Парфюмни размисли и страсти - 182

• 57 826
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте  Hug Аз, по съвет на Атти, идвам и в тази тема споделя моите мунско-парфюмно-кулинарни премеждия от преди няколко дни. Надявам се не ми се сърдите, че не е много по темата,  Laughing но да предупредя евентуални кулинарки какви опасности дебнат от това парфюман да прави опити да се изявява в кухнята.

Ще правя мъфини. Намерила съм рецепта, която изглежда страхотно, ще слагам вътре вишни и боровинки, въобще всичко точно. Бъркам тестото с миксера и се сещам, че няма да е лошо да сложа и една ванилийка, ей тъй, за разкош. Вадя си от чекмеджето едната стъкленичка ванилова есенция и изсипвам съдържанието й в тестото. И - о, ужас - цялата кухня се изпълва с миризма на парфюм!

Явно в някакъв неидентифициран момент съм прибрала парфюмно виалче при ванилиите и понеже си приличат по форма, дори не съм забелязала. Добре, че поне се размириса, та не почерпих гостите си с мъфини Жадор.  Laughing

# 676
Miss_Bingley, и аз харесвам много Аметиста. С годините хората се научиха, че е моя аромат и когато го сменя съм чувала коментари, че "не мириша на мен "  Joy Понякога искам да разнообразя, но често обкръжението ме порицава, че съм сменила аромата  Blush
При мен е задоволително траен, аз не съм виждала ЕДП вариант, мисля няма.
Милилитрите: има и 25, 40,65.
Онзи ден поръчах от Венера козметикс 65мл. всичко е редовно. Не съм спец по парфюмите, но този имитацията няма как да я сбъркам  Peace

Мене точно трайността ме притеснява,защото е тоалетна вода. Не знам защо все си мисля, че  ЕДТ са нетрайни. Иначе си права, няма го в ЕДП, проверих.Смятам аромата за страхотен-някак особен, не е флорален, не е и сладък, не мога да го определя.Необикновен е.Хареса ми доста. Ама малко милилитри бе  Rolling Eyes
Няма да се поръчва от тук, а от Англия, брат ми е там и ще ми го донесе.
Оттук ги гледаме и май от този сайт ще се поръчва.
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_0_11?url=search-alias%3 … Abvlgari+amethyst
Всичко зависи кожата ти как ще го понесе. Преди време получих Жасмин ноар, който е ЕДП и освен, че аромата ми беше малко неприятен, то трайността беше 1-2 часа. Оригинален си беше на 100% .

# 677
  • Germany
Макарон,  Joy Joy Joy, типично за нас, зависимите Mr. Green.
Аз лично щях да ги изпека да видя какво ще излезне в крайна сметка, нали знаеш, че великите кулинарни открития най-често са в резултат на грешка Grinning
Така например, бих сложила преспокойно в мъфини бурбонската ванилия или захаросаните кестени на Ив Роше, толкова натурално ми звучат Mr. Green
Имам една портокалова есенция, толкова да я обичам, че често ми идва да си сложа от нея зад ушите, когато я ползвам, толкова вкусно и истински мирише. Heart Eyes
Днес тествах Бронзовата богиня, хареса ми , но като че ли имах малко по-голямо уау очакване  Mr. Green
Ани, спокойно, аз харесах единствено тази и миналогодишната Богиня от толкова много на брой, все някоя ще бъде и твоята, имаш време  Wink

# 678
Макарон,  Joy Joy Joy, типично за нас, зависимите Mr. Green.
Аз лично щях да ги изпека да видя какво ще излезне в крайна сметка, нали знаеш, че великите кулинарни открития най-често са в резултат на грешка Grinning
Така например, бих сложила преспокойно в мъфини бурбонската ванилия или захаросаните кестени на Ив Роше, толкова натурално ми звучат Mr. Green
Имам една портокалова есенция, толкова да я обичам, че често ми идва да си сложа от нея зад ушите, когато я ползвам, толкова вкусно и истински мирише. Heart Eyes
Уф, аз бях щастлива, че виалчето не беше с някоя автентична гурме ванилия, че като нищо щях отровя някого.  ooooh! Embarassed

А това за портокаловата есенция много ми напомни как аз в продължение на 5 години търсех парфюм, който ми мирише на липов чай  Laughing Намерих в крайна сметка тази пролет и му се радвам безкрайно много.

# 679
  • София

А това за портокаловата есенция много ми напомни как аз в продължение на 5 години търсех парфюм, който ми мирише на липов чай  Laughing Намерих в крайна сметка тази пролет и му се радвам безкрайно много.
Заинтригува ме ти с този "липов чай", обожавам аромат на липа  Heart Eyes И кой е парфюма?  Flutter

# 680
И на мен ми стана любопитно...

# 681
Това е парфюмът http://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone/French-Lime-Blossom-5580.html. Мирише хем на липов цвят, хем на липов чай. Предишните липи, които бях пробвала, бяха все едни сладки и лепкави, пък този е свеж и "воден". Медът се усеща, но не се опитва да заглуши липата, а я подчертава като фон. Въобще, прекрасен, прекрасен аромат.

Напомня ми летата при баба и дядо в едно малко старопланинско градче, където имаше липи от двете страни на цялата главна улица, а терасата на моята стая гледаше право към тях. Вярвате ли ми, че първия път, в който го напръсках по себе си, се разподскачах най-спонтанно.  Heart Eyes

# 682
  • София
Това е парфюмът http://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone/French-Lime-Blossom-5580.html. Мирише хем на липов цвят, хем на липов чай. Предишните липи, които бях пробвала, бяха все едни сладки и лепкави, пък този е свеж и "воден". Медът се усеща, но не се опитва да заглуши липата, а я подчертава като фон. Въобще, прекрасен, прекрасен аромат.

Напомня ми летата при баба и дядо в едно малко старопланинско градче, където имаше липи от двете страни на цялата главна улица, а терасата на моята стая гледаше право към тях. Вярвате ли ми, че първия път, в който го напръсках по себе си, се разподскачах най-спонтанно.  Heart Eyes
Вярвам ти най-искрено  Hug И  аз много често свързвам аромати със събитията в моя живот или посещавани места Simple Smile Еххх... как мога да се сдобия с този парфюм... Thinking Вече го искам!  Laughing

# 683
  • София
Макарон, благодаря ти за смеха  Hug Още едно поредно доказателство, че парфюмите могат да се потребяват по всевъзможни начини. Аз например редовно успявам да си инжектирам парфюм подкожно, като пробвам от спринцовка - винаги решавам, че ще внимавам и няма нужда да свалям иглата и както внимавам, така внимателно успявам да се бодна  Mr. Green А ето и последното ми изпълнение - бързам, пръскам се с нещо в полумрак (що пък да светвам и лампи), целя се някъде в рамото си... обаче дупката сочела право в окото ми  ooooh! мноооого неприятно... та за по-бързо уж се наложи да се измия, изтрия сълзи, грим и прочие и да се гримирам отново  Twisted Evil

# 684
Все забавни истории. От сърце се смях на парфюмираните мъфини  Laughing Laughing Laughing

# 685
А този дали случайно може да се намери в БГ или поръчка от чужбина е единствен вариант?

http://www.fragrantica.com/perfume/Issey-Miyake/L-Eau-d-Issey-Lotus-22863.html

# 686
Моля просветените да кажат  Simple Smile,че не знам защо така ме притеснява тоалетната вода.?!
За втори път чета, че си много притеснена от едт- вариантите на разни аромати и искрено се учудвам, защото мисля че и тогава ти обяснихме, че това няма никакво значение в повечето случаи. Доста по-малко едп варианти има на повечето аромати, които се предлагат, едт са много повече и няма такова нещо, че като са тоалетни води не са трайни. Зависи от самия аромат дали е траен или като цяло ползвалите го не го намират за траен, което пък зависи от есенциите, вложени в него, като той може да е нетраен дори да е едп. Зависи и от кожата на този, който го употребява. На нечии кожи даден аромат е супер траен, като същият на други няма никаква трайност. Просто игнорирай това притеснение, защото е напълно излишно и задължително пробвай на себе си тези парфюми, които харесаш.

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 20:27 от Бижy

# 687
Вярвам ти най-искрено  Hug И  аз много често свързвам аромати със събитията в моя живот или посещавани места Simple Smile Еххх... как мога да се сдобия с този парфюм... Thinking Вече го искам!  Laughing

Аз съм купувала Джо Малоун от английския им сайт (http://www.jomalone.co.uk/) и от Селфриджис. Обаче не знам как стои въпросът с доставка до България.

# 688
  • някъде под слънцето...
Моля просветените да кажат  Simple Smile,че не знам защо така ме притеснява тоалетната вода.?!
За втори път чета, че си много притеснена от едт- вариантите на разни аромати и искрено се учудвам, защото мисля че и тогава ти обяснихме, че това няма никакво значение в повечето случаи. Доста по-малко едп варианти има на повечето аромати, които се предлагат, едт са много повече и няма такова нещо, че като са тоалетни води не са трайни. Зависи от самия аромат дали е траен или като цяло ползвалите го не го намират за траен, което пък зависи от есенциите, вложени в него, като той може да е нетраен дори да е едп. Зависи и от кожата на този, който го употребява. На нечии кожи даден аромат е супер траен, като същият на други няма никаква трайност. Просто игнорирай това притеснение, защото е напълно излишно. Просто пробвай на себе си тези парфюми, които харесаш.
Абсолютно вярно,някои тоалетни води са по мощни и шлейфови от доста чисти парфюми.Ако сравниш 3 концентрации на един и същи аромат обикновено водата е по остра и по начална, парфюмната вода е по плътна и дълбока а чистия парфюм кадифена мек, но стоящ близо до кожата.

Води, като Хабанита и Румба, могат да предизвикат масово обгазяване на района,Докато едно Дейзи едп, може да остане и незабелязано.

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 20:41 от sl

# 689
Здравейте, до сега не съм пазарувала онлайн но сега си харесах парфюмна вода тестер от Ензо но цената е 100лв. Според вас ще съжалявам ли за качеството и въобще дали ще трае повече от 2-3 часа ? И от парфюмна вода тестер и парфюмна вода кое е по трайно ако знаете ?
Благодаря ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт