Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 748
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Шайн а когато едно дете направи 3 спазъма за година в рамките на разболявания-според теб това ли е,или не е астма?
защото аз за астмата съм с друга представа,а в днешни времена много деца им слагат диагноза астма.При астмата няма ли пристъпи и без да боледуват ,т.е. след физическо усилие и да получи пристъп?
извинявам се за отклонението от темите които обсъждахте Simple Smile

# 181
Александър, там е работата, че тя вече е на 7г. Докога ще я изгражда таз имунна система  Rolling Eyes
Тази година за първа в училище и беше баш с усложнения ooooh!

Шайн, ти говориш за спорт за развлечение и здраве или за професионално трениране с цел състезания и медали? Ако е за първото, изобщо не съм съгласна, че трябва да има прекомерен натиск, пошляпване и т.н. За второто вече съм се изказвала в другата тема.
Шайн, пак да попитам вие пробвали ли сте други алтернативни лечения освен хомеопатията?
Ако не е удобно, може да не отговаряш, но помислих, че не си ме прочела.

Сетих се още нещо като продължение на дискусията за добавките. Има клиники в Индия, където на пациенти с различни заболявания се препоръчват различни диети. Например някои сърдечно-съдови заболявания,диабет тип 2 и др. успешно могат да се овладеят само с правилната диета или хомеопатия и хранене да си взаимодействат синергично .

Последна редакция: сб, 02 авг 2014, 00:42 от Пролетен дъждец

# 182
Шайн, не напразно дадох пример с йога. Имам приятел - треньор по карате. Била съм на негови занятия - е няма такива неща, за каквито говориш. Има забавляващи се деца. Които от тях имат желание - напъват се повече, ходят по състезания, имат допълнителни натоварвания.

# 183
Пропуснала съм причина, за която моля за извинение - Ваксини.
Относно спорта, аз съм За, категорично, независимо от заболяването, стига детето да има желание. И още нещо - когато му омръзне, не трябва да бъде насилвано да продължава да ходи.
За съжаление активните спортисти, професионалните да го наречем, след една определена възраст страдат почти масово от ефекти от повтарящи се травми - кости, кожа, мускули, сухожилия и прочие. За това, че докато спортуват активно и са в млада и средна възраст да го наречем, са здрави, отдавам на правилно хранене, диети и физическа активност. От друга страна самоконтролът там е много силен, възпитава се в ранна възраст. В интерес на истината не съм съгласна, че всички треньори са без подход към децата. Освен това не мога да го нарека доминация, тъй като с подхода си на авторитет стимулират децата да развият конкурентност и самоконтрол. Доминация означава нещо съвсем друго. Не оспорвам, че има хора, които и там не са си на мястото, както навсякъде.
Боледуването навън означава слаба адаптация и несигурност, детето не се чувства спокойно и е нащрек, което изтощава. От друга страна е системно подложено на атаки от вредни агенти, а в периода на изграждане на имунитет, е нормално да прекара 2-3 заболявания годишно /не говоря за тежки заболявания, които се точат със седмици и при които се стига до антибиотици/. Макар че според официалната медицина било нормално дете в яслена и "градинска" възраст да боледува 7-8 пъти годишно Rolling Eyes
Мисля си друго - ако треньорите стават все по-... да го наречем агресивни спрямо децата, то е защото се увеличиха драстично хиперактивните и с дефицит на вниманието деца и просто няма как да се излезе "на глава" с тях, така че да не пречат на останалите. А е разбираемо, че за да приобщиш и задържиш вниманието на едно такова детенце, то трябва да му отделиш едва ли не цялото си време, като съобразиш заниманието с неговите нужди, които пък от своя страна не се покриват с нуждите на другите.
Всяко едно заболяване може да бъде решено или смекчено с чиста вода, чиста храна, чист въздух и правилно хранене. За съжаление нито едно от първите три не е налично.

По повод самоконтрола и физическото здраве. В материя медика има едно лекарство /макар че не е само то/, което има толкова силен самоконтрол, че абсолютно не допуска физическа проява на жизнената сила при разстройство. На това лекарство всичко му се срива отведнъж в определен момент - изпадат почти всички зъби, отказват или се разболяват органи. Но до тогава то е в "перфектно" здраве, бронята е желязна. Аз не искам това здраве. По-нагоре обясних на какво се дължи здравето на спортистите. И понеже в рода си имам бивша световна шампионка /макар и непряка роднина/, съм наясно и какво се приема от спортистите /е, не от всички, но не и от малко/ "под тезгяха" /изключвам културисти и прочие/ Та за мен активният спорт е нож с две остриета и като всичко друго, не бих залитнала в професионалния спорт. Митология.

Шайн, не говорех за теб пряко, когато писах. Убедена съм, че ще откриеш полезни неща и за себе си. Минала съм по този път, знам какво говоря. Това, което мен ме дразни откровено в хората, е че се фиксират във факта, че някой е болен, а малцина си задават въпроса защо е болен; имам ли или нямам участие в заболяването.
Ето, наскоро открих защо и двете ми деца са със слабо място нос, мукозни мембрани и трета сливица. Живея с бивш професионален баскетболист вкъщи и там мога да говоря много, но няма да е етично, защото знам средата, в която е израсъл, знам наследствеността, знам и тялото му след прекъсване на активното спортуване, тоест рязката смяна на интензивността на физическо натоварване. Не са толкова розови нещата.
Чудех се дали да се извиня, ако съм засегнала някого. Но реших да не го правя, защото знаем всички, че ни дразнят само неща, които ни влизат в подобие или засягат някоя нотка, с която имаме проблем или все още не сме я издърпали до съзнаваното.
/Голямото ми дете ходи с мен на народни танци и сама на плуване, по нейно желание. Напусна детската група по народни танци с думите "Мамо, превърнаха ни на роботи, то вече няма никакво забавление, пък това е танц, да не е бокс...нали трябва и да ни е весело", с което въпросът с танците й там приключи на момента. При нея е много полезно, защото разви увереност и превъзмогна прекалената си срамежливост, плод на контролиращи родители. Спря й главоболието, откакто поради обстоятелства в много моменти трябваше да се оправя самичка. И т.н.Споделям го, за да не мисли някой, че у нас всичко е идеално. Просто вървим напред, опитваме се да оправяме грешките си, къде успешно, къде не толкова. Не е лесно на никого./

# 184
За детската астма, за която говори Шайн, и която обикновено уж казват, че минава с времето, четох, че е на алергична основа в болшинството случаи, поради причина, че алергията е свръхстимулация на имунната система. И понеже животът и индустрията в момента се развиват с бесни темпове, доста хора не успяват да се адаптират навреме. Като под стимул разбирам не само перилни препарати, а и милиони играчки по витрини и прочие.
Моля за разяснение и обяснение ако това не е вярно. Ще съм благодарна Peace

# 185
Хомеопати за които може би не се знае.
Теди Куцева, класически хомеопат от Пловдив; Румяна Йорданова, педиатър, но класически хомеопат в Попово, Иглика Бъчварова, психолог, класически хомеопат в Добрич.
Ако имате коментари относно страничните занимания на всеки от тях, това не касае уменията им с хомеопатията.
Ако не успея да се добера до Иван Кацаров, който е наш семеен хомеопат, в спешен случай бих потърсила Теди Куцева или Камелия Попова /засега не ми се е налагало/
Дано ви е полезно инфото.

# 186
Мече, благодаря за интересните постове  bouquet! Довечера ще пиша Peace.

Пролетен дъждец, извинявай Peace! Прочетох те, но се изписаха доста страници и не исках да връщам темата към мен.
За дишането на Бутейко не съм чувала, ще потърся информация.
За диети- честно казано не ги одобрявам. Водя се от желанията на детето. Когато я диагностицираха беше малка за тестове за алергии и по презумция една година беше на строга диета- без яйца, прясно мляко( като цяло минимално количество млечни), цитруси и т.н. Ефект нямаше никакъв . Точно тогава се разсипа да боледува. След около година започнах да давам от "забранените " храни и детето до сега не може да си навакса тези лишения. Ако я оставя може да изяде 3-4 яйца наведнъж, минимум 1л прясно мляко на седмица и т.н.

Последна редакция: сб, 02 авг 2014, 10:09 от Шайн

# 187
  • София - Варна - Бургас
Александър, там е работата, че тя вече е на 7г. Докога ще я изгражда таз имунна система  Rolling Eyes
Тази година за първа в училище и беше баш с усложнения ooooh!
............................

- До началото на пуберитета: 12 - 14 години.

budiko
Цитат
..................................
При астмата няма ли пристъпи и без да боледуват ,т.е. след физическо усилие и да получи пристъп?
- Да, при интензивно физическо натоварване може да се стигне до пристъп, "свиркане", затруднено дишане.

Деца с Туберкулинов миазъм, могат да направят пристъп нощем, дори и в топла и суха стая, когато например навън се е появила мъгла.

# 188
  • София - Варна - Бургас
За детската астма, за която говори Шайн, и която обикновено уж казват, че минава с времето, четох, че е на алергична основа в болшинството случаи, поради причина, че алергията е свръхстимулация на имунната система. И понеже животът и индустрията в момента се развиват с бесни темпове, доста хора не успяват да се адаптират навреме. Като под стимул разбирам не само перилни препарати, а и милиони играчки по витрини и прочие.
Моля за разяснение и обяснение ако това не е вярно. Ще съм благодарна Peace

Според мен, тази свръхстимулация е следствие от слабостта на белия дроб при деца главно в Туберкулиновия миазъм. Тази свръх защитна реакция активира първо предната бойна линия - сливиците, после и ларинкса.
  Затова всякакво потискане на този защитен механизъм, вкарва проблема навътре - в белия дроб. Хомеопатията се стреми да разбере и лекува причината, а не следствието, в случая самоцелно сливиците.

# 189
  • Пловдив
нашия опит  -при свиване/подтискане на 3-та сливица с капки с кортизон  се стигна до алергизиране на носната лигавица, и бронхоспазми.

# 190
Съгласна съм за предната бойна линия. Само че адаптацията на свръхстимулацията няма общо с белия дроб, а има общо с целия човек. Не можем да делим човека на органи и системи. Освен това астмата не е само в туберкулин, но и в сикоза миазмично. Нещата са доста по-сложни. Иначе истината е, че по-тесният симптом Недостиг на въздух, си е чист туберкулинов миазъм.
По същия начин е и потискане на АД - често се развива астма после. Дори не е нужно да е АД, може да е просто по-засилен обрив.
Ето пример: деца със краста, лекувани алопатично със сулфур/препарати със сяра/, почти автоматично минават в конституция каустикум, а той пък е и доста раково насочен.
На конституционална силика ако й потиснеш изпотяването на краката /с пудри и прочие/, е твърде възможно да направи рак /като физическо заболяване/

# 191
  • гр.Пловдив
 Уффф, искам да споделя за себе си и моето лечение с хомеопатия...... Проблемите с които се обърнах към класически хомеопат са следните - пъпки, косми, течение... Прибегнах към хомеопатията след като пробвах с какво ли не, но уви нямаше ефект. Сменихме няколко капки, като сега от май месец пия СТАФФ, наистина пъпките се повлияха към добро, но сега имам голям проблем с ходеното да ВЦ (месеци вече). Имам странното чувство че нещо не е както трябва... Кажете може да прием нещо допълнително (билки, отвари, добавки) за този ми проблем и според вас както трябва ли се движа с лечението си?

# 192
Ако е месеци наред, коментира ли с хомеопата? Опитай с чаша топла вода сутрин след ставане и мн пресни плодове. Ако можеш замени 1 хранене само със сурови храни.

# 193
  • Пловдив
smarfietka_ , пъпки, косми, течение - все симптоми, които може да са свързани с някакъв хормонален дисбаланс (разбира се, причините може да са още много). И хормоналният дисбаланс (ако има такъв), и запекът могат да се подобрят чрез промени в храненето. Какъв режим на хранене следваш? Помисли в тази посока! И разбира се, говори за проблема с хомеопата.
Внимавай с приема на фибри - при някои хора доказано те имат обратен на описвания обичайно ефект. Включи в менюто си повече полезни мазнини (зехтин, авокадо, кокосово масло, краве масло). Кафе с кокосово/краве масло в него обичайно действа много добре на перисталтиката. Помисли и дали не приемаш и прекалено много протеини - това често води до подобен проблем, особено ако мазнините липсват или са недостатъчно. Увеличи движението! Можеш да пробваш с масаж на корема и упражнения за подобряване на перисталтиката - из интернет има. Също пробиотик вероятно би бил полезен, за това също можеш да се консултираш с хомеопата.

# 194

Внимавай с приема на фибри - при някои хора доказано те имат обратен на описвания обичайно ефект. Включи в менюто си повече полезни мазнини (зехтин, авокадо, кокосово масло, краве масло).

Аз не посмях да ги предложа тези неща. Мен кисело мляко с овесени ядки, чаша прясно мляко или филийка с масло ми действат разхлабващо. Обаче на хора покрай мен им действат точно обратно. Както и ябълки. На мен ми регулират и в двете посоки, някои ги запичат, други разхлабват.

Скоро присъствах на разговор по въпроса за перисталтиката. В зависимост от някои неща в организма (коментирахме йод - щитовидна жлеза по конкретен повод) може едни и същи храни да действат различно. В случая човека е с хиперфункция на щитовидната жлеза и храни, които съдържат повече йод му действат запичащо. Това се оказа, че включва много от червените плодове, орехи и др.

Общи условия

Активация на акаунт