Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 721
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Александър, докато съм заета да поздравя безпогрешното ти търговско чувство кога да се вмъкнеш за реклама, да поздравя и Иван Кацаров за успешното приемане в Медицинския университет в София и Камелия Попова, която е приета психология

# 151
  • Пловдив
Честито приемане на Иван!
Четох преди ,че му било мечта да учи медицина. При положение че той има в ръцете си толкова мощна сила като хомеопатията-за какво му е медицината,освен това ще бъде прекалено зает и с нея ,и с всичко друго.

Моето дете първите 4 години беше обект на прекалено много внимание и любов докато се роди сестра му ,после статуквото се промени ,и затова сега му е криво,пада си егоист и  много ревнува .Исках да споделя някой неща във връзка с ревността между децата,но някой ден като имам повече време,че сядам на компа точно за по 5 минути.

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 08:54 от budiko

# 152
  • гр.Пловдив
Чета Ви и искам да попитам за Иван..... за кой Иван пишете..... мисля, че го познавам, но от преди доста години и то много добре.... той ли е един от видните трима хомеопати?????????? (може и на лични, за да не спамим тук, но много моля някой да ми отговори)

# 153
  • Пловдив
Става дума за Иван Кацаров,пишещ тук преди време под псевдонима "Nial". Simple Smile

Мече,полезни са ти постовете,но си мисля все едно и също...защо трябва ние като родители да се чувстваме виновни заради нещо Rolling Eyes Не мисля,че някоя от нас,пишещи тук и търсещи отговори,прави умишлено "мечешка услуга" на собственото си дете...имам предвид подтискайки го.Понякога-да,всички допускаме грешки.И да...трудно се признават.
Извинявай,но накак си от постове ти аз лично прочитам това - "вие не обичате достатъчно децата си и затова те боледуват".

# 154
  • София - Варна - Бургас
Aleksander, за твоите чудодейни машини всички знаем Stop.
Спрете се, преди да превърнете хомеопатията в шарлатанство, че натам е тръгнало.

Тази машинка ми е само един допълнителен ценен помощник с чиято помощ например 100% се лекува Кучешка Тения! А вие как я лекувате? - Чрез рязане?!

# 155
Здравейте, знае ли някой дали немски сайт, който предлага хомеопатични продукти, прави доставки до България? Става въпрос за Serum Anguillae, който се използва за хронична бъбречна недостатъчност. Благодаря!

# 156
Helios от Англия доставят до България. Мога да потърся по-точен адрес. Правят и лва от субстанция на пациента.
Мече, имах предвид отношенията пациент-хомеопат. Често родителите сме плиткоумни в действията си, но напоследък това взе да се превръща в мантра и удобно извинение за науспеха на дадено лечение.
Мистик, никой родител (изключваме патологичните случаи) не иска съзнателно да вреди на детето си, но понякога го правим поради липса на информация, на осъзнатост, в желанието си да спазваме обществените норми и т.н. Поне сега има купища добри книги за отношенията с децата,но някои неща е адски трудно човек да ги прецени, когато е забъркан в ситуацията-например контролът под формата на грижа, неглижирането с иЗвинението колко мн.рАбота имаме, прекаления натиск/амбициозност,несъобразен с конкретното дете и т.н.

# 157
  • Пловдив
Така е,съгласна съм... Peace

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 14:54 от mystic woman

# 158
От доста време следя темата, но досега не съм се включвала. От около година се "лекуваме" с хомеопатия, но мисля, че съм на път да се откажа.
Хомеопатът ни е класически, подозирам, че е един от тримата, уважавани от Мечка Малинарка.
Плюсовете от опита ми с хомеопатията са, че се научих да не посягам веднага към лекарства - особено при разболяванията на детето, да не се втурвам да свалям температура и като цяло да приемам по-спокойно нещата. (Честно казано, в случаи на настинки, вирусни инфекции и др. такива мисля, че природните средства (чайове, мед и т.н) си вършат чудесна работа.)
При мъжа ми, предписанията й нямаха никакъв резултат. Но това, което съвсем ме разколеба е, че започна да предлага разни добавки /преди да стане дистрибутор на въпросните, беше твърдо против всякакви добавки/. Като се събере цената на прегледа плюс тази на някоя "чудодейна" добавка, цялата работа много се отдалечава от лечителството и се превръща в търгачество.
Та така, сега съм в чудене дали изобщо да се занимавам с търсене на нов, читав, хомеопат, което май е доста трудна мисия.
Бъдете здрави!

# 159
Не разбирам защо не казвате имената на въпросните хомеопати, защо това трябва да е тайна?

# 160
Мече, колко деца с хронични белодробни проблеми си излекувала?
Теорията е едно, в действителността ще се сблъскаш със съвсем друго Peace.
Не познаваш детето ми, нямаш никаква представа за поведението и характера й.
Оценявам желанието ти за помощ, но теоретичните постулати не са особено резултатни.

Не съм Мечка, но при мен процентите са около 90% а от 2 години са 100%

ох , като видя зелените букви и последвалото самохвалство не се стърпявам да напиша нещо, но ще се въздържа

Мече , много точно казано,и аз съм от тези контролиращи родители,проблемът е че го осъзнавам ,но да го приложа ми е трудно/и от там идват повечето последствия за децата ми,знам го../

Скрит текст:
Контролът мачка близостта, децата с белодробни и ларингиални проблеми носят в себе си огромна тъга и скръб.  Децата скърбят тогава, когато им липсва обич, тогава и само тогава. Те са така простичко устроени. Когато си под непрекъснатия орлов поглед на това какво правиш правилно според нечии установени във времето сухи споразумения, ти не си обичан. Ти само гледаш как да се докажеш, как да пораснеш бързо, за да отговориш на високите несъобразени с възрастта ти очаквания на някой контрольор.  Или минаваш в другата крайност - туберкулиновия бунт - ще си правя каквото си искам, напук. Тогава това е война, това е Електра комплекс, това е наречете го както искате. Това не е нормалното сигурно усещане във връзката дете-авторитет.
Това сочи пък моя опит. Не е неудобен пациентът, неудобен е родителят, който не иска да види как всъщност вреди.

# 161
Не разбирам защо не казвате имената на въпросните хомеопати, защо това трябва да е тайна?
Всъщност и аз не знам защо трябва да е тайна - за Камелия Попова става въпрос в моя пост.

# 162
Всъщност и аз не знам защо трябва да е тайна - за Камелия Попова става въпрос в моя пост.

Благодаря   bouquet

# 163
Мече , много точно казано,и аз съм от тези контролиращи родители,проблемът е че го осъзнавам ,но да го приложа ми е трудно/и от там идват повечето последствия за децата ми,знам го../

Скрит текст:
Контролът мачка близостта, децата с белодробни и ларингиални проблеми носят в себе си огромна тъга и скръб.  Децата скърбят тогава, когато им липсва обич, тогава и само тогава. Те са така простичко устроени. Когато си под непрекъснатия орлов поглед на това какво правиш правилно според нечии установени във времето сухи споразумения, ти не си обичан. Ти само гледаш как да се докажеш, как да пораснеш бързо, за да отговориш на високите несъобразени с възрастта ти очаквания на някой контрольор.  Или минаваш в другата крайност - туберкулиновия бунт - ще си правя каквото си искам, напук. Тогава това е война, това е Електра комплекс, това е наречете го както искате. Това не е нормалното сигурно усещане във връзката дете-авторитет.
Това сочи пък моя опит. Не е неудобен пациентът, неудобен е родителят, който не иска да види как всъщност вреди.

Ужас, това съм и аз  Rolling Eyes. И детето ми боледува често именно от гореизброените болести. И понякога съм толкова рязка, че като му кресна и той....замръзва, просто се вцепенява и е съгласен на всичко само и само да спра да викам. Не искам да съм такава! Как да променя нещата? Дано не е вече късно за горкото дете, което ще живее с майка като мен  Sad

# 164
Аталая, какви добавки ви е изписвала? Стана ми любопитно.

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 22:17 от Пролетен дъждец

Общи условия

Активация на акаунт