Паррвенющината в България

• 26 984
  • 495
  •   1
Отговори
# 330
.....ама не бих убила животно само да му взема кожата,да го изям да,не и да го одера за палто.
 носете си чантите спокойно, крокодилското се и яде, не е одрано на вятъра хайванчето, а е и изядено след това навярно. https://www.google.com/search?q=crocodile+meat+for+sale&hl=e … &ved=0CBIQsxg  

# 331
.....ама не бих убила животно само да му взема кожата,да го изям да,не и да го одера за палто.
 носете си чантите спокойно, крокодилското се и яде, не е одрано на вятъра хайванчето, а е и изядено след това навярно. https://www.google.com/search?q=crocodile+meat+for+sale&hl=e … &ved=0CBIQsxg  
Разбира се! Как ще е на вятъра! Чудесни причини си изтъкнала...
Може би трябва малко да се ограмотиш, има достатъчно информация, снимки, клипове дори за всичките тези човешки малоумия и да видим тогава дали пак ще смяташ така.
Да носиш кожа с косъм или кожа от змия, крокодилска кожа и т.н. и да си наясно за целия процес - значи подкрепяш реалния филм на ужасите, който се случва на Земята.

# 332
Да дам толкова пари за анцуг, няма да стане, ако ще и извънземните да кацнат на земята!
 Sick

# 333
  • Бургас

Само на мен ли тези така наречени анцузи ми се виждат адски грозни и кичозни. И 10лв. да са пак не бих си купила. Имам чувството, че някои хора забравят за всякаква естетика като стане дума за нещо скъпо и марково. Да го носят там пък дали им отива или е стилно няма значение.

# 334
Разбира се! Как ще е на вятъра! Чудесни причини си изтъкнала...
Може би трябва малко да се ограмотиш, има достатъчно информация, снимки, клипове дори за всичките тези човешки малоумия и да видим тогава дали пак ще смяташ така.
Да носиш кожа с косъм или кожа от змия, крокодилска кожа и т.н. и да си наясно за целия процес - значи подкрепяш реалния филм на ужасите, който се случва на Земята.

да подкрепям, а ти боса ли ходиш?

# 335

да подкрепям, а ти боса ли ходиш?

Знаех си, че това ще кажеш Laughing
Първо - кожата, от която се правят обувки, портмонета, колани и т.н. не се добива по същия начин, по който се добиват екзотичните кожи и кожите с косъм. Това не омаловажава, разбира се, но е едно зло по-малко.
Второ - човек не е светец, живеейки на Земята и малко или много вреди. Въпросът е, че може да намали вредите от съществуването си, неправейки някои неща.
Особено при положение, че и без това един огромен процент от живота на хората по света е безсмислен обективно погледнато, смислен е за тях самите (вероятно) и за близките им.

# 336
Аква,аз посмъртно не бих си купила чанта за 30 хиляди.Нито кожено палто от животно което е гледано само ,за да му вземеш кожата.Съвсем съзнателно обаче си гледаме животни за ядене-зайци,пилета бройлери и свекърите ми прасе.Не ги имам за домашни любимци,имам ги за храна и си ги ядем.
И да,за мен е извратено да убия крокодил и да му взема кожата или визон,тигър и подбно екзотично животно. Кожени палта нямам,дрехи купувам рядко,като предимно ВУ.Обувки подбирам здрави и си ги нося до последно. Не мисля,че съм разсипник и замърсител на планетата.Гледаме си всичко в градината и максимално пестим ресурси-и вода и ток и храна ако щеш.Почти всичко се уползотворява-повечето плодове и зеленчук се консервират, останките се ядат от зайците и пилетата,не торим почвата с химикали,даже не пръскаме с химикали. И си завъдих прилепи в един процеп та да ми ядат насекоми.
М/у другото,много са сладки,видях едно малко кацнало на стената по светло,кой го знай къде се беше запиляло,цялото лъскаво-черничко с много сладки ушички. Сигурно бебе беше.

# 337
....И двете сте светици...

# 338
Аква,аз посмъртно не бих си купила чанта за 30 хиляди.Нито кожено палто от животно което е гледано само ,за да му вземеш кожата.Съвсем съзнателно обаче си гледаме животни за ядене-зайци,пилета бройлери и свекърите ми прасе.Не ги имам за домашни любимци,имам ги за храна и си ги ядем.
И да,за мен е извратено да убия крокодил и да му взема кожата или визон,тигър и подбно екзотично животно. Кожени палта нямам,дрехи купувам рядко,като предимно ВУ.Обувки подбирам здрави и си ги нося до последно. Не мисля,че съм разсипник и замърсител на планетата.Гледаме си всичко в градината и максимално пестим ресурси-и вода и ток и храна ако щеш.Почти всичко се уползотворява-повечето плодове и зеленчук се консервират, останките се ядат от зайците и пилетата,не торим почвата с химикали,даже не пръскаме с химикали. И си завъдих прилепи в един процеп та да ми ядат насекоми.
М/у другото,много са сладки,видях едно малко кацнало на стената по светло,кой го знай къде се беше запиляло,цялото лъскаво-черничко с много сладки ушички. Сигурно бебе беше.
Очевидно сме на различни полюси.
Смятам, че е извратено да отглеждаш животни, да ги гледаш как растат, да се привързваш към тях и накрая да ги изядеш. Извратено е да водиш детето си да гледа клетката-затвор на зайците, които после ще попаднат в чинията му. Не ми побира мозъка как можеш да гледаш животни и да ги възприемаш като храна, а не като живи същества с чувства, усещане за болка, радост, мъка - каквито са.
Планетата и природата не са само почвата, водите, дърветата, храстите и тревите - природата са И животните и няма разлика между тях, не би трябвало да има разлика и в начина, по който се отнасяме с тях. Прасе или куче, котка или заек - едно и също е.

# 339
Е при условие ,че обичам месо от къде да си го набавя? Тези в магазина не са ли от ферми за месо? Гледам си животно да си го ям.Не виждам нищо лошо в това.Не ям хора.
По тази логика и доматите са живи и тях ли да не ям? Не гледам животно само ,за да го одерa да си начеша крастата да нося палто.

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 19:01 от Рибозом

# 340
Е при условие ,че обичам месо от къде да си го набавя? Тези в магазина не са ли от ферми за месо? Гледам си животно да си го ям.Не виждам нищо лошо в това.Не ям хора.
По тази логика и доматите са живи и тях ли да не ям? Не гледам животно само ,за да го одер да си начеша крастата да нося палто.
Както казах, различни са ни вижданията по въпроса и е излишно да спорим, ясно е накъде ще избие.
Не смятам, че животните са предназначени за храна, точно както и хората не са.
Домата не пищи, не скимти, докато го колиш на салата, нито докато го откъсваш, не му тече кръв, домата няма емоции, за домата няма да страдат малки доматчета, оставени без майка, домата не мирише на мърша като се развали - така както мирише умрелия човек и както мирише умряло животно....
Абсурдни са тези доводи, които се дават всеки път като стане въпрос за това.

# 341
Аква,аз посмъртно не бих си купила чанта за 30 хиляди.

А каква ти е горната граница?
Аз сега не бих си купила, но ако ми се изсипе безумно богатство, може. Естествено, първо ще дам на бедните, животните и т.н.

# 342
Не бе Трещерица,не обичам много чанти и дрехи.Виж за колела,за ски екипировки,за кростренажори и ей такива спортни чекни бих дала много,ако имам много де  Crazy

# 343
[ Естествено, първо ще дам на бедните, животните и т.н.
Т'ва беше брутално...

# 344
Гледам пак месо срещу зарзави спор. Цветята и плодовете имат неписан договор с насекомите и животните /както се изразиха в филм на ББС / от преди стотици хиляди години . Без насекоми и бозайници , те не могат да оцелеят. За това цвета е ярък и ароматен , за да привлича насекоми , така растението се опрашва. Преди растенията са били устроени по друг начин и са живеели в различни климатични условия и не е било нужно . При промяна на климата, растенията така са се приспособили . Пример : една хубава сладка праскова , тя за нас е такава не за лъва , маймунка взема прасковата, изяжда я на друго дърво , хвърля костилката и така дървото се разпространява на по голямо разстояние , след като само не може да се движи. От кокали агне не се е родило . Хищника в природата яде болните и слабите животни . Без тях , стадата страдат от епидемии и измират масово . И той си има място в хранителната верига. Да се отглеждат и да се убиват здрави млади животни за ядене , не е с природните закони . Човека живее в разрез с тях , явно и за това се има за нещо свръх и над останалите животински видове.

Кой каза че животните са за ядене , а човека не е ?. Я питайте една акула или лъв  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт