Любители на Котки Тема 86

• 36 187
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Не ви ли будят? На мен ми се разхождаха по главата, душеха ме, едната ми спеше в краката, другата до главата. От както ги отучихме /ако буйстват ги пръскаме с вода Mr. Green/ вече се наспивам. Отделно Ели нали беше 6 мес с диария, та често и чаршафите ми цапаше..

# 226
И аз си спя с моето зверче  Laughing Толкова е пукава и мирише много хубава - как да не я гушкаш  Sunglasses
Иначе сме я къпали само веднъж и преди това е къпана от момичето,което я е намерило.
Тя не излиза ,мрази водата и доста добре се чисти - не виждам смисъл да й причинявам мъката от банята.Когато я къпахме как не припадна - мислеше си,че умира Laughing
Сега имаме проблеми със слагането на лекарството тъй като е под глават,трябва да е наглаена и да я придържаме.Обаче тя като види лекарството и вече нзае какво я чака (а дори не я боли) и почва едно извъртане и дърпане и се хваща за всичко,което види.Ужас е,та крием лекарството и го слагаме,когато е в добро настроение и идва да бъде галена .Милата как я мамим  Mr. Green

# 227
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ние също не спим с Фрея, но това е, защото тя нощем много държи да си играе с нас, не можем да спим и на другия ден сме трупове на работа. Спи 2 часа и към 3-4 през нощта решава, че трябва да сме будни - започва да се навира в лицата ни първо с мъркане, после като я отместим, започва по-сериозно - "напада" ни, като се засилва и спира на сантиметри от лицата ни, подскача ни по главите без да ни пести пуснатите нокти, лови ни краката все едно са плячка... Изтърпяхме я по Коледните празници (взехме я точно преди тях) и след това я оставихме да си се шири в хола, а спалнята е off limits за нея. Може би защото беше още бебе тогава, бързо свикна и досега сме си така. Само сутрин започва да мяука силно да ни буди, че й е скучно, идеална аларма е за работа...

# 228
Дойдохме си. Пфу. Пътуването мина леко ... обаче. На ръката ми, точно до свивката на лакътя се пови петно с почти права квадратна форма. Не е червено, почти не се забелязва, леко кафеникаво е, като пигментно петно, съвсем леко, почти неусещащо се грапаво.  Confused Четох, четох, гледах снимки, но микоза, микроспория и пр. не изглеждат по този начин. Третирах с йод и кислородна вода, утре ще взема и Екзодерил от аптеката, но все пак да попитам- има ли някой представа така ли започва микроспорията? И ако да, то как се лекува самото животно, за хората е ясно.

Дара е чудесна писанка.

# 229
  • София
Не съм писала от мнооого време в темата!
Да се включа по последните обсъждани теми:
Ние нашия котарак го водим на всякъде с нас. Имаме вила на морето и друга , на около час и нещо от София, но пътя е с много завои. Практиката показа, че най-добре е да пътува пуснат, извън контейнера! Слагаме му на пода, зад шофьорското място котешката тоалетна и като е на зор си влиза в нея и всичко си върши там! Даже и повръща в нея (за съжаление  хич не му понася пътуването в кола и всеки път сме с пълна програма- пишкане, акане и повръщане) Обикновено  постилам един стар чаршав на задната седалка, но то е по-скоро заради космите! И внимавам да не се завре в педалите, но обкновенно рядко идва отпред, а седи на задното стъкло или лежи на задната седалка! Което не му пречи обаче да врещи през цялото време!
Иначе като пристигнем на вилатаи е голяма радост.... първата работа е да се овъргаля в най-големия прахоляк, който намери и почва едно тичане, катерене по дърветата, влизане в птичите гнезда..... абе , дивак!  Wink
С оглед на това, че се завира винаги по най-мръсните места, а спи в леглото, всеки път като се приберем в София, първото нещо е да се къпем  Mr. Green  Всички съседи разбират, че сме се прибрали!
Ето го и нашия хубостник

# 230
  • София

Е, как така?! Аз спане без животно не признавам Laughing
Е, на някого се отдава.
Явно на нас-не. Joy

# 231
  • София
Не ви ли будят? На мен ми се разхождаха по главата, душеха ме, едната ми спеше в краката, другата до главата. От както ги отучихме /ако буйстват ги пръскаме с вода Mr. Green/ вече се наспивам. Отделно Ели нали беше 6 мес с диария, та често и чаршафите ми цапаше..
Не , моята от "бебе" си е котка-телепатка. Само когато се събудим, тогава идва да се гали и мяука. Joy

# 232
  • София
Дойдохме си. Пфу. Пътуването мина леко ... обаче. На ръката ми, точно до свивката на лакътя се пови петно с почти права квадратна форма. Не е червено, почти не се забелязва, леко кафеникаво е, като пигментно петно, съвсем леко, почти неусещащо се грапаво.  Confused Четох, четох, гледах снимки, но микоза, микроспория и пр. не изглеждат по този начин. Третирах с йод и кислородна вода, утре ще взема и Екзодерил от аптеката, но все пак да попитам- има ли някой представа така ли започва микроспорията? И ако да, то как се лекува самото животно, за хората е ясно.

Дара е чудесна писанка.
Радвам се, че пътя е минал леко.  Hug
За животно-не знам. Не ми се е случвало. Това, което описваш върви на микоза, ама кой да знае през компа. За мен -кислородната вода няма да свърши работа. Мажи с йод. Може да мине и без екзодерил. Може от притискането да е, или алергия ...някаква. Те, кожните, знаеш-до едно си приличат. Peace

# 233
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
http://prikachi.com/images/599/7474599v.jpg

# 234
placebo7 Много ти е готин котарака, украската, очите и нослето са му като на моята дивотия Heart сега вече знам как ще изглежда като порасне, ще бъде и тя толкова готина Heart :*

# 235
  • Варна
Добро утро от мен и Късметка Simple Smile

Писаната расте с дни, стана една щурава и хапе все по-силно  Crazy
Замислям се да я дам на един приятел с къща. Ще мие мъчно, но мисля че тя се мъчи тук, няма де да се набяга като хората.

Период ли е това щуреене или характер, как мислите?

# 236
Добро утро от мен и Късметка Simple Smile

Писаната расте с дни, стана една щурава и хапе все по-силно  Crazy
Замислям се да я дам на един приятел с къща. Ще мие мъчно, но мисля че тя се мъчи тук, няма де да се набяга като хората.

Период ли е това щуреене или характер, как мислите?
Мъничка е,затова.Като стане на 7-8 месеца,няма да можеш да я избуташ от леглото.Нашата сега само се чуди къде да спи,а беше голям щурачка...
Недей да я даваш,ще й мине Simple Smile То и котето е бебе,

# 237
Чудесен е котаракът ви, плацебо.

Спящият също се окопитва вече и показва характер и нокти, но явно наистина, пу-пу, е с благ нрав, защото макар и да драска и хапе, го прави нежно, на игра.
Сега ме е страх малко за мебелите в София, защото в хола са само кожени, но пък е ограничен и не влиза там. Но вечно няма да мога да не го допускам до въпросната стая. То аз мога, но децата живеят в пещера.  Mr. Green

Моето петно на ръката, мерси за мнението Мая, се седи кафяво, несърбящо, неболезнено, небелещо се, неразширяващо се, но вече третирано с йод, спирт и екзодерил. Въпросът е какво ще каже ветеринарят за лечението на самото коте, ако се наложи.

# 238
  • Be realistic - plan for a miracle.
Мира, всички бебета са така Simple Smile Стават все по-мързеливи и по-мързеливи с възрастта, докато накрая вече само лениво поотварят едното око да те видят какво правиш и продължават да спят...

# 239
Е, добре, де, моето бебе и сега е абсолютен мързеливец, а като порасне и го кастрираме, то явно ще се срасне с някоя мебел.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт