Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 639
  • 757
  •   1
Отговори
# 75

Цитат
или по мое мнение може и да означава, че детето е върнато в развитието си назад....
незнам как да го тълкувам това,по принцип за какъв да е симптом ли го казваш,или конкретно за наакването?

За наакването. Без да съм убедена на сто процента, че е връщане в развитието. Защото от друга страна много често децата се наакват в гащите /когато вече не би трябвало да го правят предвид възрастта им/, за да накажат родителите си /буквално!/, може и да е начин да се потърси внимание, както е принципа шамар да е, внимание да е - който принцип за жалост виждам да прилагат немалко деца. Поне така пише по дебелите книги.

# 76
Мече, на такова проявление ли се казва хомеопатична криза?
Дари, на кое по-точно?
Ако имаш предвид връщането на стар симптом, това означава, че има достатъчно жизнена сила да върне нещо потиснато, за да дойде на дневен ред за излекуване.
Хомеопатична криза е засилване на съществуващи симптоми

Последна редакция: сб, 19 юли 2014, 20:59 от Мечка Малинарка

# 77
Благодаря за отговорите!

# 78
Благодаря Мече, май разбрах.

# 79
  • Обетованата земя
А кожен проблем ли е възпаление и подуване на мастна жлеза на лицето, като огромна пъпка без връх? То си е в повечето случаи за хирург, но все пак ми е интересно от хомеопатична гледна точка как се разглежда.

# 80
  • Пловдив
Цитат
Когато детето ми пи медорин, физическите симптоми от няколко месеца бяха следните - сутрешно кихане, миризма на гной от гърлото без възпаление видимо, задни секрети също в лека форма, но упорити и постоянни. След медорина като се разкашля, като направи едно възпаление на гърлото, като рукнаха тези секрети....чудо

Ти си предполагала че има бактерии ли?то така както го описваш и моя ги има тези симптоми.Но се знае разбира се че и други симптоми е имало при вас,за да се предпише медорина Simple SmileАз не разбрах -като нозод ли му бе даден на детето?

аз и преди писах,че предния хомеопат му беше предписала Медорин на едно проследяване,но защо се отказа,какво я разубеди че не го дадохме незнам,и няма как да разбера,освен да я питам,но тя се разсърди LaughingВсе си мисля че беше грешка,човек не трябва да се отказва от взетото решение,след 2 часа разговори решава ,че е за Медорин,но след няколко дни при разговор по телефон какво толкова казах и каза -дай пак от последното лекарство ,и оттам мисля се объркаха нещата........

# 81
Мисля, че не е кожен проблем.

Будико, при нас беше конституция.
/Нека не забравяме, че независимо че и хомеопатите грешат, те предписват на думите на майката в случая. На мен също ми се е случвало, да разбера ключето на втори-трети разговор/

Цитат
човек не трябва да се отказва от взетото решение
Това не е вярно, ама хич. Отказът от грешно решение е в името на общото благо. Също така показва, че човек има себерефлексия, а не държи като кон с капаци на нещо само и само да не се изложи...

# 82
  • Пловдив
[

Цитат
човек не трябва да се отказва от взетото решение
Това не е вярно, ама хич. Отказът от грешно решение е в името на общото благо. Също така показва, че човек има себерефлексия, а не държи като кон с капаци на нещо само и само да не се изложи...
[/quote]
по принцип си права,но към онзи момент мисля че грешка беше да повтаряме старото лекарство.Защото на проследяването след разговора тя отбеляза,че показаното лекарство към онзи момент не даваше пълни резултати.Изрично беше питала колко пъти сме го давали ,казах й 3 пъти за 3 месеца,и тя натърти че е важно колко пъти.И прецени че е за нозода-това след 2 часа разговор.Но после по телефона след 4 дни каза че медорина ще почака.

