Любители на Котки Тема 86

• 36 203
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • София
С риск въпросът ми да е много глупав - за котките има ли (както за кучетата) каишки с медальон с данните на стопанина?
Ако има, това би било много по-удобно решение, в случай, че се изгубят.
Или не понасят нещо да ги стяга?  Rolling Eyes

Споменавани са в темата. Някои котки понасят, а други - не. Обаче каишката трябва да е еластична, защото котките се катерят по дървета и други всевъзможни места и има опасност да се закачат и да си останат там.  Wink Не могат да се използват тези за дребните породи кучета.  Wink

Циндил - Пиндил, абсолютно същото нещо се случи с Мъро през 2009. Само че действието се развиваше в леглото на малката ми дъщеря, също през нощта. Мъро беше целия в кръв от дърпането на мартеницата и впиването ѝ в устата му. И лапите бяха в кръв - само изцапани, но в първия момент не се разбираше. Това беше причината да изляза от "нелегалност" и да се запиша в темата.  Grinning

# 436
  • София
О, ужас, при вас е било голяма касапница Confused Да, трябва много да се внимава с тези неща и колкото и да са ми сладки с разни панделки и дрешки е добре да си напомняме , че са живи същества, а не играчки. Хубаво, че са се разминали Hug

# 437
  • София и Морето от време на време
Моите и двамата не са чипирани, нямат и ваксини, но това е друга тема, свързана с възгледите ми по няко въпроси.

Това, което имам като наблюдение върху поведението им в апартамента и на вила с двор.

В апартамента с удоволствие излизат и лежат на терасата, по няколко пъти са излизали в стълбищната клетка и после са се опитвали да влизат у съседите над или под нас - знаят значи кой е апаратамента, ако някак и етажа почнат да разпознават ...  Laughing
Когато са на терасата - нямат мераци да се качват по парапетите, само до парапета и провират главата да гледат навън.

На вилата:
Чочо като по-малък имаше мераци да излиза и си излизаше - по цял ден спеше в двора на съседите и вечер си се прибираше да спи в къщи. Предните години е имало няколко нощи, в които не се е прибирал самата нощ, а на сутринта. Това лято, все у дома си се върти, дори и през деня. Кастриран е на възраст 5г., сега е на 14.

Мърчо (на 4г) също предните 2 лета цял ден спеше някъде на хлад - обикновено в една ниша под стълбите, където децата не могат да го докопат. Привечер към 19ч се раздвижваше, и към 21 хващаше гората за малко и по-късно си се прибираше да спи у дома. Към 3ч почваше да шари навън-навътре и сутринта към 9 вече се прибираше за дневния сън. Съседи ми казваха, че сутрин към 6ч го виждали, че спи в един от дворовете на една мека мебел, под навес - глезльо!

Засега, откакто сме на вилата спи по цял ден в нощното ми шкафче, излиза само до тоалетна и за храна. Привечер за около 1-2 часа се поразхожда и след това си се прибира и цялата нощ спи или пак в шкафчето, или опънат до краката ми.

И накрая малко снимки:

Скрит текст:
Ей така го разбирам живота:

Пътуването не започна по най-добрия начин ...:

... но след 30мин всичко е както трябва:

Малкия нещо е притеснен и гледа странно:

Ей така също ми е екстра - по-близо до тати:

Я да видя накъде кара, да не обърка нещо пътя:

Тоя малкия глупчо целия път го изкара като щраус - заврял си главата под седалката и си мисли, че се е скрил ...  Grinning:

Най-накрая се показа, че даже и се настани в скута на дядо - егати и нахалника, тамън си мислех аз да се гушна там ...:

На сенчица:

Хм, тая Сивка няма ли да дойде да си поиграем?:

Ей така си делнахме нощните шкафчета - перфектни са за спане:

Привечер на терасата - голям кеф:

Ииии, тоя Чочо ... легнал ми е в шкафчето - нали уж това е мойто, пък той спеше в на тати шкафа ...:

Излязъл и легнал на пода ...

... ама кво от това, аз вече съм на тати в шкафа:

Ама то на тоя балкон си е екстра - всяка вечер си клюкаме от него вече:

# 438
  • София
 Hug Мерси за разказа в картинки!

# 439
Прекрасни котьовци, прекрасна история и много хубава виличка Simple Smile

# 440
Tina  Hug Искрено ме разсмя с тези шкафчета и с пътуването  Heart Eyes Прекрасни животинки  Hug
И ме замисли да си вземем и ние такива шкафове ... У нас е тишина и спокойствие, жега и мързел, всеки се е изпльоскал на някъде и дреме ли, дреме ...  smile3524

# 441
Хихи, Тина, големи пътешественици.  Heart Eyes

Относно чипирането- вероятно ще го направя именно с кастрацията, за да не дойде време да го правя на тагадък. Живея на нисък етаж и изпитвам невероятен ужас да не скокне от терасата. Предвид и това че една улична маца живее срещу нас в дървото ....  Rolling Eyes

Ваксината остана да я направим тази седмица, вероятно ще е утре. Предложиха ми някаква петвалентна. Ще сложа нея. И не за друго, а защото поживя на улицата.

На Мърти определено му е студено нощем и след вечерната игра, хранене, вода и тоалетна, директно скача в леглото на голямото дете и се завива.

# 442
Ние се върнахме вкъщи от кастрацията.Минала е добре,котето ходи странно и леко си провлачва задните крака,но иначе прави опити да яде и не се крие,а седи някъде около нас.
Бях много притеснена,но докторът ми вдъхна много доверие.Обясняваше всяко нещо защо е,успя да й сложи инжекциите лесно.
С храната ни струваше 80 лева,но взехме маркова и хубава храна.

Ох камък ми падна от сърцето.

# 443
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ние се върнахме вкъщи от кастрацията.Минала е добре,котето ходи странно и леко си провлачва задните крака,но иначе прави опити да яде и не се крие,а седи някъде около нас.
Бях много притеснена,но докторът ми вдъхна много доверие.Обясняваше всяко нещо защо е,успя да й сложи инжекциите лесно.
С храната ни струваше 80 лева,но взехме маркова и хубава храна.

Ох камък ми падна от сърцето.

Супер!  Grinning Дано се възстанови бързо и спокойно!  thumbsup
Остави я някъде на тъмно и закътано докато отмине действието на упойката. Пази я да не се качва никъде!  Peace

# 444
  • София
Момичета, помагайте  Praynig

Имам котараче със счупен нокът на няколко милиметра от основата. Не куца, не показва признаци на болка при тичане и пр., но когато отворя лапичката да видя, изпитва болка.
Почиствам и дезинфекцирам с риванол, но дали е достатъчно?
Все е с кал и нечистотии на мястото, вероятно го боли да се почиства сам.
Дворно коте е, идва сутрин и вечер, да се нахрани и поглези.

Знам, че е най-добре да го заведа на ветеринар, но откача в клетката и ще трябва първо да му сложи пълна упойка, за да го прегледа  Rolling Eyes

# 445
Благодаря много!
Много сме доволни от Ситивет,Пловдив Simple Smile

# 446
  • София

Имам котараче със счупен нокът на няколко милиметра от основата. Не куца, не показва признаци на болка при тичане и пр., но когато отворя лапичката да видя, изпитва болка.
Почиствам и дезинфекцирам с риванол, но дали е достатъчно?

Риванола е слаб антисептик. По-добре с йодова тинктура.
Наблюдавай го. В краен случай-при вет. Завиваш го в одеяло и го замъкваш с някой помощник.
И внимавай да не го изгориш с йода. Премерено трябва да е.  
Можеш да го поръсваш и със сулфатиецол(на прах).  

tartalette
, Честито! Нали знаеш : на топло и ниско-за да не счупи нещо при скачане от високо. Hug

# 447
Хайде, честито ви Тарталетке! Успешно възстановяване ви желая, тя и моята мадама трябва да мине по този път, но да видим кога.

daniabc По принцип са доста способни да си поддържат сами маникюра, но явно го боли. Няма как - за да си сигурна, трябва някак си да стигнете до ветеринар, а вече той на място ще прецени как да озаптява буйствата, забелязала съм, че повечето немирници като видят чичо доктор и замръзват ... Успех!  Hug

А, Майче    bouquet гледам тука нашия нощен живот обсъждат Grinning

# 448
  • София

А, Майче    bouquet гледам тука нашия нощен живот обсъждат Grinning
Имат какво, обсъждат. Wink Laughing

# 449
  • София
Риванола е слаб антисептик. По-добре с йодова тинктура.
Наблюдавай го. В краен случай-при вет. Завиваш го в одеяло и го замъкваш с някой помощник.
И внимавай да не го изгориш с йода. Премерено трябва да е. 
Можеш да го поръсваш и със сулфатиецол(на прах). 

Благодаря,
Да попитам с Йодасепт става ли? Пропуснах да кажа, че ръся с топоцин.

Вет-а ми е много наблизо, днес на два пъти прескочих за съвет, но го нямаше и бележка не беше оставил. Доволна съм от тях /3-ма са от една фамилия/, имат и отделно помещение за манипулации и операции. Имах някъде визитка, но за късмет не мога да я намеря.
Дано не се наложи да му вадят нокътя, то като беше една шепа бебе полудя като заведох за обезпаразитяване, сега не ми се мисли как ще е...

Иначе е златно коте, толкова мило и добро - Малкият ми син такъв тормоз му прилага, а той не само че не го дере, но сутрин го гушка така:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт