Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 771
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Искам да допълня нещо за перисталтиката и ходенето до ВЦ

Важно е да бъде обяснено правилно на хомеопата, а не просто да му се каже - имам запек.

Преди да почна да се лекувам с хомеопатия имах проблем с ВЦ при пътуване - това е един вид проблем, съответно насочващ към някакво лекарство (в комбинация с другите неща).
Сега разчопляйки запека на баща ми (той е възрастен и е почти като с малките деца) се оказва, че той просто не желае да положи усилие и иска нещата да се случват едва ли не от само себе си. Което в комбинация с останалите неща си е съвсем различно ...........

Та така - да се обяснява правилно запека Simple Smile

# 211
Интересно ми е да разбера какво е мнението и има ли хомеопатично лечени за така нашумялата напоследък Ебола, Мече?
Нямам представа колко е нашумяла /може да ми е грешно инфото, нали не гледам телевизия.../
. И птичият, и свинският грип шумяха много.... Не подценявам заболяването, подценявам страха и манипулативната психоза.
За лечение - хомеопатията лекува болести, за които официалната медицина няма лечение. Не съм запозната със случаи на Ебола, нито съм чела, но принципът е един и същ, когато става въпрос за хомеопатично лечение.

# 212
Течният аналгин беше след четвъртата доза беладона, която аз очаквах да понижи температурата и затова дадох аналгина.Нурофенът беше много преди да пие ХЛ.
Подкрепям поста, че организмът е объркан от действието на две коренно противоположни препарати - хомеопатичен и алопатичен. Дори в 10 и 30 сутринта да е пит нурофен, до 16,30 следобед времето е изключително минимално, тъй като независимо от листовките на антипиретиците, в интерес на истината действието им върху целия човек може да продължи много, много дълго време.
Съветът ми е да изберете в такива случаи САМО един тип лечение и да се придържате към него. Ползването само на алопатия често е по-малкото зло от смесването на хомеопатия и алопатия.

# 213
Понякога хомеопатичното лекарство повишава температурата преди да се понижи. Гледа се и общото състояние на детето. Понеже сте писала, че " Много се притесних и дадох общо 4 пъти беладона, т падна преди това от нурофен,който близките ми държаха да дам" останах с впечатление, че когато е пило Беладона не е имало температура. Хомеопата какво каза за повишаване на темп. и гърчът, който е направило?
Говоря от своя гледна точка: не давам хомеопатично и алопатично едновременно. Детето ми е вдигало висока температура/ не е правило гърч обаче, но първо бих се чула с хомеопата си/ и почти винаги вдига при остри състояния, като съм ползвала само хомеопатия. В градината съм предупредила и никога не дават лекарства, вече и раните не им промиват, защото и това предупредих. Не сме ползвали алопатични лекарства от около три години. При ангина винаги се вдига много висока температура и това е нормално.
 При остри състояния е важна постоянната връзка с хомеопата.
Дано се оправи бързо детето ви.  Hug
Адмирации; изобщо не звучите като лаик в хомеопатията.
При всички положения ако след нурофен детето не е имало температура, тъй като тя е потисната, хомеопатичното лекарство ще стимулира ЖС да върне потиснатия симптом, тоест детето ще вдигне отново Т. Честотата на приеми не мога да коментирам.
Аз също съм подписвала декларации за медикаменти и промивки, че ги позволявам само в преки животозастрашаващи състояния, при всички други положения първо ме уведомяват.
Винаги съм казвала - хората, които вдигат Т при заболяване, са много, много щастливи, че жизнената им сила е в състояние да го прави. Това е единственият защитен механизъм на тялото да се справи с вредните агенти, когато приемем, че не се дава алопатична "помощ" отвън.

# 214
Здравейте! Вярно ли е, че карцинозинът не било хубаво да се повтаря  newsm78

# 215
  • Обетованата земя
Аз искам да попитам приличат ли си Фосфор и Нукс Вомика като конституции и могат ли да се сбъркат лесно, имат ли сходни черти?

Бюти, аз съм чувала това за Туберкулина, че не се повтаря поне 6 месеца след първата доза, мисля че Александър го беше писал тук, а за Карцинозина знам че може, но нека кажат запознатите.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 17:07 от didi24

# 216
  • Пловдив
На моя син му беше даден втори път Карцинозин след 6 месеца.Като приемът и първия и втория път беше еднократен.

# 217
Благодаря!
/color]

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 22:43 от Анонимен

# 218
Здравейте! Вярно ли е, че карцинозинът не било хубаво да се повтаря  newsm78
Здравейте.
Не е вярно. Ще опитам да го обясня достъпно.
Това, което сте чули или чели, но този, който го е писал или казал, не е доразбрал, вероятно лежи на следната почва:
Нозодите /лекарства, направени от болна тъкан или болестотворни организми/ се дават еднократно, за да отворят място на конституцията, тоест да преодолеят миазмичен блокаж. Понякога, дори когато лекарството е правилно, то спира да действа в един момент, или не действа така добре, само частично, както се очаква. Тогава се изключват една по една няколко причини, една от които е миазмичен блокаж. /няма да обяснявам какво е миазъм, има информация в нета, въпреки че на някои места не е добре обяснено/. Та в този случай се дава еднократно нозод и се чака да се отчете какво ще направи жизнената сила, когато този блокаж е премахнат или частично освободен.
Под еднократен прием истинският хомеопат разбира една доза. НО: Дозата може да включва отложен прием  - например три приема през 12 часа и СТОП. Това също е еднократен прием. Има твърдение и че когато се дава нозод, се дава в потенции над 30, което има частичен резон. /няма да навлизам в подробности - защото има хора, които също имат миазмичен блокаж и имат нужда от нозод, но за тях 30 СН потенция е твърде висока и може да ги "срине"/
Когато карцинозин се предписва като конституционално лекарство /това важи за всеки друг нозод - медорин,псорин и прочие/, може да се приема толкова на брой пъти, колкото е преценил хомеопатът.

# 219
Аз искам да попитам приличат ли си Фосфор и Нукс Вомика като конституции и могат ли да се сбъркат лесно, имат ли сходни черти?

Бюти, аз съм чувала това за Туберкулина, че не се повтаря поне 6 месеца след първата доза, мисля че Александър го беше писал тук, а за Карцинозина знам че може, но нека кажат запознатите.
По първия въпрос : Твърде, твърде различни са. Нукс вомика: работи, има силен Аз, гневен, с твърдо мнение, работохолик,с много силни граници, силно конкурентен. Фосфор: дифузен, разтваря се в околната среда /ако има погребение и някой заплаче, фосфор ще плаче най-силно/, няма граници, забавлява се, не е конкурентен; няма АЗ - даже изобщо не стои пред него този въпрос.
Може да различавате лекарствата и по теория на сигнатурите - в случая - какво представлява фосфорът като елемент  и какво представлява стрихниновото орехче. Имат много, много повече разлики, отколкото общи черти. По-скоро общи черти имат в сферата на физиката, която изобщо не е на първо място при определяне на конституционално лекарство.

По втория въпрос за туберкулин - няма такова нещо - вече обясних в по-горния пост, независимо че ставаше въпрос за карцинозин.

# 220
Благодаря за отговора, разбрах   bouquet

# 221
Имам въпрос: Миналата сряда бях на проследяване, след като преди малко повече от месец пих конституционалното си лекарство. Лекарят в сряда ми даде нова доза (конституц.л-во) в кабинета. Два дни след това започнаха болки в гърлото, които се усилват всек ден (до днес). По принцип си имам проблеми с гърлото доста често и предполагам, че даденото лекарство връща симптома с гърлото (предполагам само). Въпросът ми е-трябва ли да уведомя хомеопата си за това си състояние или не? И да чакам само да си отмине или.....налага ли се ново лечение (далеч не е безболеснено, но мога да стискам засега)? Възможно ли е да се самоизлекувам или?
Благодаря

# 222
Аз бих се обадила, ако симптомите се задържат повече от два дни и са на границата на търпимостта. Ако са по-търпими, но се задържат - също бих се обадила.

# 223
Аз също бих се обадила. /Освен това ако е предписана схема на приеми, по принцип при поява на нов симптом, или връщане на стар, приемите се преустановяват и се уведомява хомеопата./

# 224
  • Обетованата земя
Мече благодаря за разяснението за Нукс В и Фосфор.  Hug
 Маслото от чаено дърво действа ли потискащо при намазване? А маслото от лавандула? Знам че кокосовото например повечето хомеопати го използват и смятат, че уж не действа потискащо.

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 14:36 от didi24

Общи условия

Активация на акаунт