Любители на Котки Тема 86

• 36 155
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Be realistic - plan for a miracle.
Май не съм чувала за такава тактика... Или обичат вода, или не. Нашата мрази и само като я понеса към мивката (къпем я там), се вкопчва в раменете ми в отчаян опит да се изкатери по главата ми и да скочи долу, та да избяга вдън земя...  ooooh! Колко кървави следи ми е оставяла... Винаги я къпем двамата, единия държи здраво врата и предните лапи и от време на време натиска дупето надолу, а другия полива, сапунисва и изплаква. Пропуснах да кажа, че винаги се обличаме с дълги ръкави и по възможност по-дебела горна дреха, които не ни дреме, че накисваме във вода, стига да спасим ръцете си от "украсяване"... За дрането и крещенето, докато не приключим (максимума е 3 минути, бтв, да не мислите, че я тормозим половин час...) въобще няма да говоря - до улицата сигурно разбират, че коте Фрея е мръсно и трябва да се изкъпе...

Оф, това ми напомни, че трябва да я къпя скоро... Майка ми ще идва на гости тия дни, дали да не й прехвърля на нея това удоволствие  Mr. Green

А, да не пропусна... Вие знаете ли, че с усмивка всичко се постига?  Grinning Ето нагледен пример!

# 196
Колко често къпите котките? Нашата е къпана само веднъж - когато я взех от улицата септември миналата година. Не мисля скоро да се пробвам, че вече е голяма и ще се дърпа, а тогава беше две шепи и не представляваше проблем. Grinning Тя за едно миене на лапи и дупе се извива и ме захапва по ръцете  Crazy
Като цяло си мисля, че котка отглеждана в домашни условия няма нужда от често къпане.

Фрея много е пораснала, а с усмивка наистина може всичко да се постигне  Grinning

# 197
  • София
Не ги.  Mr. Green

# 198
Здравейте, в темата четох за микоза, която се предава предимно от котки на хора. Взехме си котка и се оказа, че имала микоза и ни прихвана мен и децата, много четох и разбрах че трудно се лекува, предписаха ми някакъв мехлем който не даваше резултати. Искам да споделя, че само за една седмица ни мина от познания розов Фуксин, при 3 пъти дневно мазане на петната. Това е лекарството!

# 199
  • София
Има ли измислена "тактика"да прилъжеш котката да се изкъпе,без напъни да те издере цялата newsm78.
Някои котки обичат да се къпят, обаче аз не съм попадала на такива Mr. Green Домашните котки не сме ги къпали /само Ели/

# 200
  • София
Здравейте, в темата четох за микоза, която се предава предимно от котки на хора. Взехме си котка и се оказа, че имала микоза и ни прихвана мен и децата, много четох и разбрах че трудно се лекува, предписаха ми някакъв мехлем който не даваше резултати. Искам да споделя, че само за една седмица ни мина от познания розов Фуксин, при 3 пъти дневно мазане на петната. Това е лекарството!
  bouquet

И аз моята съм я къпала ведндъж при взимането.
После със сух шампоан.
Сега пък й намерих "цаката". Оставям на балкона леген с вода и тя сама влиза в него. Laughing Следва малко шапоан в/у гърба й и търкане с влажна кърпа. Иначе и тримата не можем да я удържим под течаща вода.

# 201
Нашата котачка днес навършва година и пет месеца и не е къпана. Влезе в дома ни като шестседмично коте и е била на агости в още две жилища, но никога навън.

# 202
И моята съм я къпала преди 2 години след като я взех от улицата. Тогава в рамките на няколко дена я изкъпах 3-4 пъти, защото миришеше много малкото дяволче Laughing

# 203
Ле-лееей, почвам да се чувствам виновна като нашата косматка я къпем през 2-3 месеца  Rolling Eyes
И при нас е цяла одисея - трима човека в банята, но поне рядко мяучи.
Не мога да си представя, че като спи в чаршафите ни и няма да я къпя редовно, да се сресва и ваксинира / може би е някакво мое вманиачване /.

пп//Не разбрах бялото котето нареди ли пъзела ?  Flutter

# 204
  • София
Има ли измислена "тактика"да прилъжеш котката да се изкъпе,без напъни да те издере цялата newsm78.

И аз моята съм я къпала веднъж при взимането.
После със сух шампоан.
Сега пък й намерих "цаката". Оставям на балкона леген с вода и тя сама влиза в него. Laughing Следва малко шапоан в/у гърба й и търкане с влажна кърпа. Иначе и тримата не можем да я удържим под течаща вода.
Само за горното се сещам. Embarassed Пробвай да оставиш някъде леген с вода. Котките са любопитни, като види, че не е страшно, може и при теб да проработи. Peace

# 205
Фуфито не е къпана от минимум година, а Томчо на всеки 6 месеца посещава банята, защото
обожава да се търкаля в кал, прах и да се бие с котараци и в следствие се сдобива с рани .

Като се замисля , ще взема  да купя сух шампоан .

# 206
  • Пловдив
 Embarassed Аууу, срам! Наш Зарчо въобще не е къпан. Само няколко пъти в бебешкия му период съм му мила дупето. После съм пробвала 1-2 пъти да мия лапи и толкоз. Ако има конкурс в темата за най-голям кирчо той ще го спечели.  Mr. Green Сега сериозно - той си се чисти много старателно, чист си е, не мирише и не смятам за нужно да се вкарвам в такъв екшън като къпане на мразеща вода котка. Е, ако се случи някоя авария ще се къпем, няма как.

# 207
  • Be realistic - plan for a miracle.
Нашето си понамирисва, след 2-рия месец некъпане Simple Smile Като я гушна и усещам разни миризмички да ме лъхват и .. айде в банята! Иначе си е много чистоплътна, в смисъл ближе се старателно всеки ден, само ме дразни като отиде да ака и излезе, че не си изчиства веднага дупето, ами си  се разхожда гордо около час-два с леко поизцапано дупе (не че има много, но аз забелязвам и най-малкото петънце, пък може и да се вторачвам прекалено Grinning ) и чак после сяда някъде, по възможност близо до възглавница  Mr. Green за да си го измие...

Понякога, като забележа, че се е напрашила яко (обикаля по ъглите, пльоска се да лежи безразборно навсякъде и мете прахта), я обирам  леко с мокра кърпичка, а тя крещи през това време, все едно я кълцам с касапски нож  Tired

# 208
Моята още е малка, но е къпана 3-4 пъти за един месец (от както е при мен) , не й харесва особено, но няма избор. Не мирише (то остава и да мирише де след толкова къпане) . Мисля така поне веднъж месечно да си я къпя, за да си свиква, пък и защото спи с мен в леглото, хубаво е да си е чистичка маца Simple Smile Само обаче устата й много мирише, чудя се какво да я правя, ама не искам да й мия зъбите с четка и паста честно казано, някой ако има опит, моля да сподели Simple Smile

# 209
Днес с Мъртимър и децата се прибираме в София. Как ще понесе пътуването само? Задължително ли в специална чанта ги транспортирате вашите?

Общи условия

Активация на акаунт