Сватба като във филма "Време разделно"

• 15 126
  • 158
  •   1
Отговори
# 90
ами другия път като се пуска такава тема, напишете, че е само книга за похвали  Peace
А, това че не харесваш нещо, или самият ти не би го направил автоматично значи, че трябва да го оплюеш ли ?

Bellisima82, би ли ми посочила конкретни примери с оплюване, моля!

# 91
  • sf
Тук оплюване е равно на различно мнение  Mr. Green

# 92
Къде го видяхте това оплюване? Thinking
ти като в ония толкова често срещани диалози :
" не ми крещете'' , '' аз не крещя , аз така си говоря '' ..

# 93
Aз не разбрах това сватба ли е или възстановка на сцена от Време разделно?
Гостите техни ли са ( на младоженците) или са доброволци за самата възстановка/рекорд?

# 94
Гостите техни ли са ( на младоженците) или са доброволци за самата възстановка/рекорд?

https://www.facebook.com/events/154632088056400/?ref=3&ref_n … tory_type=regular

Цитат
За първи път, на Третото издание на Национален Фолклорен Събор Лудогорие, ще се случи нещо невероятно – ще се пресъздаде българския сватбен ритуал от филма „Време разделно” и две влюбени души наистина ще се врекат във вярност с благословията на отец Иван от Нови Хан . Организаторите на събора ще подсигурят ПЕТ дълги софри, по 80 метра, 7 казана с боб , ще се носи мирис на печено агне на чеверме и топли погачи, ще се лее руйно червено вино. За да пресъздадем наистина ритуала няма как да пропуснем и 52 медни чана, които ще озвучат местността заедно със седем каба гайди.

Организаторите са дали поръчка за 1000 глинени купи и 1000 дървени лъжици, 200 погачи, 1/2 тон вино, 200 кг сирене и 12 агнета като всичко това е безплатно за тези, които ще седнат на тези софри.
И за да остане в история тази възстановка, Българската Национална Телевизия, ще заснеме документален филм на място и по време на Събора, който ще бъде излъчен в ефира й.

По време на събитието ще бъде поставен Балкански рекорд за Най-дългата сватбена софра на Балканския полуостров. Рекорда ще бъде вписан в Балканската книга на Рекордите.

На място, нарочно избрана комисия, ще премери колко дълги са подредените сватбени софри и ще издаде сертификат за поставен рекорд.

Балканска Книга на рекордите е програма на Фондация „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България“

Чрез поставяне на рекорди, свързани с традициите и културата на България, програмата си поставя за цел да популяризира едно по различно усещане за историчност.

С включването на много хора в събитието и тяхното активно участие, като част от случващото се, всеки ще отнесе със себе си част от енергията на живите традиции и историята.

# 95
  • София
Накратко казано - комбинация и от двете. Нещо като нищо. Днес ми е хейтърския ден от седмицата.  Mr. Green

# 96
Мерси.
Хубава е идеята за такива възстановки, харесва ми.
Но идеята за реална венчавка ми е малко странна.  Смятам че тази сцена е тежка, за да се ожениш на нея. С което не искам да кажа нищо против младежите, така са го почувствали и така са го направили - желая им всичко най-хубаво. Но не го разбирам много - може би не са чели Време разделно.

# 97
  • София
И на мен идеята за възстановка ми се нрави и дори бих присъствала.

# 98
Сватбата е личен празник и въпрос на избор как ще я проведеш.Ако ти харесва и с водолазен костюм може да бъдеш облечен.Показно или не това е избор на тези хора.Какво има да се чуди човек толкова.

Така е. Всеки прави избор.

Всъщност сватбата не е личен, а семеен и донякъде обществен празник. Личен е в последно време, когато сватба="вижте ме какво мога да направя!".

Но иначе възстановяването на сцената от филма...това е малко все едно да направиш детски рожден ден по романа "Лолита".

Тук е моментът да хейтна и Време Разделно, което си е пропаганден роман.

# 99
Мамасита, моят личен избор е да не участвам в масовки и показни събития.

# 100
  • София
Да не ме обвинят пак в оплюване, ама от сутринта се чудех, как става това с 12 агнета за 1000 човека? Че то се пада едно на 80, горе-долу. Стига ли?
И аз бих гледала такъв ритуал с интерес като част от възстановка, както казах, но истинска сватба... Някак неудобно практически ми се струва.

# 101
  • София
Да не ме обвинят пак в оплюване, ама от сутринта се чудех, как става това с 12 агнета за 1000 човека? Че то се пада едно на 80, горе-долу. Стига ли?
Разбира се, че не стига. Идеята не е да се наплюскаш, а да те запише комисията в рекордите на Гинес.  Laughing

# 102
  • В градината...
Имаше няколко казана с боб, фирми подариха питки, 1 тон сирене ...

# 103
  • София
Е не е ли тъпо някой да ти спонсорира сватбата?

# 104
Мамасита, моят личен избор е да не участвам в масовки и показни събития.

Имах предвид нещо друго- че сватбата няма как да е напълно личен избор, иначе влизаме в категорията Bridezilla.

Общи условия

Активация на акаунт