Любители на Котки Тема 86

• 35 534
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Звънях в СК да питам за кастрация. Казаха ми че слагат антибиотик който струва 6 лв. превантивно и мога да си го купя от аптека, да му го давам аз през устата.  На вашите котаци давахте ли АБ? Иначе котето пренощува там и си го взимаш в пълно съзнание, конци после не се свалят. Забравих да попитам за яка, задължително ли трябва да носи?

# 511
  • Варна
Не съм купувала антибиотик,нито яка са му слагали.Защо искат да пренощува там?Няма ли да се стресира много?Лъкито го заведох в 12 ч. и в 15.30 си го взех.Никакви проблеми нямахме.Малко беше замотан и уплашен в началото,но на следващата сутрин беше като нов.

Mariankova ,намачкан е  Hug
За сега храната за кастрирани му е достатъчна диета пък нататък ще видим  Simple Smile

# 512
  • София
Звънях в СК да питам за кастрация. Казаха ми че слагат антибиотик който струва 6 лв. превантивно и мога да си го купя от аптека, да му го давам аз през устата.  На вашите котаци давахте ли АБ? Иначе котето пренощува там и си го взимаш в пълно съзнание, конци после не се свалят. Забравих да попитам за яка, задължително ли трябва да носи?

Това Син кръст ли е? Антибиотик през устата не сме давали и според мен си е сложно. Добре е да се сложи от ветеринаря. И при хората при всяка операция превантивно изписват антибиотици. За конците е добре, че няма да се свалят и това е масовата практика, особено при мъжките. Обаче оставането в клиниката ми се вижда пресилено. Щом веднъж се е събудил от упойката, не виждам причина да се мъчи в някаква клетка на чуждо място. Да, за собствениците е малко неприятно да го виждат как залита, но пък на котето му е по-добре у дома. Още повече, че е котарак с доста лека операция. Яка не ти трябва. Слага се най-вече при женските, които си дърпат конците. Момчетата почти нямат нищо за дърпане. Ближат си мястото, но е нормално.

По повод на задържането през нощта в клиниката - точно "Синият кръст" май е денонощна, но винаги разпитвайте дали има човек нощно време. Когато Мацко беше болен, в "Добро хрумване" ни предложиха да го оставим през нощта, а се оказа, че работят до 19-20 часа. После оставят животинките сами.  Confused Каква е ползата да си оставиш много болния любимец като никой не го наблюдава?   Shocked

Много хубави снимки на косматковци! И не видях нито един дебеланко! Оставете ги да си папкат на воля!  Hug

# 513
И аз това се чудя. Той моя е толкова страхлив, че не знам как ще му се отрази това стоене там.

tyzarkа ти къде го кастрира?

Да, АБ може и там да ми го сложат докато е под упойка . И аз мисля да си го взема няколко часа след операцията. Най-вероятно ще го кастрираме другата седмица ,докато ги няма децата. Ще го обсъдя довечера с ММ.

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 11:00 от vela

# 514
  • Варна
В Ултравет-Варна  Peace

# 515
Ясно. Мерси. Те в Синя Кръст са приятели на ММ, ама знам ли. Tired

# 516
  • София
Аз също ги оставям за през нощта, защото не искам повече да ги гледам как залитат вкъщи. Първото ми коте го взех уж добре и в съзнание след кастрация, но вкъщи какво му стана не знам и пак изпадна в безсъзнание /вероятно е била силна упойката/. Сега ги оставям и на другия ден си ги взимам. Ясно ми е, че това се практикува и за да взимат повече пари, но и на мен така ми е по - спокойно. Аз ходя в ЦВК. Там със сигурност има денонощно хора. Ходила съм нощем.
Давала съм АБ на хапче, но моите дами си ядат хапчетата от ръката ми съвсем спокойно.
Яка слагат по преценка. Ако котето си дърпа конците /за женските/ им слагат. Ели имаше, но си я махна вкъщи и аз не й я сложих пак. Само следях да не й се отвори раната. На нея обаче й махнаха конците. Може би, защото е гола й сложиха някакви други конци, не знам. На Пикси нищо не са й махали.

# 517
  • София
Вела, видя ли, че от магазина на Стефанов ти дават 20 % отстъпка от Синия кръст?

# 518
  • Be realistic - plan for a miracle.
При нашето коте (женско) давахме АБ сутрин и вечер, 10 дни, на хапчета. Към 5-тия ден свикна и даже не се противеше, ами си го преглъщаше, като й разтворя устата и го пусна към крайчето на езика  Simple Smile

Иначе... ние я закарахме в 10 сутринта за операцията, в 12 ни се обадиха, че вече е минало, а в 17 отидохме да си я вземем. Беше будна, много активна и напълно без странични ефекти (залитане, повръщане - не е имало). Яде, пи, игра си, мърка ни... Мисля, че извадихме голям късмет с това, защото по мое мнение си е до организъм как точно ще реагира котето след операцията. Стискам палци на всички, на които сега предстои да минат през това заедно!

П.П. Кастрирахме я в ЦВК, София.

# 519
Взехме си Шийра от Банкя. Страхотни хора. Браво на тях!
Много ни е сърдита. Скри се някъде и не идва.
Синът й, (Су Джу) от последното котило, я посрещна с радостни подскоци, а тя му се наежи и наръмжа едно хубаво.
Не е същата. Една примирена, сърдита, угрижена, ...
Чак ми се плаче, а даже щях да повъ.... Нещо не ни се отрази добре тази процедура. На мен и на нея. Като чели мен са ме кастрирали.

Оплаках се! Ще трябва да го преживеем!

Благодаря Ви за подкрепата!

# 520
  • София
 Hug Спокойно, дай й малко време и ще си е същата.

# 521
Вела, видя ли, че от магазина на Стефанов ти дават 20 % отстъпка от Синия кръст?

E, страшна си. Пак съм проспала. Отивам да чета. Hug

Няма отстъпка  за кастрация.

kassii пожелавам бързо възстановяване.

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 12:05 от vela

# 522
Тузарка, Iangelova - какви великолепни котаци. Направо са страхотни. А Лъкито е бил толкова сладичък като бебе, че направо се влюбих.
За Шийра - просто според мен е много изплашена . Оставете я да се покрие и на тъмничко и топличко. Ще дойде.
Ние взехме Дзаги веднага след кастрацията. Само го бяха събудили. Не бих го оставила, защото беше много стресиран сред чужди хора и непозната обстановка. Сложиха му антибиотик с депо.

# 523
  • София
Да, за кастрация няма отстъпки /има за хирургическо лечение, но това явно не е такова/, но пък имаш за ваксинация и обезпаразитяване, което ще ти свърши работа. Ако смяташ техните услуги да ползваш за в бъдеще, мисля, че ще са ти от полза. На мен тази клиника ми е ужасно далече иначе и аз щях там да отида, поне да ги пробвам.

# 524
Kalinass -  Hug
Kassii - спокойно, ще се съвземе, дайте й пространство да си прави каквото си иска - имат нужда да се скрият, като ги е боляло или са били уплашени.
Нашето болно момченце пък си остана в клиниката за една вечер след кастрацията, ама ние сме специфичен случай - искаха да го наблюдават. А и той, душичката - влюбен в лекарката там.  Heart Eyes Даже като ходихме на свиждане, той се отърква в нас и тя ни обяснява как така едва ли не си ни заплювал, че сме негови и накрая й се отърка и на нея ...  Grinning Та й предложихме на докторката и нея да си вземем.

А Бамбина днес ме събуди с мъркане - това не е мър-мър, това звучи като пробиване на асфалт!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт