Любители на Котки Тема 86

• 36 225
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • София
А след кастрацията , ще спре ли да му мирише урината?

До 1-2 седмици спира да мирише.

Цитатът за рижковците беше на Дидитка, която спря да пише в темата - много начетено момиче. Иначе Профи я цитира. Wink

А по въпроса за акото - на Мъро е точно каквото е в описанието, а е само на паучове и консерви. Не е случил на "майка" - аз на децата и мъжа си трудно мога да се накарам да готвя, а какво остава за котките. Simple Smile

# 361
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
vela, Mariankova , благодарим за поздравленията. Hug Hug Grinning

MayyaILaughing и аз не съм разбрала, че е рижка. Тя не стига, че на боя е като Силвестър, ами са и набори.  Laughing Heart Eyes Hug

ТанчеHug липсва ми Дидитка с нейните познания. Sad Мисля, че скоро трябва да ражда, ако вече не е родила.  33uu Дано след време пак се включи, че и за Богданка много ми е мъчно. Rolling Eyes

# 362
  • София
Таня67 profi_1, благодаря момичета!!! Heart Eyes Hug
По-често ще пускам снимки. Wink

# 363
  • София
ТанчеHug липсва ми Дидитка с нейните познания. Sad Мисля, че скоро трябва да ражда, ако вече не е родила.  33uu Дано след време пак се включи, че и за Богданка много ми е мъчно. Rolling Eyes

И на мен ми липсва. Току-що ѝ погледнах профила. Последната ѝ публикация е от април месец, а темата, в която е писала е за майски бебета. Би трябвало да си има вече бебенце на около 2 месеца.

# 364
  • Варна
Таня67 profi_1, благодаря момичета!!! Heart Eyes Hug
По-често ще пускам снимки. Wink
А така!  Hug

Аз да разкажа за моите писанки. Първо да се похваля, че Магито нямаше нова драскотина през нослето. Мила ми се стори по-търпелива към нея. От друга страна, Магито върви по-често след Женя, за да я закача. Правят въргалче и на Женя като ѝ омръзне от енергията на Магчо, перва ѝ един зад врата и се кротват. Laughing
Но за всеки случай все още малката ще стои затворена в детската, докато са сами, засега.
Малка, малка, ама вече прилича на пандичка.  Laughing Laughing

Магито:
Скрит текст:

На "операционната маса"-ред е на Мила за вчесване:
Скрит текст:

После и на Женя ѝ е ред:
Скрит текст:

Мила, качена при комарника:
Скрит текст:

Лошото на топчетата е, че за отрицателно време се озовават под хладилника  Crossing Arms
Скрит текст:

"На палатка сме"  Laughing Шефката си е скрила два стола под покривало и там се крием. А тя уж си пази столовете от нокти.
Скрит текст:

Много данък, много нещо! Laughing Спирам. Mr. Green

# 365
Стейси Грей , не спирай! Колко ли е весело с толкова много мацита! А Женя има невероятно красиви очи! Стана ми любипитно, в апартамент или къща живеете? Защото моя приятел смята, че в двустайния ни апартамент няма място за много котки, аз пък мисля, че има предостатъчно Crazy

# 366
  • Варна
В апартамент живеем, но нямаме търпение да се изнесем в гората-в къща. Laughing

Място има. Важното е желанието за котки да е единодушно прието от всички у дома. И аз, и мъжът ми обожаваме нещо да мърка наоколо, а детето е копи пейст/. Laughing
Весело е, да. С три е по-трудно-искат си грижите.
Забравих да кажа вчера как ни посрещнаха Женя и Мила--докопали паучовете и ръбали, и мазали по земята. Crazy Магито нали е затворена отделно, не е участвала.

# 367
  • София

Магито:
Скрит текст:

На "операционната маса"-ред е на Мила за вчесване:
Скрит текст:

После и на Женя ѝ е ред:
Скрит текст:

Мила, качена при комарника:
Скрит текст:

Лошото на топчетата е, че за отрицателно време се озовават под хладилника  Crossing Arms
Скрит текст:

"На палатка сме"  Laughing Шефката си е скрила два стола под покривало и там се крием. А тя уж си пази столовете от нокти.
Скрит текст:

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 368
Калпазанки!  hahaha Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug
Магчо станала колкото Мила.

# 369
  • София
И на мен ми е минавала еретичната мисъл за трето коте - още един сфинксчо, но мисля, че няма да ми стигнат силите....за сега.

# 370
Чета ви какво споделяте за храната и се чудя дали не греша като давам на моята Пухи и по малко от нашата маса - кашкавалче, сиренце, обожава кисело млеко - но давам по лъжичка, днес яде палачинка Simple Smile
И ме побутваше по ръката да давам и да давам още - ей така си изплюска половин палачинка.
А какво бутане пада като види консервата с царевица - давам и по 3-4 зрънца. И зеле яде, и моркови.

Да уточня, че и давам по 1-2 хапки, не в промишлени количества.

Иначе е на гранули и консерви. И странно не съм забелязала WC й да мирише. Използваме силиконова, всеки ден се чисти, и "подаръците" са както трябва .

# 371
Kaшкавалчето и сиренцето са ОК, че даже и киселото мляко-щом го харесва и щом не й даваш в промишлени количества. Но всичко, което съдържа подправки, дори и само сол, разни пикантни сосове, салами, пастети е вредно за тях (със сиренето така или иначе си поема достатъчно сол) Peace Като цяло човешката храна е вредна за нашите любимци. Аз имам късмет, че на Вики не й се услажда човешката храна (с изключение на някое-друго откраднато кюфте, което аз веднага й вземам Laughing).
Какви розови лапички има Пухи  Two Hearts Само за целуване са (аз съм луда по лапички!!!)!

# 372
smehulkaHug спокойно нищо няма да й стане на Пухи от едно-две залъчета. Силвестър кашкавал и сирене не близва, но ако докопа киселото мляко и маслинките няма да им прости. Преди време имаше котешки консерви, в които си имаше зрънца царевица, парченца моркови, грах. Просто вече не купувам такава храна, и затова казвам преди време. Да не говорим, че царевица има в сериозна част от гранулите. Както и други зеленчуци. Важното е да не консумира сол, подправки, знам че не могат да храносмилат и хлебно-тестените неща. Peace

# 373
Когато се омъжих преди 11 години, мъжът ми имаше черен, огромен, свиреп котарак на вече пет години. Дворен. Почина преди три на цели 13. Ядеше каквото намери за разумно освен даваната от нас храна. Обожаваше салата от марули; змиите и плъховете не ги броя изобщо. Ако си забравех чашата с кафе на масата в двора, скачаше да пие задължително. На голямото ми дете, тогава бебе, ловеше малки змийчета, които пускаше в количката, на мен пред вратата ми носеше редовно улов.
Салам, купено пилешко месо и кренвирши не близваше.  Mr. Green

# 374
  • София
Добре де, котешките и кучешките храни се появиха последните 10-15 години. Преди това котките и кучетата мряха ли?  Wink  Трябва да ви кажа, че основно ги хранехме със сос от нашата храна (със сол и подправки) с надробен хляб. Понякога им купувахме рибни консерви, които също поднасяхме с хляб. И котките се чувстваха чудесно. Дори знам за поне 3, които доживяха над 20 години.  Laughing  Спокойно давайте каквото им се яде. Само със сладкото се въздържайте, но познавам две кучета доживели до дълбоки старини, на които специално им купуваха сладолед и шоколад и то почти всеки ден.  Mr. Green Отново опровержение на всякакви теории.  Wink  Колкото за солта - и за хората е вредна и не бива да я ядем, но всяка манджа я солим.  Grinning

Току-що видях една стара снимка на Мъро, която бях забравила:

Laughing

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 06:29 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт