Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 772
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Зависи за какво се мажеш. Аз съм на мнение, че за да е кожата ми свежа и хубава, никаква хомеопатия не може да ми помогне из основи, и то не за друго, а заради начина ми на живот. Много работа, недостатъчно сън, цигари, вредни храни /винаги съм гледала етикетите, но не ги взимам под внимание, освен ако не са твърде фрапиращи Laughing/. Та си позволявам кремове, масла и прочие и все пак си е индивидуално. Лавандулата е със силен аромат, може да антидотира. Чаеното масло не го познавам като състав, сега не ми се рови, но чаят е доста по-силен от кафето, та предполагам и с него трябва да се внимава. Кокос ненавиждам и като храна, и като аромат, така че на мен със сигурност ще ми повлияе.

# 226
Аз съм коментирала конкретен проблем и го мажа с обикновен вазелин с невен.

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 20:06 от DarinaK

# 227
# 228
# 229
  • Обетованата земя
При мен нещата със сигурност могат да се излекуват с хомеопатия, поне вярвам в това. Имам едни петна, обрив, лишеи, нещо от сорта, след стрес от пневмония при дъщеря ми, оплаквала съм се тук, и след всяко пито х.л. дотук (3 на брой) обривът се променя, разраства и сменя формата си, но след последното, Нукс В, се качи нагоре, и сега имам няколко точки и по лицето, ужасно грозен обрив, но пък емоционално и психически се чувствам в пълна форма и не съм сигурна правилни ли са нещата, не са ли. Мисълта ми беше, поне ако мога тези точки по врата и лицето да премахна с някакви масла, четох за чаеното масло че има такива свойства, кокосовото уж също, лавандуловото, но да не потисна и да не си навлека някоя беля, от това се притеснявам.  Crazy Иначе петната на врата и лицето са много малка част от целия проблем, т.е. няма да потисна целия обрив, имам доста на лявото рамо и на лявата част на гърба.

# 230
Пушиш ли?

# 231
  • Обетованата земя
Не, от 5 години водя толкова здравословен начин на живот, тъй като не съм спирала да кърмя и бременея, и може би точно заради това ми е бил имунитета на някаква долна граница, и като стана положението с пневмонията при малката, 5 дни с 40-40,5 Т, нищо не давах, само хомеопатия, беше току-що записана на хомеопат и всичко беше мъгла, как ще се справи, дали, никой лекар не чу и не разбра че има пневмония, и на 5я ден детето само лежеше и аз вече най-лошото си мислех и точно на 5я ден, точно на мястото където детето лежеше през цялото време-на лявото ми рамо, избиха червени петна. Та съм сигурна че е от стрес, но лошото е че се разраства и е супер грозен, като петниста хиена съм.  ooooh! От слънцето също доста се промени, стана бял и вече прилича на витилиго....

# 232
  • София - Варна - Бургас
Диди, и според мен е от стрес, а витилиго вече е още по-сериозно.

# 233
Аз може ли пак да питам нещо? След първия прием на конституц. л-во (преди около месец и половина) се появи онзи ужасен синузит, който ме мъчи три седмици. Сега след втория прием на конституционалното л-во, се появява тази история с гърлото, която е меко казано ужасна. Аз отидох на хомеопат, за да лекувам страхът си от болести, а какво става-след всеки прием се разболяваам. Защо става така? Това са все дълго подтискани болести/състояния, които трябва да бъдат излеккувани, преди да се оправя ли?

# 234
Промяната към бял цвят на обрива може да говори за микоза, а тогава тълкуванието в смисъла на кожен проблем вече мисля, че е различно Peace.
Диди, отиди на дерматолог, само за да те види, но добър Peace.
Тази година имах същия проблем. Появиха се червени плаки след силен стрес- скоростно приключване на ремонт и куп разправии с майстори. Започнах да мажа с Адерма, Биодерма и какво ли не , но положението ставаше кошмарно. По едно време вече силно се притесних и аз за микоза.
Оказа се контактна алергия към латекс, каквато никога не съм имала. Смених латекса с нитрил и плаките изчезнаха сами за една седмица.
Та важно е да се разбере причината.

# 235
Здравейте!
Включвам се с молба за помощ. Синът ми е на 7 години и от 6 месечен прави бронхити, ларингити и бронхиолити. Води се с детска астма. След последното разболяване /преди половин месец/, докторите решиха да върнат профилактика с кортикостероиди. Взех решение, че не мога повече да го тровя и след дълго проучване, го заведох на хомеопат. В момента е на Phos 30, разреден в 100 мл. вода - по 1 чаена лъжичка на ден. Трябва да го пие в продължение на месец и половина.
Има ли някой от Вас, който да е минал през такъв път и да даде съвети? Мога на лични да споделя, кой е хомеопатът.
Много ще съм ви благодарна, ако споделите мнение и, ако можете да ми дадете ценни съвети.
Много се притеснявам, но чувствам, че трябва да променя нещо, защото традиционната медицина е безсилна и вредите от лекарствата са огромни!

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 23:19 от julianagn

# 236
  • Обетованата земя
Ще отида и на дерматолог, просто за диагностика, аз също си мисля че е гъбично, нещо от рода на разноцветен лишей, беше си розово-червено до скоро и сърби понякога, но сега като стана бяло се притесних сериозно да не е витилиго, не зная то как започва, а и сега сме след море и се беля и картинката е пълна  Crazy и не мога да разбера кое от кое е, от белещата се кожа или от стария обрив (лишей). И може би така ще заблудя дерматолога, така че сигурно есента ще отида, като се нормализира кожата.  ooooh!
Julianagn, ние бяхме (сега есента ще проличи всъщност дали е в  минало време) с такъв проблем, решение има, смятам че хомеопатията много може в тази насока. Успех!  Hug

# 237
Много се надявам да помогне, didi24! Не е спрял да боледува от есента. От началото на тази година прави вече 3-ти спазъм..
Доста информация намерих, че хомеопатията помага много.
Силно се надявам да подобри състоянието му!

# 238
.

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 11:48 от Achilea Milefolium

# 239
  • Обетованата земя
Объркали сте темата...  Тук никой няма да ви даде такъв съвет, защото си говорим за класическа хомеопатия, т.е. съобразена с конкретния човек, не се уважават симптоматичните предписания.
За червено гърло много, ама много помагат компресите-с мед и сода или с извара, дано ви позволи детенцето да ги направите и бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт