Университети в Германия и в други държави с немски език 3

• 75 711
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Е, защо трябва да лесно, като може да е сложно и напрегнато.
От това ръководство не съм очаквала никакви действия за положителна промяна. Това училище е това, което е, заради децата и някои учители.

# 496
Дааа, и на мен нещо ми се мъгляви, че май по принцип при немската диплома значение имат оценките само от последните 2 години, а не от 9 клас като при нас, където те естествено са усреднени за всичките години и където няма колко часове е изучаван предмета....При нас в Манхайм нямаше събеседване, но...казах за академичните справки за там-че ббяха необходими...Може би защото специалността ни е NC-тоест с ограничен прием...Защото за същата специалност, но в Лудвиг Максимилиян уни в Мюнхен същата специалност беше без ограничения в бройките на приема и там беше направо лежерна работа....Само ни уведомиха след апликационната форма, че до еди кой си срок трябва да представим диплома и сертификат за немския-май до края на август-нещо такова...Така че ако специалността е с ограничен прием-разпитайте детайлно наистина или направо си представете и академична справка. Вероятно тогава също ги смятат и имат значине разните допълнителни точки от последните две години от нея при положение, че има повече кандидати от бройките....Не се правя на голям разбирач-просто предполагам и разсъждавам на базата на минал вече през преизподнята и защото вече ми е спокойно Joy Joy

# 497
  • София
 Пенсионирана русалка, проверих как е преводът на тази академична справка:
AUSKUNFT
ueber die Noten und das Horarium in den Faeher.....

Това е преводът в България в arte.doc- как е еквивалентът в Германия не знам.

# 498
отчитам се с първа сгрешена академична справка - оценка 36, вместо 6 Mr. Green
сега ще гледам останалото.

# 499
  • София
AUSKUNFT

Благодаря, Ива, името ме интересуваше, за да търся евентуално по него. Grinning  Но  междувременно намерих названието в нета. Notenauszug e.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 22:33 от пенсионирана русалка

# 500
  • София
AUSKUNFT

Благодаря, Ива, името ме интересуваше, за да търся евентуално по него. Grinning  Но  междувременно намерих названието в нета. Notenauszug e.

Да, разбрах това, но не го открих в бумагите на сина.  Hug

# 501
  • София
Независимо, че междувременно открих каквото ми трябва, страшно благодаря  на Ива за отделеното време и внимание Simple Smile.

Но сега пак съм с въпрос... Embarassed Във фейсбук страницата  гледахме с девойката  клипчето с младеж от ТУМ, специалност Машиностроене. От чутото поне аз разбрах, че  всеки желаещ да следва  в ТУМ, отива на събеседване на дата, определена от унито, без значение с каква диплома/бал е. Но на страницата на същото уни, по-точно на сайта на бакалавърската програма Информатика,  пише друго, а именно, че ученици със сформиран бал над 73 точки, учили до 12 клас в училища с преподаване на немски език,  автоматично се освобождават от  такава среща, тоест считат се по подразбиране за подходящи да следват тази специалност. Кое ли е вярното?

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 21:29 от пенсионирана русалка

# 502
  • София
Е как успяват да интервюират всеки желаещ по всички специалности без някакво предварително отсяване? Thinking
Аз чета тук - http://www.tum.de/studium/bewerbung/internationale-bachelor-bewerber/ и не намирам инфо за тези интервюта. Къде го пише?

# 503
  • София
Ами това каза момчето, не говореше нищо за бал, точки и някаква форма на предварителен подбор... Просто сподели, че можело да те изненадат по всяко време  с поканата за събеседване, него го сварила поканата на морето, но ти давали две седмици за реакция. Peace А аз иначе открих това, което споделих и което е далеч по-логично ето тук:
http://www.in.tum.de/fileadmin/user_upload/SB-Studium/Eignungsfe … m_3._Mai_2011.pdf

Под номер 5.3

А в най-долната част на файла е даден пример как се обръщат оценките в точки точно за българи. Ако го няма елемента с пресявката и всеки  българин  като чужденец ходи на това събеседване, за какво са тези точки?

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 21:07 от пенсионирана русалка

# 504
  • София
Да, в написаното има повече логика. Simple Smile Викат на интервю тези, които не набират необходимите точки.
П.П. А последното лято прекарват изцяло на морето, все едно после заминават на арктическа експедиция  Laughing и все са изненадани и се прибират в последния момент. Поне така беше с нас и около нас.

# 505
  • София
Русалка, приятел на сина ми с 1.0 оценка го викаха на интервю в ТУМ.  Във фейса също пишат, че е практика за този университет, но интервюто не е нещо особено.

# 506
  • София
Една хубава новина - от септември Wizz ще имат полети до Мюнхен и Кьолн. Grinning

# 507
Това се казва новина!

# 508
  • София
Добра новина, за разлика от тази, че от април спират EasyJet до Берлин.

# 509
  • София
О, за Берлин и аз страдам. Много го обичам този град.
Ива, какво стана с вашата магистратура или още е рано да се каже?

Общи условия

Активация на акаунт