Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 766
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте! Бих искала да знам дали някой от вас се е сблъсквал с този проблем - изпотявам се на гърба и то при най-малкото нещо. Другаде не, само там. Дали има някакъв начин да се справя с това?

# 196
Уффф, искам да споделя за себе си и моето лечение с хомеопатия...... Проблемите с които се обърнах към класически хомеопат са следните - пъпки, косми, течение... Прибегнах към хомеопатията след като пробвах с какво ли не, но уви нямаше ефект. Сменихме няколко капки, като сега от май месец пия СТАФФ, наистина пъпките се повлияха към добро, но сега имам голям проблем с ходеното да ВЦ (месеци вече). Имам странното чувство че нещо не е както трябва... Кажете може да прием нещо допълнително (билки, отвари, добавки) за този ми проблем и според вас както трябва ли се движа с лечението си?
На прима виста - /повтарям На прима виста/ лечението по Херинг в момента е от по-маловажни органи и системи към по-важни, тоест отвън навътре, което не е добре. Пак да повторя: На прима виста!!!
Ако констипацията се е появила след приема на стафизагрия и продължава много дълго време, носейки дискомфорт и това е непознат симптом /макар че надали, тъй като всеки човек е имал такива периоди/, е редно да го обсъдите с хомеопата си. От друга страна - ако сте променили рязко начина си на живот, независимо от лекарството, може да се случи. Като под начин на живот разбирам всичко - промяна на обстоятелства в работа; семейни връзки; хранене и т.н., тоест всичко, което е извън рутината на начина ви на живот.
С две думи, обсъдете го с хомеопата си.
Дали може прием на допълнителни добавки, също е добре да се обсъди с хомеопата. И въпреки това слушайте и вътрешното си Аз. Ако имате добра връзка със себе си, тялото ви няма да ви подведе.

Държа да вметна още нещо, което вероятно няма пряка връзка с вас, но е важно. Много често съм чела майки да пишат притеснени как децата им се изхождали веднъж на ден, или веднъж на два дни. Същото важи и за възрастните. Ако ходенето по голяма нужда не носи дискомфорт, и то не само самия процес по отделяне, но и преди това /като под дискомфорт разбирам газове, тежест, подуване, твърди екскременти, болезнено изхождане, кървене  и т.н./, не виждам проблем. Това е въпрос на метаболизъм. Ако има съпътстващи оплаквания, тогава значи има проблем.

# 197
Под "прима виста" разбирам, че може да има и друг вариант. Ако някога сте страдали от запек, който сте опитвали да лекувате алопатично, респективно сте потискали, при правилно хомеопатично лечение този потискан симптом ще се върне, защото той не е лекуван, а потискан. Това, че продължава месеци, може да означава, че лекарството ви е правилно, но потенцията ви е ниска. Симптомите изчезват в ред, обратен на появата им по принцип.  Иначе жизнената сила да е събудена дотолкова, че да има сила да изяви стар потиснат симптом, но да няма сили да го излекува, тоест затова да присъства толкова дълго време. В този случай тя има нужда от допълнителен по-силен стимул.
Това е при уговорката, че нямате влошаване на по-важните нива - емоционално и ментално, защото дотук говорите /и вие, и аз/ само за физическото ниво, което е периферия. Но дори и във физическото си има йерархия, а обривът /пак зависи, но ако приема че са само пъпки/ е на по-външно ниво  - кожа, отколкото стомашно-чревен тракт, който е на по-дълбоко ниво.
Чукнете в Гугъл "Принцип на Херинг за посоката на излекуване" за повече информация.

# 198
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
въпрос: от известно време детето ми яде сол. сипва си в шепата или в чиния и яде Shocked
вода пие нормално.

други притеснителни симптоми няма...
споделяла съм го с хомеопата, но тогава е имало и други симптоми, т.е. бил е пред разболяване или болен.
това повод ли е да се обаждам пак на хомеопата? newsm78

# 199
Притеснително би било, ако го прави непрекъснато, много пъти на ден. И то не за друго, а заради това, което може да стане, ако прекали със солта. Иначе си е индивидуална особеност. Някои така ядат маслото - направо от пакетчето. Други налитат на сурова кайма.
Не разбрах от поста ти дали прави това точно преди да се разболее. Дори да е така, не е притеснително, просто е показателно за хомеопата. Може да се вземе за промяна във вкусови навици при конституционално предписание. Ако задълбаем, може да е повод за липса на определени микроелементи, а може и да е просто търсене на вкусов стимул, някои хора са така с лютивото, не могат да седнат да се хранят без да има нещо люто на масата.

Не виждам проблем в изпотяването по гърба. Вие се изпотявате там - други под мишниците. Някои хора, горките, не се изпотяват почти изобщо. Четвърти по-изявено по ходила или слабини и т.н. Това си е индивидуална черта.

# 200
  • в матрицата
Интересно ми е да разбера какво е мнението и има ли хомеопатично лечени за така нашумялата напоследък Ебола, Мече?

# 201
Мече, незнам дали яде сол преди разболяване. последният път, когато коментирах солта с хомеопата, детето беше болно, т.е. казах го като част от картината.
сега не е болен (поне нещо сериозно - имаше дъх в устата и някакви пъпки по тялото, но без дискомфорт), но яде сол. масло от пакетчето също  Rolling Eyes

ок, ще го наблюдавам.

