Сватба като във филма "Време разделно"

• 15 099
  • 158
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ехаааа! Ще се самопоканя  Laughing
Заповядай!  Hug
Току-виж сме бИли по численост обсъжданата сватба.  Mr. Green

# 16
  • Sofia
и аз не си падам по такива зрелища Naughty,но щом така са си решили младите...щастлив семеен живот им желая   bouquet

# 17
  • Куциндрел
Тази сватба си е просто едно зрелище.
Хората са искали да се покажат.
Във филма сватбата нямаше ли лош край? Не помня много от филма, но не идваха ли турците и разваляха сватбата?

# 18
Да са живи и здрави, дълъг и щастлив семеен живот!

Сватбата не ми е по вкуса, твърде демонстративна ми идва, но по вкус и цвят...

# 19
Сватбата, освен личен празник е и част от фолклорен фестивал.  Peace

# 20
  • sf
За фестивала ясно, но личен празник според мен не е била  Joy

# 21
  • София
Изглежда интересно, ако е част от фестивал.
Но за личен празник не бих избрала да пресъздавам точно сватбата на Манол и Елица. Не ми се струва "на късмет".

# 22
  • Плевен
Пожелавам на младоженците много здраве, щастие и дълъг семеен живот. На който му харесва сватбата добре. Който има нещо против не е необходимо да разваля кефа на хората. Не е необходимо да бълваме помия, когато сме част от посредствения пейзаж от сива инертна маса. Ако се чудите защо България е зле- ами защото не можеме да се събереме заедно и да пръднеме без да излезе някой философ и да почне да мъдрува. Ай наздраве!

# 23
  • sf
Попитаха ни,казахме си  Mr. Green
Никой на никого не забранява да прави подобни неща, това не значи ,че тези които имат различно мнение са хейтъри или нещо подобно  Rolling Eyes

# 24
Не видях помия, само изказани мнения.
Хората вече са си направили кефа.
Живи и здрави да са!

# 25
  • Куциндрел
Сватбата е хубава. Хората са си изкарали добре.
Но все пак всичко е направено за показност, което не е лошо. Не толкова за обичая, колкото за трапезата и сеирджиите отстрани.
Да са живи и здрави младоженците.

# 26
Много харесвам такива фолклорни възстановки .
Във фонда на БНТ има такава на тежка македонска сватба
в която участниците са мои роднини .
Ще го издиря този запис , защото ми е много драго
да ги видя милите ми хора от преди десетилетия .
Аз бях малко дете тогава и тичахме около телевизионния
екип .А и носиите , музиката и хората са уникални .

п.п. понеже съм добър пророк ,
пожелавам на младото семейство много щастие ,
обич и пълна къща със деца

# 27
  • София
Пожелавам на младоженците много здраве, щастие и дълъг семеен живот. На който му харесва сватбата добре. Който има нещо против не е необходимо да разваля кефа на хората. Не е необходимо да бълваме помия, когато сме част от посредствения пейзаж от сива инертна маса. Ако се чудите защо България е зле- ами защото не можеме да се събереме заедно и да пръднеме без да излезе някой философ и да почне да мъдрува. Ай наздраве!

Ау! Кой това?
Надали на младоженците им дреме за нашите мнения, да са живи и здрави.

# 28
Ехаааа! Ще се самопоканя  Laughing
Заповядай!  Hug
Току-виж сме бИли по численост обсъжданата сватба.  Mr. Green
Да се чувстваме ли всички от форума поканени? Laughing

# 29
Тази сватба си е просто едно зрелище.
Хората са искали да се покажат.

Хората не са искали да СЕ покажат, а да НИ покажат.
Думата "възстановка" нищо ли не ви говори? Естествено, не всеки е чувал що е това клуб "Традиция" и за какво се борят участниците му, затова ще спомена само накратко, че това са хора, които жертват голяма част от свободното си време и лични финанси, за да издирват и реставрират старинни носии, оръжия и други предмети на бита, както и да организират възстановки на конкретни исторически събития. Едно такова е и тази сватба, която в случая не е обикновена възстановка, а е съчетана с действителен ритул и истинска сватба.
И гостите на сватбата не са просто "статисти", а съмишленици и приятели на младоженците. Ще ги видите и на други подобни събития - възстановките на боевете при Шипка например.
Когато влезете в някой музей и започнете да цъкате от възхищение пред майсторството на дедите ни, не забравяйте, че много от експонатите са издирени и реставрирани от точно такива "статисти" и "показвачи" като тези на снимките.
Добре, че има още такива "луди", за да могат и децата, и внуците ни да се докоснат до духа и красотата на миналото.
Е, които искат, разбира се. За останалите винаги ще има Cartoon Network.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт