Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 635
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, може ли някой да ми препоръча класическо хомеопатично лекарство без рецепта за неврози, депресии и паническо разтройство?

Всички хомеопатични лекарства са без рецепта. Кое от тях е подходящо може да прецени само класически хомеопат след проведено интервю.

Мече, имам въпрос. Ако приемем, че е определено правилното ХЛ, след приема му настъпи подобрение, но след това започнат да се проявяват множество симптоми (стари, нови) то вярно ли е твърдението, че е прието в ниска потенция?

# 61
  • Обетованата земя
И от мен още един въпрос, може ли да се антидотира частично едно х.л. или няма средно положение-или се антидотира категорично, или не? В смисъл, аз наскоро мих банята с препарат на хлорна основа, след което продължих да усещам разни неща и връщане на стари симптоми, но дали е възможно да съм отслабила частично действието или няма такова нещо като частично антидотиране?

# 62
Дари,  връщане на стари симптоми може да се получи само тогава, когато жизнената сила е стимулирана правилно. Новите симптоми не е задължително да бъдат от лекарството. Само че ако потенцията е ниска /ниска за конкретния човек в конкретния момент, да уточним/, жизнената сила няма да кореспондира, няма да отговори така осезаемо. Мъжът ми е към 110 кг, аз съм 55. Ако човек ни побутне по рамото с една и съща сила, мен и него, той може и да не помръдне, аз може и да падна. /примерът ми е в сферата на физиката, но е същото/

Диди, по мое мнение частично антидотиране звучи малко като оксиморон заради семантиката на самата дума антидот. Но за да не буквализираме смятам, че може да има частично антидотиране. Жизнената сила е веднъж задействана, работи, лекува се, само че в един момент, още преди даденият старт от ХЛ да се е поизчерпал, човекът започва да бъде подлаган на множество принципно антидотиращи фактори - например всеки ден мие с хлор съдържащи препарати /и мен не ме антидотира впрочем това специално/; или се стресира по емоционални причини /днес се скарал с колеги или шеф и т.н./...Подобни причини може да се каже, че отслабват действието на лекарството, всъщност те реално отслабват ЖС. Така че погледнато от тази страна може да има частично антидотиране.
От друг ъгъл погледнато. Ако функцията на хомеопатичното лечение е да прави човека по-адаптивен, ако едни стимули от външната среда преди са му действали по-силно, то би следвало занапред да му действат по-слабо. /като например при алергиите - в хода на правилното х лечение човекът реагира все по-слабо на подбуждащия алерген/
В този ход на мисли, когато човек е на лечение, не е правилно да страни от нормалния си начин на живот, освен в случаите, когато трябва да се даде време на ЖС. Имам предвид ако човек е с основен проблем комуникация с хора, или не ги търпи, дразнят го, то е неправилно да страни от хората докато пие лекарството си. Защото точно в нормалната среда може да се види как действа лекарството и да се даде шанс на човека да се адаптира.

# 63
  • Обетованата земя
А ходене при енергийни лечители или врачки, да кажем хора като Ванга, антидотират ли лекарството?

# 64
  • Пловдив

"само и единствено симилимум може да върне стар симптом. Симилето не може."
Мече във всички случаи ли е вярно това?

Ако един стар симптом се върне след едно ХЛ и изчезне пак.След време след друго ХЛ пак се върне и пак изчезне.Значи във всеки даден момент е даван симилиум.Но това че след другото и после след друго ХЛ пак се връща същия стар симптом-не значи ли че не е излекуван?
при моя син точно такъв проблем ,който се връщаше за кратко след прием на ХЛ бе да се нааква в гащите.

# 65
Или означава, че са били симилимум към конкретния момент, или по мое мнение може и да означава, че детето е върнато в развитието си назад....

ХЛ също действа енергийно. От една страна не е хубаво две лечения едновременно. От друга страна може да подсили действието, може и да го стопира. От трета страна ние всеки ден биваме "облъчвани" енергийно от различни хора, така че.... Grinning

# 66
  • Пловдив

Цитат
или по мое мнение може и да означава, че детето е върнато в развитието си назад....
незнам как да го тълкувам това,по принцип за какъв да е симптом ли го казваш,или конкретно за наакването?

# 67
  • Обетованата земя
И аз това за симилимума и връщането на стари симптоми го подлагам малко под въпрос, тъй като най-първото лекарство, което пи сина ми беше не по картина, ами за "чистене" на пити алопатични и антиалергични от преди (Хистамин), аз бях малко скептична, и като цяло не му се отрази добре, изнерви го, разкашля го, започна да заеква по същото време, може би не от него точно, но съвпадна, но пък върна стар симптом няколко дни след приема, един обрив в слабините, който го лекувахме преди време доста неуспешно с алопатия един месец, явно сме го потиснали изби отново за 1-2 часа и изчезна тотално. Не мисля че х.л. е било симилимум към момента, но кой знае.

# 68
А как се тълкуват кожни проблеми, които се появяват в зряла възраст- като съвсем изолиран симптом или като вътрешен проблем, който организмът е изкарал на повърхността?

# 69
  • София - Варна - Бургас
А как се тълкуват кожни проблеми, които се появяват в зряла възраст- като съвсем изолиран симптом или като вътрешен проблем, който организмът е изкарал на повърхността?

Според мен, 90% като изтласкан в периферията вътрешен проблем.

# 70
Всички хомеопатични лекарства са без рецепта. Кое от тях е подходящо може да прецени само класически хомеопат след проведено интервю.
Така е, затова искам да попитам за Център Хирон в София, някакви мнения, казаха ми че там има психолог-хомеопат?

# 71
Мече, на такова проявление ли се казва хомеопатична криза?

# 72

Според мен, 90% като изтласкан в периферията вътрешен проблем.
Зависи. Подкрепям Александър донякъде. От друга страна зависи какъв е кожния проблем. Ти си медицински грамотна, така че предполагам щом казваш, че е кожен проблем, значи е кожен. Тъй като например херпес зостер също се проявява на ниво кожа, но не се води изобщо периферия. Брадавици, бенки, кондиломи също се проявяват на ниво кожа, но са белег на сикотичен застой, тоест има някъде по-дълбоко нарушение. Та....много зависи точно какъв е кожния проблем

# 73
И аз това за симилимума и връщането на стари симптоми го подлагам малко под въпрос, тъй като най-първото лекарство, което пи сина ми беше не по картина, ами за "чистене" на пити алопатични и антиалергични от преди (Хистамин), аз бях малко скептична, и като цяло не му се отрази добре, изнерви го, разкашля го, започна да заеква по същото време, може би не от него точно, но съвпадна, но пък върна стар симптом няколко дни след приема, един обрив в слабините, който го лекувахме преди време доста неуспешно с алопатия един месец, явно сме го потиснали изби отново за 1-2 часа и изчезна тотално. Не мисля че х.л. е било симилимум към момента, но кой знае.
Диди, потиснат ви е бил кожния проблем. Няма, пак повтарям, няма кожен проблем, излекуван алопатично, всичко е потиснато. Всичко тръгва от псората, от кожата.
Иначе за разкашлянето. Когато детето ми пи медорин, физическите симптоми от няколко месеца бяха следните - сутрешно кихане, миризма на гной от гърлото без възпаление видимо, задни секрети също в лека форма, но упорити и постоянни. След медорина като се разкашля, като направи едно възпаление на гърлото, като рукнаха тези секрети....чудо. Вдигна едни бесни температури и се оправи. Хрониката изчезна. Тоест цялото това на пръв поглед влошаване е било необходимо, за да може тялото да се справи с хроничното проявление на бактерията /така и не съм изследвала каква е, нямаше нужда/. Само температурата може да избие бактериите или поне да ги сведе до минимум, който да не пречи.

# 74
Така е, затова искам да попитам за Център Хирон в София, някакви мнения, казаха ми че там има психолог-хомеопат?
Аз съм против. Независимо от слуховете, там не се практикува истинска хомеопатия. Тук има доста потърпевши от центъра, нека те дадат мнение. Преки наблюдения нямам. Аз само сондирам всичко, което ми се пише на лични съобщения.

Общи условия

Активация на акаунт