Любители на Котки Тема 86

• 35 529
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте хора Simple Smile Прекрасни мацувци виждам тук... Simple Smile Аз наснимах моята котарана, но понеже ми е нов(втора ръка) фотоапарата и нещо не мога да се спрява с него,за това няма как да ги кача на компютъра Sad
В началото на другата седмица заминавам на море за една седмица, няма как да я взема с мен, защото само ще измъча животното, за това помолих един приятел да я гледа.Той се съгласи, но ще ми е толкова мъчно,чудя се дали ще е добре, само я мисля, а като замина не знам...
На вас сигурно ви се е случвало.Дайте някой съвет за по приятно пребиваване на котараната в чуждата къща... Simple Smile Дано не ме намрази, че съм я изоставила,ама няма как...

# 526
  • София
Другата седмица и ние заминаваме на почивка за 20 дни  Cry Хич не обичам да ги оставям, но няма как да сме все до тях. И преди съм писала, че плащам на едни хора да идват по два пъти на ден за по час да си играят с тях и да ги хранят. Доволна съм, но въпреки че няма голяма промяна за котките ми, освен че нас ни няма, пак се стресират ужасно.

# 527
  • Варна
Kalinass , Hug наистина беше много сладък като бебе.Не се отделяше за секунда от мен,много миличък и гушлив.Той и сега си е такъв,но малко по-самостоятелен  Laughing

kishaa,приятелят ти дали няма да се навие да идва да я храни у вас.Котките ужасно се стресират от смяна на обстановката.Предполагам ще се скрие някъде и няма да излезе докато не отидеш да си я прибереш.Като малка имах алергия от котки и нашите решиха да дадат котката на приятели.След 3 дни си я прибрахме.Стояла на един гардероб и дори не слизала да яде  Sad
И ние ще ходим на почивка и ми е криво,че ще го оставим.Майка ми и сестра ми ще идват да го хранят.Никога досега не е оставал сам дори за една нощ.

# 528
абсурд,тя както е свикнала да си спинка с мен и да има хора вкъщи, сега ще й е много терсене.пък и тя няма проблем със смяната на обстановката, но не знам как ще е без мен.Оставяла съм я за 1 ден, обаче в нас, с нашите.Аз ще я заведа при него, ще останем 2 часа, да свикне и после ще си тръгна, ако има проблеми, той ще ми се обади, защото аз ще пътувам на сутринта Sad много ми е мъчно, ама пък ако стои сама, ще й е по-зле, а той много я харесва, ще се държи много добре с нея.Другият вариант е да я оставя на една приятелка, която има още 2 големи котки и куче, вярно по цял ден къщата й е пълна, няма да страда от липса на внимание, но ме е страх нейните любимци да не й направят нещо.а пък ако я взема с мен, ще се побърка.
Веднъж така я водих в софия, по автобуса, в метрото, в кола пътува, много се изплаши, голям стрес беше първоначално, после се кротна, беше й много приятен престоя в софия, защото беше в просторна къща.Бързо свикна, ама... не знам там как ще е Sad

# 529
Моят "дзвер" днес ми сервира изненада.

Не спи при нас, а в кухнята с достъп до коридора и банята. Събуждам се, отварям вратата на спалнята и какво да видя- изровила пясъка от единствената саксия, която оставих в коридора. Цветето ми боледува и не исках да го местя, всички останали цветя са с ново място заради Дара. Е, наложи се да преместя и това, защото през деня, докато влезна в спалнята и пак го беше изровила. Tired Mr. Green

Много ми скача върху ръцете. Нахъсва се и ме хапе силно, рита и драска. В началото се търпи, но после играта и става груба. Като я отблъсна и се нахъсва още повече. Как да процедирам?

# 530
аз моята дивотия я бия по нослето като прекалява, едно шамарче и се дърпа (въпреки че това не й пречи по някое време да се върне за още, но като я перна, поне си знае само да си играе,да не изгрубява)

# 531
Не помага, первам я лекичко и скача с все сила, прибира ушите назад, извива гърба и .. болиии Simple Smile

# 532
Анч, научи я, че ръцете ти не са плячка - то вярно, че малките "ловят" всичко де що мърда ... Не я разигравай с ръцете си - има толкова играчки - мишки на въдици, птичета на въдици, класиката - лазерче... Едно въженце даже да й метнеш под носа, ще го изръфа Grinning Трябва да има какво да лови и това да не са човешки крайници. И няма да е лошо да я награждаваш с някое лакомство, когато "улови" и "убие" плячката си - съвсем да е като на лов  Wink У нас на всяка брава има вързано по едно въженце с някаква глупост накрая - докато бяха тук малките, беше голям кеф  Grinning

А за това със саксиите - успех... Моите сами се отказаха от този навик и добре, че така стана - никакви тактики не ни помогнаха - камъни слагахме по пръстта, обърнаха ги / камъни като тухли!/.

Дай някоя прясна снимка на Дара!  Hug

# 533
Ау, като ви чета имам най -прекрасното коте. не ми е пипнало саксиите, много скоро след като го взехме научи ,че ръцете ми не са за игра.

# 534
...

Много ми скача върху ръцете. Нахъсва се и ме хапе силно, рита и драска. В началото се търпи, но после играта и става груба. Като я отблъсна и се нахъсва още повече. Как да процедирам?
Ако е на игра, приготви и си сложи една ръкавица, от тези кухненските. Нека си излива енергията върху нея, а и теб така няма да те боли. И никога да не се играе и дразни котето с ръце.
Ако обаче прекалява и се настървява дори, когато не играете - извикваш силно и високо НЕ, може и да плеснеш с ръце във въздуха. Много бързо се научават на това.
Друг вариант, за да разбере, че това поведение не е желано, е след като се скараш с НЕ, да се изведе котето извън стаята. Ти оставаш в същата стая, а то отвън - да се изолира и разбере, че е непослушно.
Доколко разбира не знам, но това са варианти, които съм научила от темата тук и мисля, че в разни предавания за животни дават подобни съвети.

Ако си спомняте, бях пуснала снимка на съседското коте, което прескача тяхната тераса и идва на нашата. Ами редовно го прави. Разбирам по саксията с тревата, която съм засяла за Стейси - винаги е изместена или съборена. Ами така е, нашата като не яде трева, други ще я изпасат  Mr. Green

# 535
Ето тази топка с косми и бълхи  Hug от два дни е вкъщи ...едвам го измъкнахме от мазето хахахха, беше доста мърляво и за това се казва Мър (льо) Утре сме на ветеринар  Simple Smile    Heart Eyes

# 536
  • Пловдив
Може да е мърльо, ама е Готин. Добре дошли!

# 537
Пу-пу-пу Клопи, много готин Мър(льо)  Hug Душичка!

# 538
Мър е голямо бонбонче!!! Много е красив  Heart Eyes

# 539
Благодаря за съветите! Много са ми полезни!
Гледахме коте, но съм била в осми клас, съвсем друго ми е било отношението тогава.  Hug

Еййй, Мър прилича на Дара. Голям сладур!

Общи условия

Активация на акаунт