Сватба като във филма "Време разделно"

• 15 090
  • 158
  •   1
Отговори
# 120
те съвсем реално са се оженили, не са участвали ей така , защото обичат да си играят на манол и елица, поне аз така разбрах.

както и да е, за някои може да е супер идея, важно е на младите да им харесва и да са се чувствали като идейно неповторими, какво значение има на някакви хора,  в някакви форуми даи им харесва или не  Laughing

# 121
  • София
Харесва ми идеята за възстановка на голяма, тежка, народна сватба. Странно ми е, че са решили да възстановяват баш сватба от "Време разделно". Много тежки емоции ми носи.

# 122
  • sf
Ох, нито съм чела романа, нито съм гледала филма ,но ме загложди сега-  Thinking да си го причиня ли?

# 123
Ох, нито съм чела романа, нито съм гледала филма ,но ме загложди сега-  Thinking да си го причиня ли?

Аз не бих.

# 124
  • София
На мен лично книгата ми харесва много повече от филма, нищо, че била пропагандна...

# 125
  • Куциндрел
Ох, нито съм чела романа, нито съм гледала филма ,но ме загложди сега-  Thinking да си го причиня ли?
Филмът е интересен, тежък е, но е интересен.

На възстановки всички се радват. Ако това беше обикновена възстановка, нямаше да я има темата.
Понеже е истинска сватба, то поражда такава дискусия.
Могли - показали са.

# 126
Снощи ги даваха по новините на белгийската телевизия даже.

# 127
Идеята да се пресъздаде традиционна българска сватба е супер, ама точно от "Време разделно" ли трябваше? Че това е един от най-тежките филми, които съм гледала и не мога да повярвам, че съществува дори един-единствен човек, който да е зареден с положителни емоции от тази сцена. Който да питаш, няма да се сети за дългите трапези, а за Караибрахим, който гази въху масата. Следващите оригинални могат да опитат да пресъздадат сватбата от "През чумавото".

# 128
  • София
Е, щом ви е толкоз тежка тази сватба, винаги можете да наденете турските "народни носии" и да идете на турска такава, да се позабавлявате с кючеците като една потребителка по-назад.

# 129
  • София
Е, щом ви е толкоз тежка тази сватба, винаги можете да наденете турските "народни носии" и да идете на турска такава, да се позабавлявате с кючеците като една потребителка по-назад.
Други опции не ни остават, така ли?  Laughing

# 130
  • с трима мъже :)

Ех, Елица, Елица...
па да беше прочела барем какво е писала ПРЕДИ ТОВА същата тази потребителка...

Няма да те виня, защото и аз така чета понякога - чета какво пише, но не заглеждам кой какво...  Peace

# 131
  • В градината...
Филмът навремето като излезе, беше голям хит. После актьорите обикаляха по градовете и се срещахме с тях, ние, от училищата. Да, тежък, но беше страхотен.

Да, и аз свързвам сватбата с Караибрахим. Но пък Елица беше така красива и Манол толкова мъжествен. Да вдигнеш сватба във време разделно, когато е било грях да гъкнеш, да забият чановете /както и на сегашната сватба/, си е било истински подвиг. И като всеки подвиг, самоубийствен, но носещ голяма символика.

# 132
Снощи ги даваха по новините на белгийската телевизия даже.
Хората ценят такива неща .
Филмът , когато беше показан пред американска публика
имаше голям успех .

# 133
Оригинален начин да се ожениш и да влезеш в световните новини чак,
какво значение има колко е тежък филма, на кого му пука?
Важното за младоженците е, че са се взели по народния обичай отпреди векове,
дано да им е здрав брака.

# 134
  • където ми харесва
Който иска, винаги намира отрицателната символика в една сватба. В случая всички се хванахте за края на сцената, ни никой не се замисли на това, което писах и аз още в първия си пост по темата-наблегнали са на самата сватба, защото такъв е бил обреда преди-цялото село на едно място, празнуват любовта на младоженците, с чановете и каба-гайдите. И за това реално пресъздават сватбата на Манол и Елица... а вие Караибрахим, та Караибрахим.

Общи условия

Активация на акаунт