquet

# 640
Това ще е поредното мнение което ще потърся, но няма да се откажа докато не разбера И не съм сигурна че правя на 100 процента най -правилното за детето си.Може ли да ми дадете координати на д-р Лолова.Много благодаря.

savi4ka, съжалявам за забавянето, но чак сега видях коментара. ето линк с координати http://www.lolov.com/

Ние вчера бяхме на контрола. Съвсем леко е свалила диопъра на дясното око (то беше мързеливо). Така че, ще има лека корекция и на очилата.
Друго, което забелязах, но д-р Лолова каза, че не е за притеснение - Зрителната острота на двете заедно и на дясното око е на 100 %, но с лявото имаше лек регрес - сега е 80-–90% и не виждаше най-долните два реда. На някой да му се е случвало това? Все пак това ни беше здравото око.

# 641
Да попитам, при доктор Лолова прегледа как протича. Тя диагностицира очичките с някаква апаратура или се очаква детето да казва какво вижда .

# 642
Комплексен е прегледът. Има и апаратура. Има и таблици, на които детето казва какво вижда. Въобще стандартен преглед доколкото мога аз да преценя.

# 643
Здравейте! Детенцето ми е на 3 м. и преди няколко дни го диагностицираха с вродена катаракта на двете очета. Първото, за което се радвам е, че имаме точна диагноза, а второто нещо е, че тези операции в днешно време са си направо рутинни. Бяхме на преглед в Токуда при др. Димитрова. Тя обясни, че има определено предимство, че са болни двете очета, тъй като по- трудно може да се развие "мързеливо око". Виждам, че има майки, чиито дечица са били с едностранна катаракта и са оперирани. Все още търсим специалисти и тепърва тръгваме по консултации. Мислим дори и за лечение в чужбина- Русия, Белгия. Четох много в какво се състои операцията, че е почти 100% успеваемост и почти 100% възвръщане на зрението. Просто непознатото ме плаши и бих искала някой да разясни за следоперативния период и как детенцето му се е чувствало. Може да звучи нелепо, но искам просто някой да ми даде надежда и да ми каже, че всичко ще е наред. Cry Много благодаря предварително, ако някой се отзове!

# 644
  • ГОре на черешата...
Отчитам преглед, в който за първи път от почти 8 години имаме реално намаление на диоптъра - с 0.75 Party! Много сме щастливи. Всичко останало е в норма, отлично зрение в дълбочина и пространствено и край на оклузията,  която в последната година беше сведена до 1 час месечно...Сега отдъхваме на морето и като се върнем ще сменяме стъкла. Пожелавам такива новини на всички дечица в темата и много кураж за последното попълнение Hug!

Общи условия

Активация на акаунт