Сватба като във филма "Време разделно"

• 15 116
  • 158
  •   1
Отговори
# 105
Мамасита, моят личен избор е да не участвам в масовки и показни събития.

Имах предвид нещо друго- че сватбата няма как да е напълно личен избор, иначе влизаме в категорията Bridezilla.

Е, аз не се мисля за център на вселената. Simple Smile

Разбрах те.

# 106
Аз не съм толкова потресена от идеята да се възстанови 'българска сватба', напротив даже.
Много хубаво даже би било жените вместо да изглеждат като евтини сметанови торти от полиестер да имат изобор да изберат напр. бели стилизирани народни носии, на 2-3 сватби такива съм била и очите ми бяха останали. Бих се радвала връщането към традициите да се проектира и в тенденции и тн.

Но самата идея да се възстанови точно тази сватба,  точно тази трапеза.. От точно този роман ( и филм) за мен е тежка, чисто психологически. Една тежка тъжна сватба, на която всичко се случва докато някой охранява, накрая влиза Кара Ибрахим , току що извършил брутално изнасилване и минава стъпквайки цялата трапеза, хващат се за  ножовете с Манол и старецът " Ще стане кръвнина!". И съм съгласна с Мамасита, че като цяло това е пропаганден роман за фима изобщо не говоря на мен са ми се запечатали цели сцени в главата, от които ми се обръща цялото същество. Така че ето това не мога да разбера как можеш да се ожениш на тази сцена. В цялата тази горчилка от потисничеството, която се излива и от ситуацията, и от хората, и от природата в тази сцена. Мъглата, гората, притихналата планина, никой да не ги чуе че правят сватба...

Дано да си обясних правилно мислите, защото не целя да 'хейтя' нито ме интересува как са изяли хиляда души 12 агнета. Според мен има нещо ужасно в избора на сцена за реална сватба.

# 107
................ Една тежка тъжна сватба, на която всичко се случва докато някой охранява, накрая влиза Кара Ибрахим , току що извърш....................Според мен има нещо ужасно в избора на сцена за реална сватба.

aз по-нагоре точно това имах предвид, 'Време разделно....

цялата сцена на сватбата.....ужасно неподходящо, според мен.

# 108
  • София
Излязох заклето плюскало с въпроса си май.  
Но наистина ми бяха чудни чисто практическите страни на така организираната сватба. Както се спомена, посред лято на поляната с носиите... Може би, ако има присъствали, ще споделят как е било?
А иначе, 10 c`s, съм напълно съгласна, тази точно сватба не е за подражание. Не разбрах все пак, младоженците ли така са искали, или журналистите са "поукрасили" нещата?

# 109
Видях снимки на младоженците. Хубави млади хора. Пожелавам им много щастие.

Предполагам, че идеята за възстановка на точно тази сватба е на организаторите.

# 110
  • София
Излязох заклето плюскало с въпроса си май.  
лято!, майтапче, бре.  Hug Още вчера като прочетох и веднага това си помислих - агнетата няма начин да стигнат и за едно зъбче.  Mr. Green

# 111
С две риби и пет хляба са нахранени много повече хора. Simple Smile

# 112
  • София
Аз, че съм виден месояд, така е  Laughing, ама не ща да ми излиза име сега!!

# 113
и Христос ли е бил там? вай, вай, вай...... Stop
малко  в повече ми идват кара ибрахим, христос, 12-тте агнета, и носиите на 30 градуса, в едно с модерните камери, айфони, таблети и прочие....

# 114
малко  в повече ми идват кара ибрахим, христос, 12-тте агнета, и носиите на 30 градуса, в едно с модерните камери, айфони, таблети и прочие....

Или ти не ме разбра, или аз не мога теб.

# 115
Хората отишли с желание и се забавлявали, тук ги замислили дали са се наяли и не е ли им било горещо.
Къде видяхте гостите на трапезата с айфони и таблети?

# 116
Да бяха викнали Бареков да изпече малко кебапчета за гладните...

# 117
малко  в повече ми идват кара ибрахим, христос, 12-тте агнета, и носиите на 30 градуса, в едно с модерните камери, айфони, таблети и прочие....

Или ти не ме разбра, или аз не мога теб.

aз съм виновна за недоразумението Peace

сравнението - съдейки от гугъл - ' ... Евангелие от Йоан 6 гл. Казах ви, че Христос нахрани 5000 души с 2 риби и 5 хляба. Много е говорено за това чудо... '
ми се струва абс нереалистично и абурдно.

12 агнета - не знам как ще нахранят 1500 човека, ама може да съм скарана със сметките, де  Simple Smile

да се облечеш в тежка носия на 30 градусов пек  Stop

тежкото време , с идеята да го пресъздадеш в днешното ни време  - всеки е снимал като луд  - телефони , камери, пък вече темата да имаш сватба като от време разделно ми изглежда като тегоба/на мен, де, ама всеки си интерпретира различно/.

малко като във 'великолепния век' ,гледа си сюлейман беграничната империя и някъде там, в далечината, прелита самолет....ами Wink

Хората отишли с желание и се забавлявали, тук ги замислили дали са се наяли и не е ли им било горещо.
Къде видяхте гостите на трапезата с айфони и таблети?

ъ-ъ-ъ, не че нещо, ама главата си залагам ей тук, че има купища снимки из нета/да не говорим за тв-тата , излъчили репортажа/, които не са правени като по време разделно Simple Smile

Да бяха викнали Бареков да изпече малко кебапчета за гладните...

малко грубо, ама ако го е играл христос, става Peace

# 118
Good Luck, Charlie, няма проблем Simple Smile

Младоженците не са имали думата, колко и каква храна да се сервира. Преценката е на организаторите. Определен брой хора, върху определена дължина на трапезата. Рекорд.

# 119
Ами вие трябва да дойдете в Италия да видите какви средновековни възстановки се организират между най-невзрачни села се носят костюми от музеи и тн. Пресъздават се битки с арбалети, разни ансамблови съчетания със знамена, прескачания на огньове, какво ли не. И всичко в голямата лятна влага и жега. Просто има хора ентусиасти, занимава им се, забавлява им се. Обичат да участват в нещо.
Изобщо не е за критика идеята за взстановка, това че на Х му се струва безумно да облече народна носия на 30 градуса, за друг е приключение и ценност.

(Аз коментирах само идеята за реална сватба, но в крайна сметка хората скачат от стратосферата защото ги кефи, защо да не се оженят на сцена от Време разделно)

Общи условия

Активация на акаунт