# 202
Здравейте,
Пиша ви с молба за помощ и мнение по случая на сина ми.
В монента е на 2 години и 3 м и от една година е на класическа хомеопатия.
В събота започна с лека температура, не се оабдих на хомеопата, в неделя беше леко кисел и вечерта вдигна пак малко т.Реших да изчакам още малко.В понеделник в 10.20 ми се обядиха от детската че има 39.7 и да ходя да си го взимам, тъй като се забавих там му дадоха 2.5 мл нурофен.В 12 си го взех и нямаше т, казаха че имал разстройство. Свързах се с хомеопата, но ми каза да изчакаме действието на нурофена.В 16.30 му дадох фосфор/ до тогава пиеше вода обилно/ после вдигна т до 39 и нещо, после сам я свали.Ходихме на лекатр заради моя болничен-ангина.В 19.45 се чух с хомеопата/детото беше с над 39/, каза ми да минем на беладона.В момента в който правех разтвора детето направи гърч със задушаване и после изпускане. Много се притесних и дадох общо 4 пъти беладона, т падна преди това от нурофен,който близките ми държаха да дам.Към полунощ не падаше и даодх течен аналгин, отново не падна и вече бях доста притеснена в 2.30 т беше 39.9 и отидох в Токуда.
От там вече се предадох и минах на алопатия-Антибиотик Sad
Лекарката ме уплаши колко бил страше н гърча, детето било с болии във врата и много вискока т, което било симптоматика на менингит.Правихме ПКК,- CRP при норма 5 беше завишено на 86.

Въпросите ми са:
1. Мислите ли че късното започване на лечението е в случая причина за това развитие на случая?
2. Какво да правя при бъдещи вируси.Всички лекари казват че трябва да давам антипиретици дори при 37.2/ предходната година не съм давала нито веднъж, било ме е страх защото при висока т детето много се стряскаше и разтрисаше/

Много благодаря!

# 203
tzuntzurka , надявам се детето да се възстанови бързо и без никаква усложнения.

според мен много лекари плашат, винаги използват страхът като довод.
не, че не трябва да се страхуваме, но за мен е важно страхът да е в правилният момент, т.е. да ме активира да действам, а не да ме вцепенява и да не знам какво да правя.

какво намериха лекарите, че са изписали антибиотик? има ли бактериална инфекция, потвърдиха ли менингит?
за менингит има лесен тест - детето сяда на ръца на леглото, стъпалата са опрени в земята.
детето се навежда бавно и се опитва да си докосне пръстите на краката.
ако е малко детето и не желае да прави така - седнало в леглото, да се опита да си прегърне колената и да си сложи главата между колената.
при менингит има силно главоболие и вратът е схванат. ако детето не успее да се справи с навеждането, добре е веднага да се потърси мед. помощ.

трудно е да се даде съвет какво да правиш при следващи заболявания... аз бих казала - следвай майчиния си инстинкт и не се поддавай на внушен страх.

# 204
Антибиотикът го предписаха заради диагноза ангина, от която би трябвало да е високата т.
Иначе вртлето беше схванто май, защото докторката като го пипаше пищеше, но той по принцип си пищи от лекари.
На другият ден го водих при един невролог, който му направи тест да си наведе главата надолу и каза че няма менинигиално дразнене.

# 205
Според моето лаишко мнение цялото лечение е било объркано от самото начало с даване на Нурофен и течен аналгин заедно с хомеопатичното лекарство. Организмът се е объркал какво да прави Peace

# 206
Течният аналгин беше след четвъртата доза беладона, която аз очаквах да понижи температурата и затова дадох аналгина.Нурофенът беше много преди да пие ХЛ.

# 207
Понякога хомеопатичното лекарство повишава температурата преди да се понижи. Гледа се и общото състояние на детето. Понеже сте писала, че " Много се притесних и дадох общо 4 пъти беладона, т падна преди това от нурофен,който близките ми държаха да дам" останах с впечатление, че когато е пило Беладона не е имало температура. Хомеопата какво каза за повишаване на темп. и гърчът, който е направило?
Говоря от своя гледна точка: не давам хомеопатично и алопатично едновременно. Детето ми е вдигало висока температура/ не е правило гърч обаче, но първо бих се чула с хомеопата си/ и почти винаги вдига при остри състояния, като съм ползвала само хомеопатия. В градината съм предупредила и никога не дават лекарства, вече и раните не им промиват, защото и това предупредих. Не сме ползвали алопатични лекарства от около три години. При ангина винаги се вдига много висока температура и това е нормално.
 При остри състояния е важна постоянната връзка с хомеопата.
Дано се оправи бързо детето ви.  Hug

# 208
Връзка с хомеопата поддържах от момента в който взех детето от детската, после след гърча вече към 10 спрях да се обаждам защото ми бе казано какво да давам-трябваше да дам общо 5 пъти беладона-три през 15 мин и после 2 през два часа.Просто нервите ми не издържаха че може пак да стане гърч и при т 39.5 реших на своя глава да дам аналгин Sad

# 209
  • Обетованата земя
Катнис, стана ми интересно защо не се промиват рани?

Общи условия

Активация на акаунт