А по повод ключето.Не е ли тогава по-добре-ако хомеопата не успее да разбере случая от първия път да не предписва лекарство,а да се проведат още срещи,още разговори.А не да се даде ХЛ,то да се окаже ,че не е правилното,после друго,и така да се стигне до правилното след 2 ,3 срещи Rolling Eyes
При твоето дете след колко срещи  с  хомеопата се стигна до правилното лекарство?понеже нали писа че е пило тарентула ,а не е била неговото лекарство

# 83
Будико, била съм свидетел и продължавам да бъда как хората представят точно това, което виждат, за което не са виновни, че често това не е така. Също така е много е трудно за един родител да бъде непредубеден наблюдател и да опише реално какво се случва с детето му или какво прави с него. Дали ще предпише, или не, всеки сам взема решение. Освен всичко останало децата често сменят конституция. Видял е нещо хомеопатът, чул е нещо в разговора, имало е някаква динамика, решил е да изчака. Не мога да коментирам какво се е случило, защото нито съм била там, нито знам всичко. Мисля, че няма какво повече да го "чопля".

Относно тарентулата, задаваш ми въпроси, чиито отговори съм дала съвсем скоро. Няма да се повтарям. Аз те чета, предполагам че и ти четеш какво пиша аз Grinning

# 84
Здравейте, никой не коментира, това означава ли, че никой няма инфо за Магдалена Джокова - хомеопат в Пловдив. Моля ако някой все пак има, да сподели.

# 85
  • Пловдив
Относно тарентулата, задаваш ми въпроси, чиито отговори съм дала съвсем скоро. Няма да се повтарям. Аз те чета, предполагам че и ти четеш какво пиша аз Grinning
от писаното аз разбрах че при един и същ хомеопат става това,т.е. и при твоето дете е минало време докато хомеопата разбере правилното му лекарство,нали така.И затова питах колко време е минало. по "Повърхностните" симптоми  на тарентула  хомеопата го е определил такова ХЛ,но като не е имало резултат с времето сте задълбали сигурно и сте стигнали до истината,не е ли така?но понеже и ти учиш,и може би в случая и ти си спомогнала за тръгването на случая в правилната посока Simple Smile

# 86
от писаното аз разбрах че при един и същ хомеопат става това,т.е. и при твоето дете е минало време докато хомеопата разбере правилното му лекарство,нали така.И затова питах колко време е минало. по "Повърхностните" симптоми  на тарентула  хомеопата го е определил такова ХЛ,но като не е имало резултат с времето сте задълбали сигурно и сте стигнали до истината,не е ли така?но понеже и ти учиш,и може би в случая и ти си спомогнала за тръгването на случая в правилната посока Simple Smile

Не. Обяснила съм кратко и ясно кое предписание къде се е случило. Не си ме чела. Имам самочувствието поне за това, че умея да обяснявам добре. Grinning

Нямам нито преки, нито косвени впечатления за въпросната жена хомеопат. Съжалявам.

Скрит текст:
Няма повърхностни симптоми. Има повърхностни /плитки/ предписания. Но пък всеки може да се заблуди. Когато се снеме добре картината на майката по време на бременността, раждането /самите фази имат тежест към определяне на миазма/, наследствените болести /играят отношение към миазма/, плюс поведение на новороденото, предписанието не е особено трудно. /да не демонстрирам излишно самочувствие - човек винаги може да сгреши

# 87
Еднократно по грешка ледум 9 във вода разтворен изпит от др човек - да се притесня ли и за какво да наблюдавам?

# 88
Еднократно по грешка ледум 9 във вода разтворен изпит от др човек - да се притесня ли и за какво да наблюдавам?
От няколко хиляди симптома няма как да се каже какво може да се изяви. Ниска е потенцията, надали точно този човек е свръхчувствителен, така че не се притеснявай.

# 89
Благодаря, Мече. Сравнително е здрав и аз така се надявам да бъде.

Общи условия

Активация на акаунт