Любители на Котки Тема 86

• 36 218
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Касита,какво имаш предвид с "цели 13"?Това много ли е?Моите котки починаха едната на 20,другата на 19  Sad Все си мисля,че повече трябваше да живеят.Постоянно премислям какво още можеше да направим-може би друг вет,друго лечение.Никога няма да спра да мисля за това сигурно.Тежи ми,че вета казваше твърде възрастни,старост,естествени процеси,а не беше вярно.Живяха като принцеси и само това ми е единственото успокоение.
Майка ги хранеше с месо от нашата храна,т.е. овкусено.Гранули също обичаха много.Нищо различно не близваха,зеленчуци абсурд.Клела обичаше прясно мляко и понякога и давахме,макар че е вредно.Мишленцето не беше капризна,но само месо.Салами,кюфтета,кренвирши не близваха.
Сега Лъкито яде само гранули Роял канин и не близва абсолютно нищо друго,с изключение на зелени маслини.Продължавам да мисля начини за отвикване от гранулите.
На баба котките пък ядат каквото им падне.Като занеса гранули си играят с тях и след време се усещат,че стават за ядене,но не ги кефи особено.Ядат например варени картофи с обелките,диня,от храната на кучето  Laughing

# 376
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Прелестен е Мъро!  Heart Eyes Hug
Танче, вярно е, че особено по селата, който си храни кучето и котката, ги храни с топеж  Laughing от собствената трапеза. Мисля, че пак Дидитка или Мис Нели бяха слагали тука материали и инфо защо кучетата могат да бъдат хранени с надробен хляб, а котките не бива. Но пък си е истина, че дворно-уличните доволно преживяват точно с блажна попарка и никой не се е оплакал, че е получил паница манджа. Laughing Peace

# 377
Касита,какво имаш предвид с "цели 13"?Това много ли е?

Имам предвид точно това- живя цели 13 години. И да, много е, дори прекалено много, ако си прочела не само възрастта, но и цялата история за живота на котарака. Обикновено такива като него рядко доживяват до пет-шест годишна възраст.

Преди време пак бях писала в темата с идеята да прибера дворна котка за домашна. Не стана, де, самото коте изобщо не пожела да припари у дома. Но стана въпрос за храната и че дворните котета на свекърва ми са хранени добре. Вие тук възнегодувахте и не успяхте да ме разберете правилно, че между живеещо в домашна обстановка и такова на улицата или в двор разликата е огромна.
Дори и аз да се старая на храня в Роял Канин, точно 15 минути след закуската дворните котки ще преравят я някой боклук, я ще облизват остатъците от паницата на кучето, я ще са на лов за "дивеч" или ще ядат мърша.

# 378
Леле Касита, направо ме разби с историите за змиите и бебето. Shocked

Нашия Монки нали си е домашен се ограничава в лов на молци, мухи и пеперуди/ рядко му се случва/.

Днес след работа отивам да купувам фурминатора и ще пиша утре за отзиви. Поръчах обеезпаразитяващи таблетки и нов пълнеж за тоаллетната.

# 379
На баба ми котката доживя 16г. , а ядеше Уискас и понякога пъпеш, кисело мляко с захар, месо ( както сурово ,така и печено ) .

Всички митове за храненето на кучета и котки се използват в полза на гранулите, попадала съм
на абсурди от сорта на : Котката не трябва да яде нещо по-различно от гранули Висок клас,
месото е много вредно и дрън дрън  ooooh!

Ние си позволяваме да се глезунтим с кекс  Mr. Green Особено женското като усети мириса на
кекс , идва и започва с молитвите , направо ако я видите ще си кажете - Това коте не е хранено
с векове  Thinking Просто си умира за кекс , въпреки че се старая менюто й да е пълноценно .

# 380
Днес се нормализира миризмата от урината и изпражненията на Мърти. Преди и пръцкаше често-често с мирис на развален пауч.  Mr. Green Сега давам само гранули, от вчера, де и таз работа вече не мирише така зловещо.  Laughing Дори днес купих храна, вярно за големи котки, която съдържа в себе си билка, неутрализираща острата миризма в урината на мъжките котки.

Интересното е, че гранулите явно му харесват в пъти повече от варено пилешко месо. Последното така си преседя в паницата и днес го метнах на уличното котаче, което спи на джанката точно срещу балкона ни. А то, решили да скокне, у дома е.

# 381
  • София
В периодите, когато има диария и Ели често пръцка доста миризливо Laughing Нормално, и тях  ги мъчат стомашни проблеми. Не знам дали знаеш, но по принцип при чувствителен стомах не се препоръчва рязка смяна на  храната. Примерно - днес гранули на една марка, утре на друга и така. Постепенно се въвежда новата храна като я смесваш със старата. Аз избягвам да сменям марките, а ако се налага гледам да не е по - често от на 2 мес. Ели яде само и единствено суха храна, ако й дам нещо друго веднага следва диария, но Пикси си яде каквото иска - обикновено 2 пауча на ден, суха храна и понякога изяжда по лъжичка кисело мляко. Но, както преди съм казвала, моите друго не обичат.

# 382
Ние имаме час за кастрация - сряда,от 10ч.Тя вече е здрава,микозата мина и се е запълнило с мъхче.
Притеснявам се малко,но се опитвам да държа фронта.Тя е нон-стоп някъде пльосната и се мъчи да се закача.Явно й е много топло,защото хвана ли я и почва да се оплаква.

За храната  - моето е всеядно.Смяна,несмяна...яде всичко.Е сега майка й е купила някаква куча марка храна  Embarassed за 2 дни,защото тази от ветеринаря свърши и няма как до сряда да идем.Иначе в сряда ще накупим.

# 383
Това с кучешката храна и при мен се е случвало, особено ако баща ми пазарува...
 Laughing

# 384
  • София
Това с кучешката храна и при мен се е случвало, особено ако баща ми пазарува...
 Laughing
куча марка не е кучешка Grinning Има предвид някаква безизвестна марка храна.....предполагам

# 385
Котешка храна е  Laughing Обаче въобще не ми е позната,но трябва да издържи на това до сряда.Така и така утре вечер няма да яде.

# 386
tartelette, лека да ви мине кастрацията.

Циндил - Пиндил, наясно съм, поради това искам да установя храната, която понася на стомаха му.

# 387
  • София и Морето от време на време
Момичета, по повод обяснението за кучата марка и кучешката храна искам само да кажа (защото май не знаете), че Еличка е дете на 12-13г някъде и е много вероятно да не знае някои жаргонизми, така че бъдете по-благосклонни към нея.

От друга страна, тъй като желанието и е да стане ветеринар, е доста начетена що се отнася до животните, така че мнението и по тези въпроси можете да вземете много на сериозно.

Само да не ме разберете погрешно - не правя забележка или нещо от сорта, само пояснявам, защото май повечето от вас са нови и е много вероятно да не го знаят.

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 18:59 от TINA.K

# 388
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ама моля ви се  Laughing, когато Ev4etoP си идва, води със себе си кучката Лиса. Не са първа любов със Силвестър, но пък и не воюват. За сметка на това си погаждат системно подли номера с храната и водата. hahaha Лиска задължително омита храната на Сисо и му пие водата, а той от своя страна, когато тя е у нас забравя за собствените си паници. hahaha Пие вода само от нейната, а ако успее да докопа и нейните гранули също е безумно щастлив. Crazy Та, това котакът да ръфа яко кучешка храна, хич не ми е непознато. Laughing Laughing Laughing

# 389
  • София и Морето от време на време
А, това да си ядат взаимно храната и аз съм го виждала. На майка ми приятелката имаше пинчер, който прекрасно знаеше, че у нас има храна и вода и всеки ден по време на разходката си идваше и джавкаше на вратата на апартамента и отиваше да омете паничките на котарака. Стопанката си знаеше, че зачезне ли Алфи, значи да го търси у нас.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт