Паррвенющината в България

• 27 041
  • 495
  •   1
Отговори
# 210
От темата разбрах, че всичко, което не можеш да си позволиш, а съседът, другарчето или ближният са си закупили е проява на парвенющина.

# 211
Явно богаташките само тука се ширят. Като изляза на улицата гледам само коли втора употреба , магазините втора употреба пълни , сирене за 5 лв. и кренвирши най-продавани . Как с тези малки заплати в България , където 80 % от народа е беден или богаташките само тука пишете. Кремчета от по 300 лв. и рокли по 3000 .  Да ама не , ето парвенющина и снобария . Чак себе си да убедиш , че стандарта ти е по висок от хала  Joy
hahaha hahaha hahaha
Prava si.

# 212
Явно богаташките само тука се ширят. Като изляза на улицата гледам само коли втора употреба , магазините втора употреба пълни , сирене за 5 лв. и кренвирши най-продавани . Как с тези малки заплати в България , където 80 % от народа е беден или богаташките само тука пишете. Кремчета от по 300 лв. и рокли по 3000 .  Да ама не , ето парвенющина и снобария . Чак себе си да убедиш , че стандарта ти е по висок от хала  Joy

Нормално е хора, които ползват форума като цяло да покриват поне средният стандарт на живот. Пенсионери, които едва смогват, не пишат по форуми. И тук тези с кремчета по 300 лв. са единици Peace .

# 213
Във фейсбук има една страница "Хайлайф" - достатъчно ясен и красноречив пример за парвенющината в гротескното българско общество в момента:

https://www.facebook.com/HILIFE.BG/photos_stream?tab=photos_albums

Еманация на везвкусицата, кич и липсата на естетически усет, а от някои снимки на така наречения хайлайф български, направо можеш да ослепееш! Смях и потрес или само потрес.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 21:14 от AQUА

# 214

Нормално е хора, които ползват форума като цяло да покриват поне средният стандарт на живот. Пенсионери, които едва смогват, не пишат по форуми. И тук тези с кремчета по 300 лв. са единици Peace .

И това не е вярно , майка е пенсионерка , чати , леля е пенсионерка -чати . Доста пенсионери ползват интернет . То средния стандарт в България е такъв , че средната класа сме бедни. Богатите са богати колкото следната класа в развитите държави , с изключение малко наистина въшливи с пари .

# 215
Ох, не! От утре съм на диета.

# 216

Ти пък що сега? Ама знаеш ли колко си немодерна ако не си 170 и 49 кг? Божке,в тоя форум пълно с простолюдие  Crossing Arms И кви са тия кремове от 300 лв? Аз се мажа с един на детето за 4-5 кинта от ДМ.Био нам си къв,изрових го забравен в хладилника  Embarassed

# 217
И това не е вярно , майка е пенсионерка , чати , леля е пенсионерка -чати . Доста пенсионери ползват интернет . То средния стандарт в България е такъв , че средната класа сме бедни. Богатите са богати колкото следната класа в развитите държави , с изключение малко наистина въшливи с пари .

И какво от това ? Аз не виждам много пенсионери, които да ползват форума, може би четат, но не пишат. Тук има предимно хора, които не бих описала като купувачи на кренвирши и сирене за 5 лв. Нормално е форумската общност да не е точно реално отражение на случващото се навън.

# 218
А не бе , цяла България яде предимно кренвирши и сирене от 5 лв. те тук не , това казвам и аз .  Party

Нормално е форумското общество да е представителна извадка от обществото , или на интернета се гледа като на лукс като за парвенюта  Flutter Че не виждаш много пенсионери , ми е интересно как ги "виждаш "? С кристална топка ?

