Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 832
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • Обетованата земя
 Да, и много се шуми напоследък за така наречената хомеопатична детоксикация.

И аз мисля, че не винаги, когато се въздейства нехомеопатично върху даден симптом е задължително да избие някъде другаде.  newsm78

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 15:42 от didi24

# 376
при системна злоупотреба потискането е неизбежно. При недотам често или рядко, еднократно мазане, потискане може да има от първия път, може и да няма. ИНДИВИДУАЛНО Е.

Органон е добре да се чете в оригинален превод, а не преразказан от някой, който го е разбрал както си иска. Без бележките под черта е невъзможно за по-задълбочени познания. Интернет преводът може да ви даде само базови повърхности познания.

# 377
  • на плажа
Моля за помощ. Много съм разколебана. Синът ми е диагностициран с астма. Преди месец започнахме хомеопатично лечение точно след излизане от болница след пристъп. Назначиха му Нукс Вомика. 2 седмици по-късно отново направи пристъп, който овладях с Вентолин и хомеопатичното лекарство, но 10 дни по-късно пристъпът беше страшен. Вентолинът не подейства и ни приеха в болница с тираж и 40% работа на дробчето. До момента не е имал толкова тежък пристъп. Сега ми изписаха и кортикостероид, но хомеопатката, при която ходим е против да го давам. Не знам на кого да се доверя вече! Ако ставаше въпрос за мен- лесно, но за детето...

# 378
  • Пловдив
Мече благодаря за отговорите.

След даване на нозод пак ли може да има връщане на стари симптоми?
питам,защото вчера дадох Туберкулин и незнам какво да очаквам......
Като чета все имам чувството че дадените лекарства не са неговото лекарство.Ето например в картините на давани му ХЛ пише лесно се уморяват-Точно това не е изобщо присъщо на моето дете-той е неуморяем-никога не се уморява.И няма  кожни проблеми сега,а като бебе мнооого  съм мазала с цинкови кремове и малко с кортикостероиди и антихистамини няколко пъти за обриви съм давала.Което значи че има някакво подтискане,но поне досега след 4 г лечение не е излезнало навън.

Последна редакция: пт, 29 авг 2014, 23:28 от budiko

# 379
Будико, без да знам централното нарушение, "раните" на детето, ми е много трудно да коментирам, рискът да те вкарам във филми е голям, затова няма смисъл. В Органон пише, че трансцеденталните спекулации са вредни, та....

# 380
  • Пловдив
Аз и сама си се вкарвам в доста филми Simple Smile

Ти това с миазмичните лечения прилагаш ли го вече в практиката ?

# 381
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Последното издание на Органона е 6то, има го на български

на мен не ми пречи да го чета на немски Mr. Green
мисля, че си има преимущества да се чете в оригинал, немският е труден за превод...

Pani , незнам каква помощ търсиш, т.е. незнам под каква форма. никой тук няма да ти каже: слушай само лекарите или не ги слушай лекарите, давай само на хомеопатия. въпросът е и колко е читав хомеопатът, дали е в състояние да овладява хомеопатично подобни пристъпи.

може би е добре първо да поработиш и над себе си и да ревизираш възприемането на болестта като нещо супер негативно, което трябва да се пребори.
болестта е път, който трябва да бъде минат. по време на този път се и научават нови неща, не са само тегобите.
може би, ако успееш да видиш болестта на детето ти през този ъгъл, ще успееш по-добре да му помогнеш да премине през този период.

трудно мога да ти дам съвет на кого да се довериш. пожелавам ти да не преживяваш повече такива страшни пристъпи  Hug

# 382
  • на плажа
Asya, честно казано и аз не знам какво очаквах. Надявах се някой да сподели опит и да каже дали е успял да излекува астма с хомеопатия. Да сподели дали е имал подобни колебания и т.н Ясно ми е, че всеки случай и всяко ХЛ е различно за всеки, но все пак.... Уфффф! Не знам и аз самата. Колкото до болестта като път- опитвам се, но нещо не ми се получава.

# 383
  • София
Аз се боря с подобно състояние при детето. Но при него тези неща се получават, когато се разболее. Миналата зима Ни беше първа с хомеопатия и беше апокалиптична. Ако и тази е такава или ще сменя хомеопата, или приключвам въобще с това лечение. Единственото, което засега ме спира е, че е лекар. Изпитвам истински ужас при тези пристъпи, че немедицинско лице може да пропусне сериозно състояние. Само да вметна, без да разбирам и наполовина от пишещите тук, че прилагаме съвсем различни лекарства при кризи.

# 384
  • Обетованата земя

на мен не ми пречи да го чета на немски Mr. Green
мисля, че си има преимущества да се чете в оригинал, немският е труден за превод...

Дерзай тогава! Grinning

# 385
Аз си четох лекарството и се изплаших. Дума по дума съм описана. Все едно някой живее в нас. То бива подробности, все едно ме гледат на рентген.  От цялото описание не притежавам само едно качество. Даже подобора на думите ме шокира. Много прецизно описание.

Аз не бих използвала услугите на този хомеопат. Бих разчитала на лекар.

# 386
  • София
Цонна, за кого говориш? За моя или на колежката по съдба?Simple Smile

# 387
  • Пловдив
Цонна вие при кой хомеопат сте?може на лични Simple Smile

# 388
  • София - Варна - Бургас
Asya, честно казано и аз не знам какво очаквах. Надявах се някой да сподели опит и да каже дали е успял да излекува астма с хомеопатия. Да сподели дали е имал подобни колебания и т.н Ясно ми е, че всеки случай и всяко ХЛ е различно за всеки, но все пак.... Уфффф! Не знам и аз самата. Колкото до болестта като път- опитвам се, но нещо не ми се получава.

Ася, това може би ще ти е полезно: http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%C1%EE%EB%E … 0%F2%EE+%EF%FA%F2
 - Не мога да спря да се чудя, как така класическата хомеопатия не лекувала една проста Астма?!... та тя лекува далеч по-опасни и тежки болести.

# 389
  • Пловдив
Александър а какво ще кажете за случай-когато след 3 години лечение  с хомеопатия дете е докарано до астма Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 11:49 от budiko

Общи условия

Активация на акаунт