Любители на Котки Тема 86

• 36 205
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Скрит текст:

Решихме ,че ще е в Ситивет,при доктор Търпов и доктор Лалев Simple Smile До нас са а и вече познават котето.
Микозата ми май не е била микоза(аз имам проблеми с кожата,особено лятото ,защото от мазане с Клобидерм мина.А тя е добре,чеше се,обаче там под вратлето й е мръсно заради лекарството.Трябва да го измия,но като знам каква война ще е...събирам още смелост

Явно не е било микоза. Клобидерма е кортикостероид, които ще увеличи микозата.
Война ще е!!! И кво? С децата не си ли водила? Peace Hug
едит: както се казва-пиано, пиано вай а монтано-бавно бавно, стигаш до планината. Peace
Здравей Simple Smile
Нямам все още дечица,само тя ми е дете Simple Smile Нейното си беше микоза,от стреса и сега като се успокои и с лекарствата ,всичко мина. 
Днес ще се измием малко,тя горката така мрази.
И ние вече нямаме дете. Cry. Но котка си я гледаме винаги като бебе. Wink. Късмет и успех в интервенцията. Hug

Laughing Laughing Laughing

Благодаря за топлото посрещане,  Hug

Това са двамата дебелаци от първото раждане - вече на годинка и малко. Андрю и Томас, отдавна задомени:

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Лелей, какъв нощен живот кипи в темата  Laughing (гледам часа на постовете ви), явно жегата си казва думата.

Майчето, кажи името и на другата клиника, на някой може да му е от полза.

Кипи, кипи! Нощният живот. Joy Днес ми излезе "през носа" Laughing
Коя друга клиника? От която съм доволна ли?

# 421
Хаха, Дара има окраската на Мърти, дори му е чиста двойничка, но е с по-дълъг косъм от неговия.

Аз ще си замълча, но това нашето е коте-брошка, където го сложиш, там си седи, а играта му е кротка и нежна.  Mr. Green

# 422
  • Пловдив

Лелей, какъв нощен живот кипи в темата  Laughing (гледам часа на постовете ви), явно жегата си казва думата.

Майчето, кажи името и на другата клиника, на някой може да му е от полза.

Кипи, кипи! Нощният живот. Joy Днес ми излезе "през носа" Laughing
Коя друга клиника? От която съм доволна ли?

Извинявай, Мая, сбъркала съм те с Марчето. Тя е споделила впечатление от вет. клиники.

# 423
  • Варна
Vela, би ли ми пратила линк към зоомагазина и самия фурминатор! Hug

# 424
  • София

Извинявай, Мая, сбъркала съм те с Марчето. Тя е споделила впечатление от вет. клиники.
И аз искам да напише от коя е доволна.
Аз съм ОК с вет. кабинет на
Скрит текст:
Д-р Драгоманов+ д-р Кулмие в Мусагеница.
Тия дни ще ходя при д-р Борисов от Бъкстон, гледа на ехо и ще споделя.
Извинете ме, ако съм го писала, ама ме "хвана" бирата. Embarassed

# 425
  • София и Морето от време на време
И ние ползваме услугите на д-р Драгоманов и Куми в Мусагеница от поне 9г вече - слава Богу много рядко ни се налага. Също съм много доволна. И двамата са кастрирани при тях. Чочо преди години като се запушваше все те са го оправяли. Последно 2010г се запуши, че чак с упойка катетър слагаха, защото на следващия ден трябваше да пътуваме. След това 2011 кастрираха Мърчо. От тогава до сега не се е налагало да се правят интервенции.

# 426
За котка нямам опит, но за куче, морски свинчета, а ветеринар, който работи с такива при това качествено, рядко се среща, препоръчвам д-р Цветан Найденов от Вип Вет в Младост 1. Сега Мърти при него е зачислен.  Simple Smile

А, да ви питам: от клиниката ме питаха дали ще искам да чипират Мъртито? Какво ви е мнението по въпроса?

# 427
Нашата принцеса е чипирана,но е задължително когато животното пътува (както е в нашия случай)
В нашата държавае изключително полезно,защото така може да се разбере,че е наша ако недай си боже я загубим.
Нямаме никакви проблеми с чипа,само много я боля слагането и сега като види спринцовка - умира от страх.

Старая се да съм спокойна за утре,купихме й някакъв делукс пауч...след малко махам храната..за да има 10 часа,до утре...

# 428
  • Варна
Идеалният момент да се сложи чип е при кастрацията. Така и така са под упойка.
Аз съм за.

tartelette, лека и безаварийна! Hug

# 429
  • София
А, да ви питам: от клиниката ме питаха дали ще искам да чипират Мъртито? Какво ви е мнението по въпроса?

Чипирането има смисъл в 2 случая:

1. Пътуване в чужбина - това е едно от условията, освен паспорт, ваксини и т.н.

2. В случай, че се загуби, някой го намери, този някой се досети, че това е домашно коте и има чип и го заведе във ветеринарен кабинет, където могат да прочетат чипа.

Сама прецени дали ти трябва. Лично моето мнение е, че ако по някаква причина Мъро се загуби, няма да отиде при хората, а ще се скрие в "дън земи". Ако все пак някога се покаже и някой го намери, при толкова улични подобни, едва ли някой ще се сети, че е домашен. А ако все пак се сети, чипираните котки са толкова малко, че няма да му мине през ума да търси чип и да го заведе в клиника, в която разполагат с четящо устройство.  Wink И все пак има шанс 1 на 1000 котето да достигне до собственика, а без чип няма никакъв.  Wink

tartelette, стискаме палци!  Hug

# 430
Благодаря ви! Hug Спокойна съм,до колкото това е възможно...сега ми се крие под фотьойла и ми се закача с краката.
Всичко ще мине добре,тя ми е хубаво и добре гледано коте... Heart Eyes

# 431
  • Варна
За котка нямам опит, но за куче, морски свинчета, а ветеринар, който работи с такива при това качествено, рядко се среща, препоръчвам д-р Цветан Найденов от Вип Вет в Младост 1. Сега Мърти при него е зачислен.  Simple Smile

Мнението ми е,че ако няма да пътува в чужбина е абсолютно безсмислено.Излишен тормоз за животинката.Не винаги чипирането минава безпроблемно.А шансът да свърши работа в България е нищожен.Важно е да се кастрира на време,за да се ограничат мераците му да изчезва.Моят преди да го кастрирам стоеше непрекъснато на вратата или терасата и мяукаше.Като нищо щеше да скочи навсякъде има разгонени котки.Сега като му отворя вратата излиза,разглежда 1-2 мин. и сам се прибира.Като го водим на вилата е с каишка,не го изтървам от поглед.Каквото и да решиш дано никога не се случва...

# 432
  • Somewhere beyond the moon and stars
С риск въпросът ми да е много глупав - за котките има ли (както за кучетата) каишки с медальон с данните на стопанина?
Ако има, това би било много по-удобно решение, в случай, че се изгубят.
Или не понасят нещо да ги стяга?  Rolling Eyes

# 433
Vela, би ли ми пратила линк към зоомагазина и самия фурминатор! Hug

Магазина е на Д-р Стефанов, фурминатора е за дългокосмести котки над 4,5 кг. Монки е вече 4 кг. и предвид на това ,че ще расте още взех най- големия фурминатор. Днес го ресах пак. Падна много козина, но той сега си сменя бебешката и нали е лято и пада и подкосъма, та е някакъв ужас.

По колко минути да го реша с това чудо? Въпреки, че го реша вече трети ден, пак му пада козината.

Ето линк:
http://zoomagazin.eu/bg/kategorii/originalni-produkti-furminator … -nad-4-5-kg-23374

Кога трябва да го кастрираме? На 12август ще навърши 8 месеца. Препоръчайте ми клиника/ без Синия кръст/.

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 11:41 от vela

# 434
  • София
Не знам да има специален котеши, но можеш да ползваш кучешки /за дребна порода/.
Майка ми им слага мартеници на врата и веднъж едното й коте щеше да се удуши. Добре, че другото вдигна врява, та да стане /действието се развива през нощта/ и да види, че мартеницата се е закачила за зъбите му и го души. Като се е чистил я е хванал със зъби  и не може да си я махне. Аз не слагам нищо на моите дами. За Еличко много съм мислила разни дреши да й купя, но всичко това е за задоволяване капризите на стопаните им, не за удобство на животинките.
От изгубване не се страхувам, защото не ги оставям да се разхождат на балкона, не ги водя никъде. За дворни котки, може и да е добре.

Общи условия

Активация на акаунт