Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 639
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, искам да посетя хомеопат в Пловдив, препоръчаха ми Магдалена Джокова. Не намирам никаква информация за нея в интернет. Моля да споделите, ако имате опит и инфо.

# 46
Запис да следя, че поизпуснах темата. А като съм почнала да попитам, какво ви е мнението за хомеопатичния препарат Цинабсин. Хремата на малкия беше задна, после изчезна с една смеска от нашата хомеопатка за 2 седмици. После пак прохърка този нос и се появи и кашлица, започнахме с Цинабсин - хремата мина напред, почнаха да изтичат първо гъсти после бели сополи, дори воднисти. Сега май пак е минала назад, хъркори нещо навътре, спря да тече. Имам чувството, че Цинабсина само вади сополите, но не лекува хрема, а нашата вече отива хронична Sad Пуснала съм вече и носен секрет да видя какво има.

Това е комбиниран хомеопатичен продукт. Приема му не отговаря на принципите на класическата хомеопатия.

# 47
И последно питане-лечението със сребърна вода, клеева тинктура и пробиотици влияе ли негативно върху хомеопатичното лечение? В смисъл, че така лекувам гъбите сега и това по някакъв начин влияе ли на лекарството за синузита, нищо, че е минала седмица от приема му вече.

Ако ми позволиш да се включа, не съм Мечка Малинарка, но ми направи впечатление този абзац. Хомеопатичните лекарства не се дават за отделен симптом. Тоест ти не лекуваш гъбичките и синузита поотделно. Това е алопатично лечение. С ХЛ ти лекуваш целия организъм и в картината на това ХЛ трябва да влизат и гъбичките, и синузита, всичките ти страхове и т.н.
Неправилно е гъбичките да третираш по един начин, а синузита по друг.

# 48
Не съм много сигурна какво се случва. Гъбичките се появяват седмица след приема на ХЛ за синузит. Това същото лекарство хем ги е причинило (ако те се явяват стар симптом) и същото това лекарство ще ги излекува ли? Простете глупавия ми въпрос, наистина се опитвам да разбера как точно се случват нещата....

# 49
Не съм много сигурна какво се случва. Гъбичките се появяват седмица след приема на ХЛ за синузит. Това същото лекарство хем ги е причинило (ако те се явяват стар симптом) и същото това лекарство ще ги излекува ли? Простете глупавия ми въпрос, наистина се опитвам да разбера как точно се случват нещата....
Подкрепям по-горния отговор. По принципа на Херинг за посоката на излекуване, чиято правилна посока е от по-важни органи и системи към по-маловажни, от горе на долу, от вътре навън и в ред на симптомите, ОБРАТЕН  на появата им, вашето лечение за момента е в правилна посока. Гъбичките не само по Херинг са повече в периферия от синузита, но и се явяват стар симптом. Запомнете, алопатично "лекуваните" изчезнали симптоми, не са излекувани, а само потиснати. Само и единствено добрата жизнена сила има силата да изявява симптоми. Когато вашата жизнена сила е посъбудена от правилно хомеопатично лекарство, само тогава може да извади на бял свят стари потиснати симптоми. Тоест: ето ме, пак съм тук, вече имам силата да покажа къде "куцам", дай ми сила /тоест дай ми нов хомеопатичен стимул/ или ме остави сама да се излекувам, след като вече съм активирана в правилна посока.
Цялото това лечение, което прилагате на гъбичките, е потискане, и то на алопатичен принцип, симптоматично, както вече ви беше отговорено по-горе. На всичкото отгоре пречите и на хомеопатичното лечение, защото подавате противоречиви сигнали на жизнената си сила.

# 50
Пролетен дъждец

Цитат
...А при лаймска болест как се процедира? Съседчето срещу нас се разболя от такава, минаха вече сигурно десет години, вече е в инвалидна количка и умствено изоставане.
Кога се появяват червените кръгове при борелиозата? Питам,защото при дъщеря ми имаше ухапано от нещо и около мястото се появи червен кръг. Това продължи три седмици, част от времето се дереше и го чешеше. Възможно ли е да е било кърлеж,който е влязъл и излязъл? Така и не я заведох на лекар. Сега взе да отминава червеното.

Тук Ledum може да помогне за преодоляване възпалението, но трудно би спрял трите вида бактерии да навлезнат вътре в клетките и там да смучат енергия и да се размножават. Затова и тези бактерии спадат към т.н. "вътреклетъчни вампири" А там - вътре в клетката АВ не може да проникне. По мои наблюдения, тези бактерии имат афинитет към гръбначния мозък с крайна цел - главния мозък, а оттам и парализите които причиняват.

Навреме даден Ледум, ако е картина на ледум, а обикновено е картина на ледум след ужилване, ухапване, не само ще тушира "елементарните" видими симптоми, но и категорично ще предотврати развитието на болести /не само една/ вследствие ухапване от кърлеж.

Антибиотикът прониква навсякъде и унищожава бактериите /стига да е правилно предписан и да не говорим за резистентни бактерии, те не са чак толкова много за момента, но пък се увеличават/, разликата е, че той не прави разлика между вредни и полезни микроорганизми, а унищожава наред. Точно затова пробиотик /милиони полезни микроорганизми и техните ензими не се приемат по време НА антибиотично лечение, защото се затруднява работата на антибиотика, а СЛЕД антибиотичен курс - за възстановяване на хомеостазата/
По-упорит проблем, независимо от типа лечение, би възникнал, ако има нарушение на калиево-натриевата обмяна на клетките, тоест пропускливостта на клетъчната мембрана, което нарушение би предотвратило изхвърлянето на токсините навън от клетката, респективно ако е обратното - навлизането на полезни вещества в нея, тоест ако говорим за нарушение на клетъчно ниво, което си е вече жива проба дълбоко ниво на болест. 

# 51
И в крайна сметка след като правилното хомеопатично лечение преодолява свръхпопулацията на всякакви резистентни на алопатия бактерии, няма никаква причина да не стопира и развитието на тези, въведени в организма чрез кърлежово ухапване, нещо, което и хомеопатията потвърждава.

# 52
  • София - Варна - Бургас
Мечка Малинарка
Цитат
...Антибиотикът прониква навсякъде и унищожава бактериите /стига да е правилно предписан и да не говорим за резистентни бактерии, те не са чак толкова много за момента, но пък се увеличават/, ...

Вместо отговор за това че Антибиотика прониквал навсякъде и унищожавал бактерии - даваме думата на Председателя на СЗО /Световната Здравна Организация/ Маргарет Чен:
    "Светът е на крачка от криза в здравеопазването, защото антибиотиците вече не действат, което поставя под заплаха и най-обикновените операции.

Това предупреди ръководителката на Световната здравна организация (СЗО) Маргарет Чен. Най-незначителната драскотина може да свърши със смъртоносен изход, смята още председателката на СЗО, цитирана от британския в-к Dayly Telegraph.

Неефективността на антибиотиците може да доведе до залез на медицината. Дори Чен обяви, че се съмнява в ефективността на неотдавна създадените революционни средства срещу туберкулозата, маларията, бактериалните инфекции и СПИН.

В близко бъдеще светът ще навлезе в "постантибиотичната ера". Това означава поскъпване на препаратите, които ще сменят стандартните антибиотици. Лечението ще се удължи, както и вероятността от странични ефекти, заради високата токсичност на лекарствата.

Съгласно статистиката напоследък вероятността от смърт след заразяване с резистентни патогени е нараснала с около 50%. В крайна сметка всички бактерии ще станат резистентни. Това е последица от продължителното и неразумно използване на антибиотиците, констатират експерти

http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=131404
Толкова за вярата на някои в антибиотиците... Освен това е наивно да се вярва че АБ може да проникне вътре в клетките.

# 53
  • Обетованата земя
Аз имам следния казус: Основен проблем-лишеи. След прием на х.л. осезаемо подобрение на емоционално ниво-настроение, желание за вършене на обичайните неща през деня, позитивизъм. Връщане на стар симптом, за който дори е забравено че е съществувал някога (сърбеж на място където преди години е имало брадавица). Заличаване на част от лишея, на мястото на което се е появил най-първоначално. НО! поява на нов лишей нагоре по тялото. Т.е. принципът на Херинг сочи че не са към оздравяване нещата, но пък другите показатели са ок. Какво е тълкуването тогава?

# 54
penelopy, Мечка Малинарка благодаря ви. Разбрах грешката си, но не е ли редно хомеопата да разяснява предварително "ако се случи това или онова, направи еди-какво/не прави еди-какво"? Опитвам се да се образовам, но ....явно не е достатъчно.
Сега ако не съм попречила на приетото хл, трябва да изчакам гъбичките да изчезнат сами, а ако не- да търся ново хл при лекаря си, така ли?

# 55
Аз имам следния казус: Основен проблем-лишеи. След прием на х.л. осезаемо подобрение на емоционално ниво-настроение, желание за вършене на обичайните неща през деня, позитивизъм. Връщане на стар симптом, за който дори е забравено че е съществувал някога (сърбеж на място където преди години е имало брадавица). Заличаване на част от лишея, на мястото на което се е появил най-първоначално. НО! поява на нов лишей нагоре по тялото. Т.е. принципът на Херинг сочи че не са към оздравяване нещата, но пък другите показатели са ок. Какво е тълкуването тогава?
Проблемът не е само на физическо ниво, за да приемаме буквално Херинг. Имате подобрение на най-важното ниво, психоемоционално, тоест сте в правилна посока. В допълнение на това и преди съм писала,  и пак ще го напиша - само и единствено симилимум може да върне стар симптом. Симилето не може.
Иначе хората, които не са запознати с Херинг, могат да си го обяснят чисто логично. След като всяка физическа проява е следствие на нашия ум, имаме ли подобрение на умствено ниво, влезем ли в баланс там, физиката ще се оправи в последствие.

# 56
penelopy, Мечка Малинарка благодаря ви. Разбрах грешката си, но не е ли редно хомеопата да разяснява предварително "ако се случи това или онова, направи еди-какво/не прави еди-какво"? Опитвам се да се образовам, но ....явно не е достатъчно.
Сега ако не съм попречила на приетото хл, трябва да изчакам гъбичките да изчезнат сами, а ако не- да търся ново хл при лекаря си, така ли?
Принципно е редно да се кажат няколко думи на пациента в началото на лечението. Аз обикновено казвам следното - при поява на нови симптоми, връщане на стари симптоми, на физическо, емоционално и ментално ниво /е, с по-прости думи, но тук синтезирам/, ме уведомявате. Всяко приемане на хранителна добавка, други лечебни медикаменти и прочие, също се обсъжда с хомеопата. В самото интервю ми става ясно дали се прекалява с алкохол, чай, кафе, така че там реагирам с обяснения след интервюто.

# 57
Александър, тази плоча вече сме я слушали, дай нещо ново и полезно.  Освен това там ясно пише - стават резистентни - което означава, че все пак някои са, някои не са, но ще станат и т.н.
Медицински действието на антибиотика спрямо клетъчната мембрана и прочие не възнамерявам изобщо да ти обяснявам. Прочети го сам, това е нещо елементарно, което трябва да се знае. И ако ми лежиш на това, че антибиотикът /и то не всеки/ може да влияе на протеиновия синтез на бактерията, но не и на клетката, ти е старо инфото; и пряко, и косвено.И все пак, понеже и двамата нямаме медицинско образование, аз дори не съм карала и твоите прословути N на брой медицински дисциплини Simple Smile
За сметка на това алопатичното ти мислене ме изумява /клише; хич не ме изумява/, тъй като като дългогодишен хомеопат би трябвало да си наясно  Thinkingкакви последствия превенира ледум

# 58
Ще провеждам експеримент с мъжа ми, който е върл противник на хомеопатията. Очаквам през уикенда да му докарам невероятно главоболие с лекарство, за да го докаже и спре да ми говори как това е било пласибо ефект.  Laughing Чак ме е страх за него от това, което прочетох. Mr. Green

# 59
Здравейте, може ли някой да ми препоръча класическо хомеопатично лекарство без рецепта за неврози, депресии и паническо разтройство?

Общи условия

Активация на акаунт