Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 618
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
Знаете ли за практикуващ хомеопат в гр.Гоце Делчев?
Имам и подвъпрос на който не държа да получа отговор, стига да се намери хомеопат в този град.
Става дума за близък, който е много ревнив и в съчетание с алкохол става агресивен. Вчера е пребил съпругата си и сега се чудим как да им помогнем , тя е на легло, а той е избягал. Тя иска да го лекува, още не знаем дали той иска.
Достатъчно ли е хомеопатично лечение за този човек? (инцидентно злоупотребява с алкохол, не знам дали това е алкохолизъм)
Благодаря ви!
Привет. За такъв не знам в региона, независимо, че има.
Съветът ми: За лечение са й двамата! А защо не комбинация и от психотерапия и хомеопатия, ако изобщо и двамата имат желание да спасят себе си, оттам и брака си.
Само че насила не става, трябва и той да пожелае осъзнато помощ.

# 31
Будико, отговорът ми е същият, особено последната част. Не си схванала основното, което искам да ти кажа.

# 32
  • Пловдив
Будико, отговорът ми е същият, особено последната част. Не си схванала основното, което искам да ти кажа.
ако имаш предвид алергиите съм объркана за тях вече.
Защото както писах преди няколко поста-в момента УНГ ме обърка,като ми каза че всичко при него свързано с лицевите движения (които за мен са неволеви движения,тикове)-се дължало на алергия.

Според теб може ли наистина заради физическо дразнене вътре в носа човек да прави такива движения по лицето(да мига ,да подсмърча без да има сополи постоянно като при самото подсмърчане си мести устата надясно,да си мести носа нагоре надолу,да свива очите)?
или лекарите се чудят какво да измислят,аз по принцип не им вярвам,но може и да има логика.Той преди все го чешеше и казваше че го сърби нослето.Ето че има и бактерии вътре масово,може и те да го дразнят,незнам ......

Последна редакция: вт, 15 юли 2014, 10:16 от budiko

# 33
Будико, направо ме разбиваш Simple Smile( с най-добри чувства).
Теб сърбял ли те е някога носът? Детето направо си е казвало, че го сърби носът, а ти се чудиш защо прави мимики. Ако е с алергизирана лигавица и дразненето отива към мекото небце и евстахиевите тръби, не носът и устата , ами и ушите ще си мърда( буквално).
Не е необходимо да вярваш на лекарите за това, все пак самото дете си е казало. На него поне повярвай Peace.

# 34
Будико, направо ме разбиваш Simple Smile( с най-добри чувства).
Теб сърбял ли те е някога носът? Детето направо си е казвало, че го сърби носът, а ти се чудиш защо прави мимики. Ако е с алергизирана лигавица и дразненето отива към мекото небце и евстахиевите тръби, не носът и устата , ами и ушите ще си мърда( буквално).
Не е необходимо да вярваш на лекарите за това, все пак самото дете си е казало. На него поне повярвай Peace.
Peace Hug
На дразнители лигавицата реагира с първична функция, разрастване, от там всичко произтичащо.

# 35
  • Пловдив
Шайн при всичките хомеопати при които сме били обаче НОСА не бе на преден план,и затова самата аз не съм се притеснявала.Нали това ми е втълпявано-е какво като подсмърчал,е какво като има сополи ,е какво като хърка нощем,другите неща са важни,носа не е важен.Какво като има тъмни кръгове под очите.
Всичко това са били отговори на хомеопатите.
Но всичко ,всичко тръгна преди 4 години от носа,и ще свърши с него сигурно Grinning

# 36
  • Пловдив
budiko, на мен пък ми е странно как може толкова хомеопати все да пренебрегват нещо, което очевидно е определящ елемент от картината и състоянието на детето.  newsm78  newsm78 Едно, за самото него (очевидно детето споделя за дразнене). Второ, за теб (понеже помня, че отдавна пишеш за тези така наречени тикове и за разни усещания, свързани с носа). Трето, обективно видимо (ако има постоянно почесване, подсмърчане и т.н.).
Шайн,  Peace

# 37
  • Пловдив
yulinga при единия на преден план беше заекването,при другия на преден план беше гняв,при следващия тикове.
Аз в началото съм го мислила хъркащия нос,но после спрях да го мисля.По цяло лято киха,смърка,текат сополи,но в тези периоди на кихавици е здрав.Вече трето лято е така.Незнам тази зима как ще е.

Засега нищо няма да му давам ,и на лекари повече няма да ходим.Действат ми зле лекарите.
Има бактерии да ,но той от раждането си ги има,лекували сме ги няколко пъти преди,но сигурно си ги въди постоянно.
Последно пи преди месец ХЛ и в момента откъм психика е много добре детето.Ако спре да си мести носа и устата ще е идеално Simple SmileНяма да ви занимавам повече,весело лято........

# 38
Здравейте, аз само да споделя, че чета тихомълком и ми е много полезна темата   bouquet.
Сега се сетих и да питам нещо: понеже за пръв път тази пролет една лекарка - пулмоложка навърза симптомите на детето (всяка пролет март-април преживяваме някакъв ужас с него, по два месеца се влачи с едни кашлици, все го тъпчат с АБ и все сме на косъм от пневмония) с алергична реакция към цъфтящите дървета. Да речем, че съм склонна да вярвам, че наистина това е причината. И въпросът ми е, при все, че съм решила вече да се лекуваме само с хомеопатия, за лекаря-хомеопат от значение ли е да се потвърди една таква алергия? Трябва ли да водя детето на алерголог, да го бодат, дупчат, драскат......(разбирате, че не ми е на сърце) за да се потвърди/отхвърли една такава алергия или за хомеопата това не е необходимо? Дано сте ме разбрали.
Иначе аз съм добре (ако помните излиянията ми от края на предната тема  Rolling Eyes) да речем. Синузита е излекуван, но се повториха едни гъбички, които ме докарват до лудост. За съжаление мъките ми продължават-едно оправя, друго идва след него. Но няма да се дам.
Хубав ден

# 39

дори при доказано наличие на борелии не се дава антибиотик, защото няма надежни тестове, които на 100% да установят наличието им. лечение с антибиотик се предприема само след появата на червени кръгове около ухапаното място. ЧАК ТОГАВА се дава антибиотик!!!!
FSME незнам как се лекува, знам, че има ваксина, но незнам подробности.

понеже моето дете имаше вече няколко кърлежа и съм говорила с моят хомеопат и тя ми каза: ако преценя мога да дам веднага след ухапването ledum c200 един път.
тя не дава нищо, дава при поява на картина. дъщеря й е била с борелии, но е нямала червени кръгове и тя не е давала антибиотик. дъщеря й не е развила болестта....

А при лаймска болест как се процедира? Съседчето срещу нас се разболя от такава, минаха вече сигурно десет години, вече е в инвалидна количка и умствено изоставане.
Кога се появяват червените кръгове при борелиозата? Питам,защото при дъщеря ми имаше ухапано от нещо и около мястото се появи червен кръг. Това продължи три седмици, част от времето се дереше и го чешеше. Възможно ли е да е било кърлеж,който е влязъл и излязъл? Така и не я заведох на лекар. Сега взе да отминава червеното.

Будико, ти си много вторачена в тези тикове. Имам чувството, че главно те те притесняват у детето. Опитай се да приемеш детето такова,каквото е; да приемеш,че е възможно тиковете никога да не се махнат и детето може да продължи да боледува. Не да се примириш, а просто да приемеш нещата.

# 40
Здравейте, аз само да споделя, че чета тихомълком и ми е много полезна темата   bouquet.
Сега се сетих и да питам нещо: понеже за пръв път тази пролет една лекарка - пулмоложка навърза симптомите на детето (всяка пролет март-април преживяваме някакъв ужас с него, по два месеца се влачи с едни кашлици, все го тъпчат с АБ и все сме на косъм от пневмония) с алергична реакция към цъфтящите дървета. Да речем, че съм склонна да вярвам, че наистина това е причината. И въпросът ми е, при все, че съм решила вече да се лекуваме само с хомеопатия, за лекаря-хомеопат от значение ли е да се потвърди една таква алергия? Трябва ли да водя детето на алерголог, да го бодат, дупчат, драскат......(разбирате, че не ми е на сърце) за да се потвърди/отхвърли една такава алергия или за хомеопата това не е необходимо? Дано сте ме разбрали.
Иначе аз съм добре (ако помните излиянията ми от края на предната тема  Rolling Eyes) да речем. Синузита е излекуван, но се повториха едни гъбички, които ме докарват до лудост. За съжаление мъките ми продължават-едно оправя, друго идва след него. Но няма да се дам.
Хубав ден
ПРивет. Не е нужно да има доказана алергия за хомеопата. Повтаряемостта на събитията и начина, по който реагира са напълно достатъчни. Както сме писали назад, диагнозата може понякога да е полезна, но никога не е задължителна.
Относно вас - ако гъбичките са вагинални и са стар симптом, който се появява след като затихват проблемите със синузита, това е добре.

# 41
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

А при лаймска болест как се процедира? Съседчето срещу нас се разболя от такава, минаха вече сигурно десет години, вече е в инвалидна количка и умствено изоставане.

кръговете се появяват 5-29 дена след ухапването.
типичното е, че се появяват концентрични кръгове (нарастващи) около ухапаното място.
ето така

тук има доста инфо, прочети.

сигурна ли си, че детето е със забавено развитие от ламската болест?
последно гледах едно предаване за един човек, при когото не са успяли да докажат лаймската болест и след 2г. не можеше да си движи краката и след пункция на гръбначния мозък доказаха борелиите и с антибиотици и рехабилитация се оправил...

иначе - при доказани борелии се взимат антибиотици, после с хомеопатия се продължава.
или само хомеопатия (това, разбира се, не се препоръчва от официалната медицина).

понеже темата при мен е много актуална, при нас се смята, че 30-50% от кърлежите са носители на борелии, та сега намерих информация, че чай или тиктура от корените на Dipsacus fullonum subsp. sativus помагат за излекуването от лаймска болест. чай 3 пъти на ден, тинктурата - забравих, но мога да погледна.

# 42
Мечка Малинарка, благодаря ти. Радвам се, че ще спестя някои изследвания за хлапето.
А относно моите гъбички, може ли да поразсъждавам малко? Ти казваш, че ако са били симптом в миналото (да, доста отдавна, но никога не са ме притеснявали), сега в следствие на оздравяването се връща този стар симптом и това е знак, че оздравявам, така ли? А от конвенционална гледна точка, едни такива гъбички са често следствие на лечение с антибиотици, срив в имунната система (каквито при мен са определено на лице). Взаимоизключващи ли са двете теории (в случая за гъбичките), един вид алопатичното обяснение за поява на гъбичките неправилно ли е? Дали някой ме разбра, не знам.
И последно питане-лечението със сребърна вода, клеева тинктура и пробиотици влияе ли негативно върху хомеопатичното лечение? В смисъл, че така лекувам гъбите сега и това по някакъв начин влияе ли на лекарството за синузита, нищо, че е минала седмица от приема му вече.

# 43
  • София - Варна - Бургас
Пролетен дъждец

Цитат
...А при лаймска болест как се процедира? Съседчето срещу нас се разболя от такава, минаха вече сигурно десет години, вече е в инвалидна количка и умствено изоставане.
Кога се появяват червените кръгове при борелиозата? Питам,защото при дъщеря ми имаше ухапано от нещо и около мястото се появи червен кръг. Това продължи три седмици, част от времето се дереше и го чешеше. Възможно ли е да е било кърлеж,който е влязъл и излязъл? Така и не я заведох на лекар. Сега взе да отминава червеното.

Тук Ledum може да помогне за преодоляване възпалението, но трудно би спрял трите вида бактерии да навлезнат вътре в клетките и там да смучат енергия и да се размножават. Затова и тези бактерии спадат към т.н. "вътреклетъчни вампири" А там - вътре в клетката АВ не може да проникне. По мои наблюдения, тези бактерии имат афинитет към гръбначния мозък с крайна цел - главния мозък, а оттам и парализите които причиняват.

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 01:14 от Aleksander

# 44
Запис да следя, че поизпуснах темата. А като съм почнала да попитам, какво ви е мнението за хомеопатичния препарат Цинабсин. Хремата на малкия беше задна, после изчезна с една смеска от нашата хомеопатка за 2 седмици. После пак прохърка този нос и се появи и кашлица, започнахме с Цинабсин - хремата мина напред, почнаха да изтичат първо гъсти после бели сополи, дори воднисти. Сега май пак е минала назад, хъркори нещо навътре, спря да тече. Имам чувството, че Цинабсина само вади сополите, но не лекува хрема, а нашата вече отива хронична Sad Пуснала съм вече и носен секрет да видя какво има.

Общи условия

Активация на акаунт