Любители на Котки Тема 86

• 36 169
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Имам котенце на почти осем седмици. При нас е от миналия четвъртък. Изкъпах я веднъж, без сапун, само я потопих и разтърках във водата. Не исках да я стресирам много.

Има бълхи, доста от тях изчистихме ръчно, но днес сутринта пак има следи от бълхи. Вчера половинката мина през ветеринар, дали са му Опигард спрей, но нещо ме е страх да я напръскам, за да не се натрови. Дадох и хапче за вътрешни паразити, но не мога да прочета какво е. Мисля, че е Празимек Ц.

Това е Дара.

# 211
  • София
Днес с Мъртимър и децата се прибираме в София. Как ще понесе пътуването само? Задължително ли в специална чанта ги транспортирате вашите?
Хубаво е да е в чанта, за да не започне да се разхожда в колата и да пречи на шофьора, както и да не опита да избяга. Пътуването сигурно няма да й хареса. Ели я докарахме от Балчик /около 6 часа в колата/ и не млъкна през целия път. Към средата свикнахме и не й обръщахме внимание.

# 212
  • Be realistic - plan for a miracle.
И Фрея сме казали, че вече никога няма да пътува в кола, опищява света, бушува си в клетката... а не можем да я пуснем свободно, защото се навира под педалите  Tired

Анч , честита Дара. Аз на твое място бих я напръскала със спрея против бълхи - щом ти е даден от ветеринар, който е наясно с възрастта на котето, няма проблем.

kishaa , и на нашата й мирише устата кофти. Ветеринаря изписа един спрей, който бил антибактериален (подобно на човешката вода за плакнене на уста), с който да я пръскаме по венците 1-2 пъти седмично. Е, ние я пръскаме 1 път на 2 седмици, но... Оправя й се дъха идеално за доста време напред. Тя мрази като я натиснем да я пръскаме, но действително й мирише кофти дъха, няма как... хапва си, а не може да си изчисти зъбките сама и бактерийките започват да се разлагат... Забравих сега името на спрея, довечера мога да погледна как се казва и да го напиша.

# 213
Добре де, а с тези дъфкалки (които са под формата на кокали и причици, направени от кожа)... не си ли почистват зъбите с тях... хмм

# 214
  • Be realistic - plan for a miracle.
Добре де, а с тези дъфкалки (които са под формата на кокали и причици, направени от кожа)... не си ли почистват зъбите с тях... хмм

Сигурно стават за почистване на плака по зъбите и предпазване от зъбен камък, но няма как с тях да се почистят миниатюрните остатъци от храна между зъбите и въобще да се дезинфекцира устата...

# 215
  • София
Embarassed Аууу, срам! Наш Зарчо въобще не е къпан. Само няколко пъти в бебешкия му период съм му мила дупето. После съм пробвала 1-2 пъти да мия лапи и толкоз. Ако има конкурс в темата за най-голям кирчо той ще го спечели.  Mr. Green Сега сериозно - той си се чисти много старателно, чист си е, не мирише и не смятам за нужно да се вкарвам в такъв екшън като къпане на мразеща вода котка. Е, ако се случи някоя авария ще се къпем, няма как.

Бъркаш. Най-вероятно Мъро ще го спечели. Имам снимка на къпана котка от 2002 година. Предполагам, че тогава е къпан за последно, иначе щеше да има и други снимки.  Mr. Green Не мисля, че е мръсен, а не мирише със сигурност. Но наистина има котки, които не се стараят достатъчно или поради дълъг кожух не успяват да се почистят. Тогава е наложително.  Wink

Касита, най-вероятно няма да имаш проблем. Малките котки са смели. Изобщо не им пука, че са в кола. Обаче много внимавай, че за отрицателно време се шмугват в краката на шофьора или под шофьорската седалка. Приготви си много салфетки и мокри кърпи, за да можеш да реагираш бързо ако свърши някоя "беля". Освен това често повръщат. Ако имаш с какво да постелеш, ще си спестиш доста чистене. Аз постилам на пода вестници или брошури от супермаркети. В момента, в който усетя, че ще повръща го свалям там, а от години вече си знае и слиза сам.  Laughing  При всяко пътуване повръща. Пожелавам ви леко пътуване!  Hug

Мъро беше с много лош дъх докато имаше развален зъб. Откакто падна, дъхът се оправи. Не е съвсем без хич, но не ти "спира" сърцето докато се прозява в близост. hahaha Понякога  причината са проблемни венци или зъбен камък.

Дара е страхотна, както всички малки и големи котета от последните няколко страници.  Heart Eyes  Hug

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 15:14 от Тaня67

# 216
  • София
Днес с Мъртимър и децата се прибираме в София. Как ще понесе пътуването само? Задължително ли в специална чанта ги транспортирате вашите?
Хубаво е да е в чанта, за да не започне да се разхожда в колата и да пречи на шофьора, както и да не опита да избяга. Пътуването сигурно няма да й хареса. Ели я докарахме от Балчик /около 6 часа в колата/ и не млъкна през целия път. Към средата свикнахме и не й обръщахме внимание.

+1
Каситанямате ли някоя багажна и малка чанта с цип?
Аз моята е пренасях в клетка, но след втория час на пътуването започваше да "протестира".
Откакто я слагам в чанта е по-спокойна. Като се размяука и отварям ципа, гушкам я, тя гледа и се успокоява. Лек път! Hug

# 217
За лошия дъх - и нашето имаше като го взех, писала съм и преди. Направо ни обгазяваше  Crazy Оказа се възпалени венци. След 5 дневен курс с лекарство се оправи. На нищо не мирише устата ѝ сега.

# 218
Идвам само да дам съвет за къпането на котка - вкарвам я в банята, галя я да се успокои, след което пускам слушалката на душа и лека полека почвам да я мокря. Първо с ръка... няма много къде да отиде като сме в банята. После направо със слушалката по гърба и така... С времето свикна  Simple Smile

# 219
  • София
Да, мъжът ми по този метод се къпе с Ели. Ама за косматите котки не съм сигурна ,че е хубаво често да се къпят. Какво казват ветеринарите? Тези, които живеят в апартамент би трябвало да са чисти, но разбира се, не е хубаво да се спи с животно. Ние вече не ги пускаме в спалнята, най- вече заради новата ни спалня, която се опитваме да опазим. Но е хубаво и да има известни граници и да са наясно с правилата.

# 220

пп//Не разбрах бялото котето нареди ли пъзела ?  Flutter
Нареди го той , по негов си начин  Laughing

# 221
  • Пловдив
Ох, тази Дара голям сладкиш. Веднага ми заприлича на Късметка и си викам да ги сравня, един вид "открийте 7-те разлики", отивам на първа страница, а там снимката И я няма. Що така?
Темата ни се пълни с много нови котета, все спасени от улицата. Много ми е кеф, явно Човеците не са на изчезване   bouquet

# 222
  • София
отивам на първа страница, а там снимката И я няма. Що така?

Не е само тя. И подписа ми, и всички "портретни" снимки, обработвани от мен в първи пост. Имам проблем с доставчика на интернет. В петък всичко ще се разреши.

Ето я оригиналната снимка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=784124.msg28509854#msg28509854

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 21:02 от Тaня67

# 223
Тези, които живеят в апартамент би трябвало да са чисти, но разбира се, не е хубаво да се спи с животно.
Е, как така?! Аз спане без животно не признавам Laughing

# 224
  • София
И аз.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт