Паррвенющината в България

• 27 087
  • 495
  •   1
Отговори
# 180
Аз мисля, че те са толкова несензитивни и заети да се покажат повече от другите, че въобще не им идва на ум мисълта за привличане на негативизъм. Седяла съм с часове на масата с такива хора, мълча мрачно и показвам, че ми е скучно и досадно. Въобще аз не обичам разговори за пари и за това кой какво е постигнал в работата си в почивните си дни и въобще във време, в което се предполага, че разпускам с приятели. Без никаква полза обаче. Монологът "колко сме велики" си тече.....

1. Не знам как имаш такива приятели. Има си хора, за които това е много важно - пари, успехи.
2. Те може би не мислят, че се показват повече от теб, за тях това е ежедневието.
3. За мен пък са адски досадни тези, които ми обясняват как не могат да си платят сметките и да отидат на море.
Те не са ми приятели. С приятелите се срещаме и говорим на теми, които са интересни и за двете страни. И за мен успехът /а и парите/ не са маловажни неща, но не говоря САМО за това. Как ще се почувстваш, ако в продължение на часове някой споделя специфични неща от професията си, а тя например е борсов посредник? Да, за един дразнещо е едно, за друг - друго. Съгласа съм с това. Но като се събираме с хора някак си трябва да се стремим да общуваме на теми, които са интересни и за двете страни, нали? Щото за една майка ежедневието може да са памперсите и пюретата, пък за финансовият консултант - сделките с клиенти, за едни специални особи - намаленията на дрешки в моловете. Някаква допирна точка все пак трябва да се намери при общуването, иначе защо си го причиняваме?

# 181
Демонстрират ли безвкусица и липса на стил според вас новобогаташите в България?

Отде да знам, не се движа в техните среди и не мога да кажа.

Абе, тука има изключително смешни истории. Мярнах живописния разказ на някаква мацка, която само с влизането си някъде системно предизвиква пристъпи на завист о околните с биещата си на очи класност...
Сега и теб ще те нарече "тъпа, злобна и скучаеща, понеже не излизаш от дома си"

# 182
Е как пък никой досега не се похвали колко зимнина е направил, колко буркана чушки, шишета с домати Simple Smile GrinningVery Happy:D:D:D:DD:D:

Ами кажи , де.

Някаква допирна точка все пак трябва да се намери при общуването, иначе защо си го причиняваме?

И аз се чудя защо си го причиняваш.

# 183
Трещи, роднини са ми, да обяснявам ли още? И мисля вече написах, че се опитвам да разредя контактите. Което не пречи да съм успяла да добия достатъчно впечатления.

# 184
  За парвеню си има чудесно определение, както и безброй чудесни истории в литературата. Няма нужда да се опитвате да давате нерелевантни примери или да разширявате ареала на парвенюто. Това е лице, което е постигнало успех, или богатство несъответно на произхода си и се опитва да се впише в средата, в която се движи. Кат Евгени Минчев когато си постави мъртва птичка на ревера, та да отива на перата в кока на разни излезли от нафталина баронеси, забравил ватманската си младост.

Сега кой какво чул от разни позамогнали се познати да разказват къде били и какво си купили , това изобщо не е парвенющина, а най обикновена фукня. Някои се хвалят с дрешки, други с дестинации, други с тръшващата си околните хубост... това нищо общо няма.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 16:40 от Iris04

# 185
Ако съм ходила в Ахтопол и се похваля, може ли? Но ако съм била в Сен Тропе, трябва да си мълча?

# 186
Аз съм ходила в Ахтопол. Там брах зелените смокини и правих сладко. Ама беше отдавна. Сега няма с какво да се похваля. Sad

# 187
 Laughing

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 15:54 от Iris04

# 188
Подтиснах се от тази тема!А аз днес правих сладко от праскови.Био праскови отгледани в наща си градина,подправих ги с карамфил,ванилия и една идея ром.Великолепно сладко стана! Ама аз съм висша класа селянка де-къде съм аз,къде сте вий  Mr. Green
ПП горното да се приема като фукня,моля!

# 189
Подтиснах се от тази тема!А аз днес правих сладко от праскови.Био праскови отгледани в наща си градина,подправих ги с карамфил,ванилия и една идея ром.Великолепно сладко стана! Ама аз съм висша класа селянка де-къде съм аз,къде сте вий  Mr. Green
ПП горното да се приема като фукня,моля!
Леле, как ми се дояде, праскови, че и с ром! Потекоха ми лигите! Хич не съм изтънчена, ама пък съм  и завистлива и лакома !

# 190
Ако съм ходила в Ахтопол и се похваля, може ли? Но ако съм била в Сен Тропе, трябва да си мълча?

Ми аз ходих преди 3-4 години в Сен Тропе, че даже млада-зелена в този форум се похвалих. Де да знам, че било парвенющина?  Blush

# 191
Абе помним ние кой в една тема 78 пъти спомена колко е удобно Стоккето на щерката... Мигар щеше да се поФали толкова пъти, ако беше количка `емнайста употреба  Sunglasses

# 192

Не мисля, но ако постоянно човек натяква кое колко му е струвало може да убие желанието на слушателя Grinning .

# 193
Аз смятам, че парвенющината не е свързана само с парите. Изобщо чувството , че си нещо повече от другите и демонстрирането му по всякакви начини е парвенющина.
Не, чувството, че си нещо по-малко от другите и усилията всячески да прикриеш този факт.

# 194
Абе помним ние кой в една тема 78 пъти спомена колко е удобно Стоккето на щерката... Мигар щеше да се поФали толкова пъти, ако беше количка `емнайста употреба  Sunglasses

Така е, това е срамът ми и си го нося. Стокето. И не се забравя у форумско.

Общи условия

Активация на акаунт