Любители на Котки Тема 86

• 36 222
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
MayyaI Благодаря!  Blush

Милички, нашите "лични" ветеринари са ми казвали, че полагат нещо подобно на хипократовата клетва, която ги задължава да се борят за живота на пациентите си и ако могат да поддържат животното с лекарства, нямат право да го приспиват. Та, не знам кой е тоз "професионалист", който иска да приспива здрави животни.  #2gunfire

Скрит текст:
Нашето мъжкарче изкара една гадна белодробна инфекция преди време - ако не сте чували котка да кашля, молете се да не ви се случи никога - ужасно е  Sad Наскоро отново се задъха, почти го бяхме изпуснали - направил е белодробен отток, предните половинки на белите му дробчета са атрофирали, от там прави сърдечен проблем - едната клапичка връща по-рязко кръвта и изобщо едва оцеля, милия. Сега сме на хапчета два пъти на ден, отначало като ходихме по-често на преглед лекарите много често и настоятелно ме питаха дали му даваме лекарствата и аз накрая леко се засегнах, но един от тях ми каза нещо от рода "Не се сърдете, но малко са хората, които продължават с лечението вкъщи - повечето директно ги носят да ги приспим, като им писне, а ние се чудим на кой чужденец да ги пратим да ги осиновят"

И в допълнение: Тарталетке, по принцип слънчевите алергии и въобще алергиите се повлияват от кортикостероиди - аз от април до септември ходя с подобно мехлемче в чантата.  ooooh!

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 01:23 от iangelova

# 406
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
У че хубавки Тайсън и Бамбина!  Heart Eyes Heart Eyes iangelova , добре дошла с пуховете!  Hug

Марчето, добре дошла и на тебе  Hug, ама не си ни написала как се казва девойката.  Laughing
Нискокачествените гранули са по-опасни за мъжките, защото им правят страшни запушвания.
Никога не съм била фен на гранулите и моят Силвестър ги ненавиждаше, но сега заради бъбречната недостатъчност ще не ще, ще яде само лечебни гранулки. Поне от лечебните храни няма евтини и нискокачествени, така че сега си ги хрупа най-сладко, а се оказа че ми излиза и в пъти по-евтино, ама добре че децата са в София и като се прибират носят. Иначе в глухата провинция дори и ветеринарите не зареждат такива храни защото пласирането им е съмнително. Другата много добра опция е да си поръчва човек по интернет. А който има възможност и здравето на котето позволява, може да си го храни с мръвчица. Grinning

# 407
  • София
MayyaI Благодаря!  Blush

Милички, нашите "лични" ветеринари са ми казвали, че полагат нещо подобно на хипократовата клетва, която ги задължава да се борят за живота на пациентите си и ако могат да поддържат животното с лекарства, нямат право да го приспиват. Та, не знам кой е тоз "професионалист", който иска да приспива здрави животни.  #2gunfire

Скрит текст:
Нашето мъжкарче изкара една гадна белодробна инфекция преди време - ако не сте чували котка да кашля, молете се да не ви се случи никога - ужасно е  Sad Наскоро отново се задъха, почти го бяхме изпуснали - направил е белодробен отток, предните половинки на белите му дробчета са атрофирали, от там прави сърдечен проблем - едната клапичка връща по-рязко кръвта и изобщо едва оцеля, милия. Сега сме на хапчета два пъти на ден, отначало като ходихме по-често на преглед лекарите много често и настоятелно ме питаха дали му даваме лекарствата и аз накрая леко се засегнах, но един от тях ми каза нещо от рода "Не се сърдете, но малко са хората, които продължават с лечението вкъщи - повечето директно ги носят да ги приспим, като им писне, а ние се чудим на кой чужденец да ги пратим да ги осиновят"
Да има го и това нещо/в скрития текст/
Мен са ме учили да не се отказвам никога!!! . С мед. образование съм. А и по принцип-такъв човек съм си. Дум спиро сперо-докато дишам се надявам.
Имам своите лоши моменти, ама са си само за мен. Така че няма предаване!
 Peace

# 408
Профи, добре заварила!  Hug

Маууа, и аз пред всичките ни приятели, които ни поглеждаха с намерението да ни пратят в лудница, им казвах, че няма да се предам и ще се грижа за животното си, докато го има.  Praynig в крайна сметка и той се грижи за нас  Heart Eyes

Гледам сега рижавата фурия търчи из къщи в тъмното след една буболечка и събира килимите след себе си, а после се спъва в тях  Mr. Green

Вашите пухчета как ви забавляват?

# 409
  • София
iangelova, тази моя котка ми спаси живота в прекия и преносния смисъл на думата.
Не, че някое животно бих оставила, ама и за тази ще се боря със зъби и нокти докрай. Peace
Скрит текст:
Преди години, в следствие на пренатоварвне с работа получих дехидратация и в последствие кетоацидоза. Викнах Дж. Пи., който естествено ми каза, че нищо ми няма,  ММ беше в командировка...на ма@ната си. Та, единственото нещо, което ме поддържаше да не заспя и умра беше котка с неистовите си крясъци в ухото ми. Реших, че повече не мога да понасям котешки викове и се обадих на родителите си.Майка ми дойде и викна бърза помощ. Бързата помощ пък дойде почти веднага. В последствие казаха на майка ми в болницата, че само защото съм още много здрава и млада, ще могат да ме спасят 50/50 Rolling Eyes Та така котка ме спаси. Няма значение дали някой вярва или не! Това ми се случи! Peace     

# 410
Майче, вярвам ти  Heart Eyes
и моите ме усещат, когато не съм добре, като стана дума - усещат, че трябва да се спи  Grinning така са ме налазили, колкото да хлопна лаптопа и да го оставя на пода. Лека нощ на всички!

# 411
  • София
Лека, миличка! Heart Eyes Hug
И за всички!!! Praynig
Ах, моята как мрази лаптопа!!! Mr. Green

# 412

Решихме ,че ще е в Ситивет,при доктор Търпов и доктор Лалев Simple Smile До нас са а и вече познават котето.
Микозата ми май не е била микоза(аз имам проблеми с кожата,особено лятото ,защото от мазане с Клобидерм мина.А тя е добре,чеше се,обаче там под вратлето й е мръсно заради лекарството.Трябва да го измия,но като знам каква война ще е...събирам още смелост

Явно не е било микоза. Клобидерма е кортикостероид, които ще увеличи микозата.
Война ще е!!! И кво? С децата не си ли водила? Peace Hug
едит: както се казва-пиано, пиано вай а монтано-бавно бавно, стигаш до планината. Peace
Здравей Simple Smile
Нямам все още дечица,само тя ми е дете Simple Smile Нейното си беше микоза,от стреса и сега като се успокои и с лекарствата ,всичко мина. 
Днес ще се измием малко,тя горката така мрази.

# 413
Добре дошли на Тайсън и Бамбина, и на стопанката им iangelova !!!

Преди време исках да взема подобен хамак за нашето коте. Голям кеф!

# 414
  • Пловдив
Лелей, какъв нощен живот кипи в темата  Laughing (гледам часа на постовете ви), явно жегата си казва думата.

Майчето, кажи името и на другата клиника, на някой може да му е от полза.

iangelova, добре дошли. Пусни снимка и на бебетата на рижавата ти пухкавелка, ако имаш. Какво стана с тях? Сигурно сте ги задомили вече?

МундЮ от няколко дена е на самоналожена диета. Купих му някакви гранули с таурин, неутрално Нр и още нещо си, ама той не ги ще. И понеже са смесени с Про план деликейт (бяха останали малко на дъното на кутията) си ги отбира само тях, а новите си стоят. И много му се услажда пауча на умното коте Феликс. Та сега е предимно на пауч. А и нощни пеперуди. Вечер голям лов пада на терасата, ама си ги носи и вътре да играе с тях.

# 415
Благодаря за топлото посрещане,  Hug
 Mariankova, да - задомихме ги вече, 5 моми и един младеж за цвят, даже две от сестричките са в една къща, а третата им е съседка. Свят ми се зави, като разбрах, че са 6, но още по-невероятно ми изглежда колко бързо им намерихме къщи. Сега ми е скучно вкъщи.  Mr. Green
В този ред на мисли, Мая - малките се подпираха на капака на лаптопа по две и го затваряха, естествено точно когато стана за една минута да си взема вода.  Laughing
За снимки на бебетата - трябва да изровя, че май са на лаптопа на мъжО.

Това са двамата дебелаци от първото раждане - вече на годинка и малко. Андрю и Томас, отдавна задомени:

# 416
Добър ден! Simple Smile

Брат ми вчера ме "навика", че съм взела най- палавото коте. Дара се закача, тича като луда, а той иска да му седи кротко в скута и да я гали. Иска да я карам в къщата на родителите ми, но аз не си я давам.

Храня я с това, което ядем ние. Грешно или не, така съм решила. Яде всичко, но не обича кисело мляко. Има и гранули, но рядко давам.

http://prikachi.com/images.php?images/459/7486459d.jpg

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 16:33 от Анч

# 417
  • Пловдив
Уау, сладкишчета рижави. Верно, че шест броя са си бая цифричка. На сестра ми котката се окоти три броя. От около десетина дни някой им подхвърли още едно. Всички са момчурляци. В събота им бяхме на гости - ами ГОЛЯМ кеф. Не ти трябва телевизия, не ти трябва компютър. Седиш си на масата, пиеш си кафе, а те щуреят наоколо. Катерят се по едно дръвче, висят по оградата, борят се едно с друго, ежат се. Луда работа направо.

Даричка и тя много пуфкавка. Сега и е времето да е щура и дива, а брат ти като иска кротко да си гали някой - да си вземе плюшена играчка.

# 418
  • София
Страхотни сладкиши!  Heart Eyes

Импейшънс,
тоя глезан на хамака ме разби!  hahaha

# 419
Дааарааа  Heart Eyes колко умно гледа малкото пухче :*
Ох, да - с малките въшки екшънът беше денонощен, спирали сме филмите, за да наблюдаваме как се боричкат. Ама тъкмо ей сега смъкнах майка им от плота в кухнята  Naughty явно прочете, че ми е скучно, та реши да ме разнообрази.

Общи условия

Активация на акаунт