Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 777
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
.

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 11:48 от Achilea Milefolium

# 241
Объркали сте темата...  Тук никой няма да ви даде такъв съвет, защото си говорим за класическа хомеопатия, т.е. съобразена с конкретния човек, не се уважават симптоматичните предписания.
За червено гърло много, ама много помагат компресите-с мед и сода или с извара, дано ви позволи детенцето да ги направите и бързо оздравяване!
Жалко,но все пак много ви благодаря за съвета.

Никак не е жалко. Може пък да научите що е то класическа хомеопатия и защо тя, а не просто "нещо за червено гърло".

# 242
Страхът от болести...хм. Страхът не е от болести, страхът е от нещо друго. Мислете в тази посока паралелно с лечението.

Фосфор 30 СН разреден във вода. Добре е, че лекарството е разредено. Надявам се също така схемата ви на прием да е условна и да сте уточнили с хомеопата, че има ли някаква промяна - физическа или емоционална, спирате приемите и първо уведомявате.

# 243
Пие го 6 ден и не виждам промяна засега. По всичко личи, че го приема добре. Надявам се и така да остане. Имаме проследяване на 3 седмица и след това ще прецени хомеопатът, как ще действаме нататък. Принципно, каза, че е възможно след това да даде нещо друго, но зависи от състоянието.
Набюдавам го. Благодаря за съвета!

# 244
Имам въпрос:
До колко време се проявяват симптоми, в случай, че детето не понася добре ХЛ при класическата хомеопатия?
Преди време имахме неуспешен опит с Боаронска хомеопатия, бяха му предписали 3 или 4 неща едновременно и си спомням, че тогава се разболя зловещо още на 4-тия ден и беше доста тежко оздравяването...

# 245
Не винаги трябва появата на симптоми да се разбира като "не понася добре". Редно е всеки такъв случай да бъде обсъден. И то не сам за дете, за възрастен е същото. При мен е имало връщане на много стари симптоми за часове, по-нови симпоми силно (но търпимо) за по-дълго време. И в много от тия случаи лекарството изважда на преден план проблем, с който организма да се справи сам. Може да се случи веднага, може след 2 дни, може след 3 седмици. Наблюдаваме себе си, близките си и реагираме с разговор с хомеопата.

Ето ти пример - преди 2 седмици хомеопата разреди приема на лекарството на баща ми. От 3 дни го гледам, че има връщане в емоционален и ментален план. Чухме се с хомеопата - спряхме лекарството за седмица. Тогава пак ще имаме чуване и съответно преценка какво правим.

Втори пример - имам херпес. Понякога се появява пак и пак .... всеки път по-слабо и по-търпимо и за по-кратко. Вече сме обсъждали с хомеопата и просто си го изживявам.

# 246
Благодаря!   bouquet

# 247
Включвам се.

# 248
Не разбирам, как може страхът ми от болести, да не е всъщност такъв страх? Как да разбета какво се крие "отдолу"?
И още един въпрос, знам че, хомеопатично и алопатично лечение не се смесват, но все пак: Седмица след приема ми на конституц.л-во , еднократен прием, не по схема, мога ли да взема приспивателно? Не съм спала...доста вечери, то това също е проблем, с който се надявам да се справя, но наистина искам да спя тази нощ. Какво ще се случи, ако изпия такова хапче?

# 249
А защо не успокоителен чай или топло мляко с липов мед? И какво мисли вашият хомеопат за това?

# 250
  • София - Варна - Бургас
Не разбирам, как може страхът ми от болести, да не е всъщност такъв страх? Как да разбета какво се крие "отдолу"?
И още един въпрос, знам че, хомеопатично и алопатично лечение не се смесват, но все пак: Седмица след приема ми на конституц.л-во , еднократен прием, не по схема, мога ли да взема приспивателно? Не съм спала...доста вечери, то това също е проблем, с който се надявам да се справя, но наистина искам да спя тази нощ. Какво ще се случи, ако изпия такова хапче?

При прием на конституционално л-во обичайно се спи и то много добре.

# 251
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При прием на конституционално л-во обичайно се спи и то много добре.

потвърждавам, след първи прием на хом. лекарство спах 13ч.
обикновено винаги спя като пън след хом. лекарство.

всъщност е добре това да се обсъди с хомеопата, защото проблеми със съня са част от картината.

препоръчвам за заспиване да се използват пак алтернативни методи - споменатите чаша мляко, чай, вана.
има едно лесно упражнение - пръстите на ръцете се допират като за "дай, бабо, огънче". за по няколко секунди се притискат първо палците, отпускат се, после показалниците и така всички пръсти. това се повтаря няколко пъти в леглото. има нервни окончания там, които спомагат за отпускането и заспиването.

# 252
Благодаря ви за отговорите. Хомеопата ми знае за проблема със съня, който е ...многогодишен  Rolling Eyes. Явно на мен хомеопатичните л-ва не ми дейтват като на вас. И да, опитвала съм и с чайове, и с билки и с мляко (вече не употребявам, така, че няма как) и мед....уви, проблема си стои.

# 253
То всичко е навързано-хипохондрията, тревожност, безсъние. Сигурно за да се подобри сънят, трябва да се подобрят първите две и да се разчепкат причините.
Съгласна съм, че под страха от болести може да се крие нещо друго. Привличане на вниманието към себе си, извинение за незаемане с други неща и пр., а може да е имало и първопричина, върху която са се натрупали други травми.

Иначе при мен понякога се случва когато си легна по-рано, да се ококоря през нощта и да не мога да заспя. Безотказно ми помага една водена медитация, която си пускам на телефона и слушам през слушалки. После даже сънувам разни неща Grinning

# 254
Благодаря ви за отговорите. Хомеопата ми знае за проблема със съня, който е ...многогодишен  Rolling Eyes. Явно на мен хомеопатичните л-ва не ми дейтват като на вас. И да, опитвала съм и с чайове, и с билки и с мляко (вече не употребявам, така, че няма как) и мед....уви, проблема си стои.

Щом е многогодишен - няма да мине бързо. Най-добре уточни с него, че все пак имаш нужда от време на време от помощ за заспиване. Варианта на Пролетен дъждец със записаната медитация или подобна релаксация може и да ти помогне.

Simple Smile не си единствената - аз имам проблем с реда и ако ми се нарушат часът и схемата за лягане и заспиване или е ударило пълноЛУДИЕ мога да се кокоря до 3 сутринта. Моите варианти за заспиване ти ги споделих.

Тъй като всички ние сме различни, няма как да ни действат еднакво дори и едни и същи ХЛ.

Защо не употребяваш мляко, ако не е тайна?

Общи условия

Активация на акаунт