На море с гаджето

• 32 457
  • 600
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Не спря да изпадаш в клишета и крайности! Твоята работа е като "а пък дядо ми пушеше по три кутии на ден и умря на 93, а комшията не пушеше, не пиеше, водеше здравословен начин на живот, и умря на 50". Скука.
Да си наваксват! ако се държат като развързани,  значи е имало защо да бъдат вързани! Ако на 19 (че те вече завършват на толкова) няма за пет пари акък, вероятността да го е имало на 15-16 е още по-малка.

# 421
Видях, че някои са питали. Да, ще пусна дъщеря си на море тази година, в крайна сметка си поговорихме за алкохола и опасенията ми. Тя е разумна, приятелят й също. Друг въпрос е, че другите шофьори на пътя кой ги знае какви са. Ето например случаят с Мануела Горсова. Децата не са били пияни, но пък друг, възрастен шофьор е бил. Така че... рискове винаги има. Сексът, както казах, не ме притеснява, това си е удоволствие, който иска да го прави. Повече бих се притеснявала, ако пропуши.

# 422
Не спря да изпадаш в клишета и крайности! Твоята работа е като "а пък дядо ми пушеше по три кутии на ден и умря на 93, а комшията не пушеше, не пиеше, водеше здравословен начин на живот, и умря на 50". Скука.
Да си наваксват! ако се държат като развързани,  значи е имало защо да бъдат вързани! Ако на 19 (че те вече завършват на толкова) няма за пет пари акък, вероятността да го е имало на 15-16 е още по-малка.

Или се омъжват за първия срещнат и раждат две деца, едно след друго. 

# 423
  • Куциндрел
Аз все си мисля, че свободата трябва да идва на малки порции с годините.
Като всеки си преценява стоката (детето) по кое време, колко свобода може да поеме, без тя да се превърне в свободия.
За мен една граница от 16 години може би е приемлива, но ще разбера.
Имам и винаги съм имала няколко неща, които не толерирам по никакъв начин. Примерно дрога. Към нея е злоупотребата с алкохол и хазарта, също и насилието над животни.
Останалите ще решавам дали ще ги толерирам като му дойде времето. (детето ми стане тинейджър).

А това за ранното женене е пример в моето семейство, примерно майка ми и сестра й. Mr. Green

# 424
Или се омъжват за първия срещнат и раждат две деца, едно след друго. 

Всички варианти са възможни.

Зависи си от самия човек, някои може и да не погледнат мъж, други да си живеят съвсем в очакванията на родителите, трети и четвърти както казваш да ги избие на нещо. Но да бъдем честни - няма двойка, която не е прваила секс след по-дъга връзка, даже Краси не е гледала календара, че да го добута до 18 Wink няма и момиче, което да си пада по момче и да му откаже връзка, защото е на 15-16-17. А че някой не е срещнал първата си любов преди 18 или я е срещанл, но не е имало отговор, е въпрос на обстоятелства, не на лошо възпитание, проблеми или други причини.

# 425
  • София
Повечето деца срещат първата любов в гимназията. Тя затова се казва първа, но при любов не се мятат в кревата, нали се сещате! Затова в темата говорим повече за секс, а не за любов, ако сте забелязали. Дори авторката не видях да е написала "обичат се". Тук говорим повече за нагон, правене напук, а не за любов, макар че от любов се правят най-големите глупости, защото особено момичетата се поддават на изнудването "ако ме обичаш, ще го направиш". Това е нещо, за което също трябва да се говори и възпитават децата - да не се поддават на емоционално изнудване.

# 426
Това е нещо, за което също трябва да се говори и възпитават децата - да не се поддават на емоционално изнудване.

А , стига, бе. И кога го откри, след първото или след второто?

# 427
  • София - Рим и обратно
Те на тия строгите пък след 18 са като отвързани.  Така хубаво си наваксват.
Ами нека се отвързват тогава, колкото им душа иска - ще си носят отговорността сами, а и ще им е времето. Аз мога да ги подкрепя, ако ми го поискат.
До 18 обаче, цялата отговорност е моя. Освен това, организмът им е все още недоразвит, не само акълът.

# 428
  • София
Друг въпрос е, че другите шофьори на пътя кой ги знае какви са. Ето например случаят с Мануела Горсова. Децата не са били пияни, но пък друг, възрастен шофьор е бил. Така че... рискове винаги има.
Няма смисъл да трепериш предварително. Лошото може да стане и докато ти или бащата карате кола с децата. Толкова весели самоубийци се движат по улиците...
Хората са го казали отдавна - дано не става, това  което майката мисли.
Мануела Горсова не я мисли - какво е правила в колата на сливенски мангал - сводник? Имаме общи познати с майка и. Преди да стане катастрофата майката не знаеше, че дъщерята и е в компанията на този. Съвсем безобидно беше на море с приятелка и много слушкаха наставления по тел. Баща и не го коментирам, видя се какъв е.

# 429
Повечето деца срещат първата любов в гимназията. Тя затова се казва първа, но при любов не се мятат в кревата, нали се сещате!...

Ако е споделена, баш до кревата води. Не веднага, разбира се, но и не според рождените дни или емоционално изнудване.

А авторката не виждам защо трябва да се обяснява за това колко е влюбена дъщеря й, жената пита за съвсем различно нещо.

# 430
  • София
Тези неща се обясняват доста преди да се стигне до гаджелъци. То и момчетата не са пожалени, само че при тях натискът и изнудването е от приятелите.

# 431
Ок, обяснявай и си вярвай Peace

# 432
  • София
Ти какво предлагаш, кое е правилното? Да не се обяснява и да се кара на принципа "всичко е любов"? Не помня вече откъде ми беше попаднало, май беше западняшка статистика, но то и тук едва ли е по-различно - повечето анкетирани тийнове казват, че са започнали да правят секс именно под натиск (от гаджето, от страх да не ги подиграват, че са още девствени, заради употреба на алкохол и наркотици, включително и при доста спорни обстоятелства на доброволност), а не защото са искали много, ама много, че да не могат да устискат. Такива неща и по мое време ставаха, и по твое също. По мое време просто момичетата повече са се срамували да си кажат. По днешните стандарти може да се сметне на ръба на насилието. Все пак, говоря за ученическа възраст, макар че са случва и с много млади момичета, при това пълнолетни.  Момчетата пък, се чувстват длъжни да трупат бройки. Но това е повече в гимназията. При студентите е по-различно - те пък се кахърят, че не могат да си намерят подходящи гаджета и да изградят по-стабилни връзки.

# 433
  • София
Айша, не мога да повярвам какви ги пишеш! Ти акъл имаш ли? Какво значение има дали Горсова е била в със сутеньор или със светец? Щом Стависки е причинителят на катастрофата, кой с кого е пътувал няма никакво значение, нито личният живот на пострадалите. А ако не беше със сутеньор, а с майка си? А?

# 434
...Все пак, говоря за ученическа възраст, макар че са случва и с много млади момичета, при това пълнолетни...

Именно на това трябва да ги научим, пълнолетни, непълнолетни, ако се водят по чужд акъл, пак няма да са ок.

Общи условия

Активация на акаунт