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 22:21 от adelinda

# 219
Във фейсбук има една страница "Хайлайф" - достатъчно ясен и красноречив пример за парвенющината в гротескното българско общество в момента:

https://www.facebook.com/HILIFE.BG/photos_stream?tab=photos_albums

Еманация на везвкусицата, кич и липсата на естетически усет, а от някои снимки на така наречения хайлайф български, направо можеш да ослепееш! Смях и потрес или само потрес.
Е, те от този хайлайф са като средището си - супер, хипер, мега изисканият ресторант на хайлайфа Монтесито! Със собственика си - бившият кръчмар на Горублянското ханче.

Лошото е друго. По мои широки наблюдения много хора на високи позиции в бизнеса и политиката /хайлайфа/ наистина си падат по подобни заведения, облекла и показност.

# 220
Разбира се, че си личи кога някой прави нещо, за да се покаже колко е важен и кога нещо му идва напълно естествено и отвътре.
Най-честите парвенюта са точно това - до вчера се търкаляло в калта, днес се опитва да се надскочи и да скъса с корените си.
Но евтиният манталитет прозира и под най-скъпите дрехи, и под най-високото положение.
И стига с тези честно изкарани пари. Няма "много пари", които да са честно изкарани. Само онея, дето са на заплати, те изкарват честно парите си. И така е навсякъде...

# 221
Че не виждаш много пенсионери , ми е интересно как ги "виждаш "? С кристална топка ?

Хвърлям боб Peace .

# 222
Разбира се, че си личи кога някой прави нещо, за да се покаже колко е важен и кога нещо му идва напълно естествено и отвътре.
Най-честите парвенюта са точно това - до вчера се търкаляло в калта, днес се опитва да се надскочи и да скъса с корените си.
Но евтиният манталитет прозира и под най-скъпите дрехи, и под най-високото положение.
И стига с тези честно изкарани пари. Няма "много пари", които да са честно изкарани. Само онея, дето са на заплати, те изкарват честно парите си. И така е навсякъде...

Aко си на 40 в България и нищо не си постигнал , значи си честен човек.
Сетих се мои познати ,които са учили в ИМТ и са ги учили как се сервира , кое на каква температура , кой прибор  за какво . Та парвенютата ако им се нареди така маса ми е интересно колко от тях ще са наясно кой прибор за какво се ползва ./не че аз знам/

# 223
От картинката сигурно ще позная само вилицата за салата-би трябвало да е с 3 зъба и евентуално лъжичката за десерт.Още по-вероятно е потайно да зяпам останалите комшии по маса кое за какво ползват.Но най-невероятно е изобщо някога да имам възможност да седна да ям на такава маса. Не знам кое толкова ви дразни и къде толкова я намирате тази парвенющина? Аз съм обикновен човек,от обикновен град и нямам никакви допирни точки с т.нар. ХАЙ-ЛАЙФ.И изобщо не разбирам,какво толкова може да му е хай на някой?Да не би да сере рози в кенефа? Не деля хората на хора с пари и хора без.За мен е важно да ми допадне човека интелектуално,па дали дава за кафе 2 лв.или 20 не ми е работа ,парите са си негови и да си ги харчи със здраве. Нямам възможност за кремове от 300 лв. и за рокли от 3000 хил. па и да имах не бих ги дала.Реално не виждам какво толкова ще има в този крем или рокля,та да струват толкова. Ако се замисли по-дълбоко човек,въпрос на секунди до минути е да се превърнеш от милионер в бедняк и обратното. Жалко че много народ не се замисля и не усеща как парите не се ядат.Трудно ще преглътнеш банкнота скълцана на салата даже и да е 100 левова. Mr. Green

# 224

Ти пък що сега? Ама знаеш ли колко си немодерна ако не си 170 и 49 кг? Божке,в тоя форум пълно с простолюдие  Crossing Arms И кви са тия кремове от 300 лв? Аз се мажа с един на детето за 4-5 кинта от ДМ.Био нам си къв,изрових го забравен в хладилника  Embarassed

Стресирах се. Ако вземе и мен някой да ме щракне така newsm43.

Общи условия

Активация на акаунт