Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 743
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Мече, това за лука го разбрах Simple Smile много цветно си го обяснила и ясно.

Но не съм убедена, че схванах връщането на симптомите, за които питах - от преди 3 години. Заради това ще питам някак по-образно, пък белким схвана.

Лекуват го човека дето има симптом А, този симптом с времето отшумява и да речем някакви години го няма изобщо на дневен ред. И поради някаква причина отново се появява симптом А. Не по-слаб от преди, а със същата сила и интензивност.

Ако правилна съм разбрала не е било обстойно и задълбочено проведено лечението (не е добре обелен лука).

Ама в голяма степен може просто пациента да не се е разкрил пред хомеопата, за да може последния да определи правилно лекарството.

Баща ми е пациент на Камелия. И за мен беше малко изненадващо предложението за добавките на последната ни среща. Но в интерес на истината мога да отбележа, че дадоха допълнителен тласък на лечението.

# 166
Не съм наясно дали Ками предписва хранителни добавки, ще питам. Впрочем не знам защо решава някой да мисли вместо мен кого аз приемам като хомеопат.... Thinking

Дари, ако симптомът е потиснат, обикновено се връща с по-голяма сила или избива на по-важно ниво. Така че вероятно жизнената сила отново отслабва с времето и респективно изявява сигнал "чуйте ме, куцам някъде" на най-слабото си място.

# 167
  • Пловдив
Нямам никакво отношение към въпросния хомеопат, нито я познавам, но нали не знам колко пъти сме коментирали тук, че когато се приемат разни добавки паралелно с хомеопатичното лечение, хомеопатът не може да е сигурен кое какъв тласък е дало на жизнената сила и кое в картината откъде идва, респективно не може да прецени точно как е подействало ХЛ. Утвърждават се тук 3-ма хомеопати, сега пък единият предписвал добавки... Crazy Аз ли нещо не съм разбрала или запомнила правилно? newsm78 Проблемен ли е паралелният прием на добавки или не?
Скрит текст:
Понеже пък аз знам за хора с хронични заболявания, които явно са се дължали на някакъв дефицит и които след приема на добавки се подобряват значително - така, както никога преди, при това без каквото и да е паралелно лечение (например проблем с щитоводната жлеза, спиране на традиционно лечение, прием на йод, витамин Д, селен и др.).
Така че как може наистина да се прецени на кое в този случай се дължи подобрението - на ХЛ, на добавките или на комбинацията от двете?
Мече, питам принципно, без идея да прозвучи като нападка към въпросната твоя колежка.  Peace (да си кажа, че в интернет понякога го мислиш едно, напишеш го, а се чете криво  Crazy). Един вид, интересно ми е да чуя твоето лично мнение по казуса, за да разбера какво съм научила и разбрала от четене тук...

# 168
Аз съм ЗА предписването на добавки, когато е налице дефицит. Нито едно хомеопатично лекарство няма да набави калций в организма например. Както и нито една добавка няма да набави нужния калций, ако ще в несметни количества да се приема, ако тялото не умее да го усвоява, което хомеопатията вече би решила.  Не мога да нося отговорност за другото. Само Ками си знае какво и как прави на база дългогодишния си опит, не съм неин адвокат, та моля не ми задавайте подобни въпроси. А това, че ще я питам, си е само за мен, за да разгранича истината от клюката.

# 169
  • София - Варна - Бургас
слънчев ден, един съвет, като видиш текст в зелено, просто не го чети!

Трябва да ви кажа, че хомеопатията работи и то по един чудесен начин!
  Но като гледа човек, как една през друга се оплакват от неуспешни хомеопати... един новак в този форум ще побегне и няма и да иска повече да чуе за хомеопатия.
  Особено впечатление прави написаното от Шайн, така тънко но упорито внушава, че хомеопатията е напълно безполезна и дори много, много опасна?!... Не мога да се начудя!

Така че хора: Хомеопатията е един наистина мек и ефикасен метод, особено при хроничните болести, където през 15 години ново заболелите се удвояват, а антибиотиците, по думите на Председателя на СЗО Маргарет Чен вече стават безполезни.

# 170
Aleksander,  за твое огромно съжаление имам мозък и той функционира, не робувам на псевдо авторитети и не се притеснявам да напиша мнението си.
Две години много упорито и старателно се опитвам да открия класически хомеопат. Това стана с не малко страдания, причинени на детето от опитите за лечение.
От последните страници в темата какво стана ясно? Повечето пациенти се оплакват от явни противоречия в хомеопатичните предписания. В крайна сметка се оказа, че хомеопатите, спазващи класическите принципи са трима. За какво изобщо говорим?!

# 171
Мече, опитай се малко да вникнеш в написаното. Никой не се засяга от нищо, защото няма от какво. Ти пишеш някакви неща, които си мислиш, че се отнасят за мен, а аз се опитвам да ти кажа, че много пъти практиката е различна от теорията. И не го правя, за да докажа, че съм права, а защото подхождаш предубедено , а понякога нещата са непредвидими.
Прими, че има и достатъчно емоционално интелигентни родители, които не проектират дефицитите си върху децата си и им дават нужната свобода. В по-късна възраст родителството е много по-осъзнато, спокойно и изпълнено с търпение към детето.
Освен това родителят обича или не обича детето си по един и същ начин от както се е родило. Няма как две години да си го обичал и то да е растяло здраво и щастливо и след това в един момент спираш да го обичаш и то започва да боледува. После към 7 годишна възраст пак започваш да го обичаш  и то по чудо спира да боледува.
Познавам деца, които системно са подложени на физическа агресия. Еми, нямат белодробни проблеми, за разлика от моето. Боледуват си като напълно здрави деца- високи температури, ангини и т.н. Нищо друго им няма.

За алергиите ще те поправя Peace. В детска възраст много, много малка част от астмата е алергична. Алергичните деца са рискови за развитие на астма, но типичната детска астма няма нищо общо с алергиите. Едно време й казваха спастичен бронхит.
Пак стигнахме до необходимостта поне от базисни медицински познания. По този повод поздравления за Иван Кацаров. Дано още първата година не му омръзне и не реши, че няма смисъл да си губи времето с глупости както стана със стоматологията Wink.

# 172
Мече, не коментирам кои хомеопати считаш за успешни. Само споделих от последното интервю развитието. За добавките - на мен не ми се налага да приемам, но баща ми набавя магнезий с гел по препоръка на хомеопата и виждам положителни промени.
Благодаря за разясненията за симптомите. Беше ми полезно.

# 173
  • Пловдив
Мече, пак казвам, питах принципно, използвах конкретиката само като отправна точка. Интересно ми беше. Все пак и да сме коментирали преди, човек се развива, възможно е и ти да си промениш мнението и позицията, разбира се.  Peace Благодаря за отговора!  bouquet
А темата за болестите и дефицитите е изключително интересна и просторна...

# 174
Така и така сме подхванали психологическите аспекти. Како мислете за активното спортуване при децата? Треньорските подходи винаги са доминиращи, подчиняващи , много често придружени с вербална агресия. Наскоро имаше една много интересна тема по въпроса. И не мога да не се съглася с нещо, което писаха там - факт е , че спортистите са не само здрави физически, но са и едни от психически най-устойчивите хора.
А в началото много често започването на определен спорт става под натиска на родителите.

# 175
Аз съм за добавките. Не са ми предписвани от хомеопата. Проучвала съм си сама и съм споделяла с него. Затова ми стана интересно какво изписва Камелия Симеонова.
Другото е, че приемаме само натурални добавки като спирулина, хлорела, чия, прах от пшенична трева, рибено масло и т.н. Не всичко наведнъж де. Това са неща, които човек може да приема и под формата на храна.
Магнезиев гел вече е малко по-различно.
Ако човек има например нисък хемоглобин и ниско желязо поради някаква причина. Лекуване с хомеопатия да речем ще премахне причината и човекът ще започне да усвоява желязото от храната. Но дори и с химическа добавка тип Малтофер, депата се запълват изключително бавно. А ако човек не яде храни, богати на желязо и не ги съчетава правилно, ще стане още по-бавно. Де факто организмът му вече ще усвоява желязото, но то няма да бъде доставяно с храната.
Повечето хора нямат хал хабер къде какво се съдържа и как трябва да се комбинира.

Според мен спортът е много полезен и необходим, без да се фанатизираме, ако няма желание и качества. Освен това дали нещо се приема като натиск много зависи от конкретнтата психика на детето и от неговото желание да спортува.
Скрит текст:
Моята Калкареа ходи на плуване за здраве всяко лято. Къде с леко убеждаване от моя страна, къде с нейно желание да се поплацика, бутаме някак Joy Преди 2 години обаче реших да я запиша към една програма в големия басейн, която беше започнала два месеца преди това и другите деца бяха вече напреднали. Ходи 2 пъти, втория път с огромно нежелание, заведох я насила. На следващия ден ми вдигна 40 и прекратихме плуването.

И друго исках да споделя по повод дискусията за родителите. Моето дете боледува не когато си е вкъщи, демек през ваканциите, а когато е на училище и детска градина, когато има близък контакт с болни. Това как трябва да се тълкува според вас Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 22:22 от Пролетен дъждец

# 176
Шайн, според мен зависи от спорта, детето и треньора. Както и от целите, които поставя родителя. Йога за деца и родители по-скоро би повлияла позитивно, както за здравето, така и за отношенията. Между другото, там има мн дихателни практики, които може би биха помогнали за асма (не знам колко е голямо детето ти).

# 177
  • Пловдив

За алергиите ще те поправя Peace. В детска възраст много, много малка част от астмата е алергична. Алергичните деца са рискови за развитие на астма, но типичната детска астма няма нищо общо с алергиите. Едно време й казваха спастичен бронхит.

какво значи ,че типичната детска астма няма общо с алергиите?какво е типична детска астма?
Моя мъж като малък е имал дихателни проблеми и са го водили на Сандански,и е спрял да прави бронхити после.
Днес бяхме на проследяване,ей тоя моя син-1 час само той говореше,и не ми даваше аз да говоря-латерна ,все едно е отишъл на кафе с жената да си лафят LaughingА викаше че няма да й говори,даже не искаше да идва,не мога да го накарам да си тръгне......

Когато има наследствена предразположеност към алергии-тя може ли да се излекува ?

Аз не давам и никога не съм давала добавки,нито витамини.Каквото си набавят  от храната   Simple SmileГоляма част обаче е домашна-месо,мляко,компоти,картофи,плодове от наши дръвчета,домашни десерти ,е и каквото поискат от магазина им се купува,хич не съм ги ограничила.Самата аз също не пия никога нищо допълнително.

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 22:35 от budiko

# 178
  • София - Варна - Бургас
Пролетен дъждец
Цитат
...............................
И друго исках да споделя по повод дискусията за родителите. Моето дете боледува не когато си е вкъщи, демек през ваканциите, а когато е на училище и детска градина, когато има близък контакт с болни. Това как трябва да се тълкува според вас Simple Smile

Аз го тълкувам, при условие че боледуването минава без усложнения, като необходимост за правилното изграждане на имунната му система, която ако използваме компютърната терминология, е самообучаващ се софтуер и за това трябва да се сблъсква с вируси и бактерии и особено с т.н. шарки прекарвани "на живо".

# 179
Darina, няма такова положение " зависи от спорта, детето и амбициите". Всички треньори викат, форсират някои дори и пошляпват. Независимо дали ходиш 3 пъти седмично или два пъти всеки ден. А спорът е здраве, спор няма. Как тогава си обяснявате това противоречие?

Будико, детската астма в огромен процент от случаите е неалергична, провокирана от инфекциозни агенти Peace.

Общи условия

Активация на акаунт