Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 758
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
Мече, не е лично към теб, а към системата на обучение на хомеопатите като цяло Peace. Как се става преподавател без да си завършил собственото си обучение?

# 406
Мече, не е лично към теб, а към системата на обучение на хомеопатите като цяло Peace. Как се става преподавател без да си завършил собственото си обучение?
И към мен да е, няма проблем. Както хирурзите работят в първите си години под вещо око на опитни. Преподава се под наблюдение на супервайзор, който се намесва когато трябва. Упоменах и какво ще уча последната година - преговори, Бах... Simple Smile При това не съм длъжна да я минавам, тъй като мога да избера да не работя с Бахови есенции.
Става се преподавател след преценка на супервайзорите. Освен това истинските "специалитети" си ги водят майсторите и така трябва да бъде, тъй като става въпрос за преподаване.
Скрит текст:
Аз лично нямах нищо против преди години да ме оперират главно специализанти /не че щях и да имам избор, вътре в операционните знаят какво става само присъстващите будни  Laughing- все някога трябва да се научат, да натрупат опит, въпреки че е различно предвид упражненията им в моргите, въпреки че е заложен животът ми. Дори си поисках декларация за донорство в последния момент.

# 407
  • Пловдив
Мече браво за напредъкът ,който си постигнала !!!

Сега като е на модули по друг начин като последователност ли се преподава материята?
нали пак е по една събота и неделя в месеца и пак лятно и зимно училище.

# 408
По друг начин е, да. Информацията  е поетапна. Само човек, който мине първо ниво, ще може да прецени дали иска да задълбочи, да мине средно и да учи майсторския клас. Така е по-честно и спрямо хората като интереси, и спрямо финансите им.
Напредък...хм....на мен все не ми стига. Но благодаря все пак. Колкото повече уча, толкова повече осъзнавам колко е необятен човекът и колко трябва да си строг с принципите си, за да имаш успех. Иначе ще се загубиш - или в собственото си его, или в Реперториума Grinning
"Прясна" съм от Лятното училище, много ме зареди позитивно, мисля че и дори рефлективно реших някои свои проблеми, като разбира се вероятно съм ги заменила с нови и така. Joy

Дари, Честит Рожден Ден!  bouquet

# 409
Как се става преподавател без да си завършил собственото си обучение?

Много питаш сега. Wink Аз не мога да се доверя на човек, на който съм пращала статии на лични и той след това ги качва в ютуб като авторски, а те моля ви се писани от известен хомеопат, но никъде името му не е цитирано. Толкоз за морала им. Никога не бих си доверила здравето на такъв човек или пък да седна да слушам лекции, като си спомням, че не се знаеха елементарни неща преди години, но към днешна дата, видиш ли, вече са със самочувствие да преподават. Без мен! Stop

# 410
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
а после хомеопатията не помагала... Wink

# 411
Аз не мога да се доверя на човек, на който съм пращала статии на лични и той след това ги качва в ютуб като авторски, а те моля ви се писани от известен хомеопат, но никъде името му не е цитирано. Толкоз за морала им. Никога не бих си доверила здравето на такъв човек или пък да седна да слушам лекции, като си спомням, че не се знаеха елементарни неща преди години, но към днешна дата, видиш ли, вече са със самочувствие да преподават. Без мен! Stop

За кого става дума?

# 412
Аз не знам, как е с хомеопатите, но все от някъде трябва да тръгне човек... Никой не се ражда научен. Аз си мисля, че това е призвание. Има хора, които с години учат и стоят на едно ниво. Има и такива, които за кратко време стават много добри. Или го имаш в себе си, или го нямаш..
Моята пра-пра баба е била народен лечител. Никой не я е учил на медицина, но това е дарба..
Понякога опитът променя хората. Да, трупат знания, но и се променят и стават хомофоби, които трудно работят с хора...

# 413
  • София
Ако приемем, че хомеопатът е добър за колко време би преборил вирусна инфекция с кашлица? За колко време би следвало да има видимо подобрение?

# 414
Не зависи само от хомеопата, а и от самия пациент - от състоянието на жизнената му сила и още куп неща.

# 415
Ако приемем, че хомеопатът е добър за колко време би преборил вирусна инфекция с кашлица? За колко време би следвало да има видимо подобрение?

За колкото време би се преборил пацииентът и без хомеопатия Peace. Виж, ако хомеопатът не знае какво прави, тогава може да задълбочи нещата.

Мече, никой няма да остави специализант да оперира, те асистират а разликата е от земята до небето.
А и специализантите все пак са завършили академичното си образование, което им дава право да практикуват. Моля те, не ги принизявай до сравнения с любителски съботно-неделни курсове Peace.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 17:36 от Шайн

# 416
Аз не мога да се доверя на човек, на който съм пращала статии на лични и той след това ги качва в ютуб като авторски, а те моля ви се писани от известен хомеопат, но никъде името му не е цитирано. Толкоз за морала им. Никога не бих си доверила здравето на такъв човек или пък да седна да слушам лекции, като си спомням, че не се знаеха елементарни неща преди години, но към днешна дата, видиш ли, вече са със самочувствие да преподават. Без мен! Stop

За кого става дума?
И мен ми стана интересно за кого става дума.

# 417
О, Шайн, моля ти се... Видя и твоите медици колко са кадърни хомеопати, въпреки нелюбителските им курсове и сериозната медицинска подплата. А и вероятно си присъствала във всяка една операционна зала в страната, та си наясно... ooooh!
Искам най-чистосърдечно да те попитам кога точно специализантът спира да асистира и започва да оперира, дали първото му движение със скалпела ще бъде точно, дали компютър, или човешки фактор му дава това право? Simple Smile Наречените от теб любителски курсове правят чудеса, нещо, което нито хапче, нито скалпел може да постигне. И най-вече знаеш ли кое е то, освен здравето - именно осъзнаването, неотричането на нещата, които не разбираме. А отричаме нещата, които не разбираме, защото ни е страх от тях. Въпреки че продължаваме да питаме и продължаваме да отричаме, ей тъй, за спорта, чудно градивно положение...

Цонна, и на мен ми стана интересно. Не намирам нищо смислено в неподкрепени думи, ако искаш, можеш да ги подкрепиш.

Не мога да проумея как много хора си мислят, че останалите хора стоят на едно и също място в развитието си като тях самите; толкова е тесногръдо. Не знам дали е дребна злоба, или друго. Ще помисля Thinking
И още нещо не мога да проумея. Как няколко души никога не намериха своя хомеопат, макар че минаха през десетки, а всички останали си намериха такъв? Ако някой има мнение, ще се радвам да го прочета.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 22:35 от Мечка Малинарка

# 418
При нас пневмония мина за 2-3 часа. Острите при хлапетата, ако правилно съм предала информацията, минават за часове. Хрема понякога спира до вечерта, понякога се засилва - зависи точно какво трябва да направи организма. Отити минават за часове, диагностицирани като твърде остри и т.н. Всичко зависи от правилното предписание и човекът дали не е с прекалено слаба ЖС, а принципно слаба жизнена сила имат дълго и хронично боледуващите, освен с това обременени и от медикаменти.

При нас има двама медици хомеопати. За пореден път се убеждавам /няма иконка за настръхване/, че нито един учебник няма да научи човек на етика, бил той  и лекар.... Въпрос на възпитание и личен избор.

П.П. "Любителските" съботно-неделни курсове дават обем и сложност информация, която на някои хора им отнема повече от месец да осмислят и затвърдят. Ама нали знаем и курсовете как се провеждат, защото сме били и там, та и това да коментираме или отречем....

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 21:23 от Мечка Малинарка

# 419
  • на плажа
Малко да ви отклоня. След астматичен спазъм, овладян в болница на урбазон и вентолин 5 дни, на 27. 08. След преглед при нашия хомеопат отново започнахме КЛ. Трябваше да го приема 3 дни сутрин и вечер, но се получи реакция- започна да подкашля и го спряхме. На другия ден започна обрив. Днес се прокашля 2 пъти. Как мислите - дали вървим в правилна посока?

Общи условия

Активация на акаунт