Университети в Германия и в други държави с немски език 3

• 75 726
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Ooo, това за Берлин е кофти новина, тъкмо се зарадвах, че ще имам пак директен полет до голямото германче, сега пък ще ни поскъпнат билетите до Берлин, което е зле за малкото германче Sad
Иначе аз от няколко дни съм горда майка на дипломирана презастрахователка. Излезе ни оценката от дипломната работа, отлична е за радост на девойката. Започваме работа в Кьолн, там където я консултираха за дипломната работа, много е доволна и от условията и от заплатата, абе отдъхнахме си с нея. Сега е наред малката Simple Smile Малко се шашнахме с академичните справки, които спрягаме в темата, но писахме мейли, на нас за Берлин не ни искат справка, само диплома и сертификат за език.

# 511
  • София
О, за Берлин и аз страдам. Много го обичам този град.
Ива, какво стана с вашата магистратура или още е рано да се каже?

България еър веднага вдигна цените, като скачени съдове са.

Рано е още за магистратурата  Grinning. Този семестър ще пише бакалавърска работа, следващият ще прави стаж и тогава ще се дипломира (иначе кредитите ги е събрал вече). Тогава ще се явява и на GRE (GMAT) за прием в програмата, пък дали ще стане... Thinking. Лошото е, че ще трябва да вади и нов сертификат по английски, защото го искат от последните две години преди кандидатстването, а неговият е от 2009   Sad.

# 512
Да се включа и аз по темата с TUM - кандидатстване миналата година специалност информатика. Дъщеря ми също е с диплома 1.0, но и нея извикаха на интервю (да, и нас ни свариха на морето, и на всичкото отгоре имахме не 7, а 6 дена до насрочената дата, защото имейлът пристигна след 7 вечерта наше време). Основния проблем с интервюто беше логистичен - в петък следобед спешно трябваше да купим билети, да резервираме хотел - за понеделник. Интервюто наистина не е било нещо кой знае какво -  в интерес на истината именно в подробната процедура за прием за специалността в TUM има описано и какви точки се засягат в интервюто, или по-точно какво се оценява като резултат от него (само дето това го видяхме после  Laughing). След това като разгледахме в профилът ѝ за кандидатстване видяхме, че там стои само оценка от интервюто, а на реда, където би трябвало да има бал от дипломата стои "not applicable" (четях english версията на сайта - не зная как е на немски), т.е. най-вероятно и при нас е трябвало да изпратим академична справка, и вероятно можеше финансово да си спестим едно пътуване, но...явно не сме разбрали (а и няма как да съм сигурна , че това е била причината). Както и да е -важното е, че резултатът беше положителен - още час след края на интервюто са и съобщили, че е приета, така че можехме да се заемем с останалата подготовка по заминаването още средата на август (което не е малко).

# 513
Ooo, това за Берлин е кофти новина, тъкмо се зарадвах, че ще имам пак директен полет до голямото германче, сега пък ще ни поскъпнат билетите до Берлин, което е зле за малкото германче Sad
Иначе аз от няколко дни съм горда майка на дипломирана презастрахователка. Излезе ни оценката от дипломната работа, отлична е за радост на девойката. Започваме работа в Кьолн, там където я консултираха за дипломната работа, много е доволна и от условията и от заплатата, абе отдъхнахме си с нея. Сега е наред малката Simple Smile Малко се шашнахме с академичните справки, които спрягаме в темата, но писахме мейли, на нас за Берлин не ни искат справка, само диплома и сертификат за език.
    Поздравления за дипломираната презастрахователка!Успех и занапред й желая!
   Може би си казвала,но би ли споделила какво ще учи "малкото германче"?

# 514
Малкото германче се кани да учи Информатика в Берлин Peace Радвам се, че се отказа от Криминалистиката навреме Simple Smile

# 515
  • София
Малкото германче се кани да учи Информатика в Берлин Peace Радвам се, че се отказа от Криминалистиката навреме Simple Smile

Ако изборът и е ТУ, имайте предвид, че много бавят резултатите за приема (идват края на август), което пък е проблем за настаняването в общежитие. Миналата година познато дете така и не дочака Берлин.

# 516
Като не стане на общежитие, ще наемем квартира, ще намерим някой който прави Еразъм и си дава стаята под наем за семестър, ще намерим някой при който да отседне, абе хич и не се притеснявам аз.
Тя иска само Берлин и няма да подава документи в други градове, не иска дори при сестра си, ми характерче голямо си е детенцето, да е живо и здраво Simple Smile

# 517
Мama Tin, поздравления за младия презастраховател!
При кой презастраховател в Кьолн ще работи девойката? И с какво иска да се занимава - клеймс, договори, актюерство...
Моята от септември започна в Swiss Re Munich, в Contracts екипа.

От Bulgariа Air онзи ден билет до Берлин (и обратно) купих за 275 евро за юли.
Това за Уиз сигурно ли е?  

# 518
  • София
СтефанБ, сигурно е, билетите вече са пуснати в продажба. Peace

GreenEyes, благодаря за полезната информация. Peace И моята девойка, като разбира се не смятаме още оценки от матури, е с упоменатата диплома 1,0 до момента. И това ме караше да мисля, че ако реши да е ТУМ, ще отърве събеседването (по-скоро разходите по още едно пътуване). Вероятно няма да е така. И все пак днес писа мейл с питане дали посредством академична справка с оценките за последните 4  учебни срока и очакван резултат много над въпросния минимален праг от 73 точки, както и със сертификат за езика, се освобождава от тази среща.  Като има отговор, ще споделя и тук, за да стане ясно и за други  дали академичната справка променя картината. Иначе как протича събеседването и на  кое  каква тежест отдават сме прочели. Grinning

# 519
Стефан, поздравления и за вашата презастрахователка.
Моята девойка започва в Gen Re - американска е, на Уорън Бъфет и централата и за Германия е в Кьолн, тя специално ще се занимава със застраховането на нанотехнологии /нещо такова, прекалено ми е ново като материя на мен Laughing/

# 520
# 521
  • София
StefanB, има ги вече в разписанието на Уизеър и промоцени за септември. В новинарските сайтове са изброени всички нови дестинации.
mama Tin, поздравления от мен!
Ива, приятелката на дъщеря ми е пред записване за магистрарура и затова съм се объркала. Тя взе GMAT-a и сега ще си опреснява сертификата по АЕ. Успех желая на твоето момче!

# 522
Благодаря за информацията!

# 523
  • София

От Bulgariа Air онзи ден билет до Берлин (и обратно) купих за 275 евро за юли.

Миналата година билетът беше 100 Е, а за Коледа 150. ooooh!.

Ива, приятелката на дъщеря ми е пред записване за магистрарура и затова съм се объркала. Тя взе GMAT-a и сега ще си опреснява сертификата по АЕ. Успех желая на твоето момче!

Моят се мотае нещо, явно не му се завършва особено много  hahaha.
Истината е, че протака заради студентските права и общежитието.

# 524
Bulgariа Air иAirberlin са партньори вече и резултата е  Sick високи цени

Общи условия

Активация на акаунт