Любители на Котки Тема 86

• 35 441
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Be realistic - plan for a miracle.
Що ли се обяснявам, ама... Думата "кравар" използвах като похват за изразяване, нарочно съм я сложила в кавички, за да си личи, че не я казвам буквално.

В интернет големите букви с CAPS се приемат за крещене.

А с последното не съм съгласна, но... не знам как да го коментирам и затова няма.

Нещо забавно по повод пишкането по обувки Simple Smile

Скрит текст:

# 631
....

А кастрацията дали е на котка или прасе не се различава особено, освен по чувствата, които изпитвате към животното.
Различава се  Peace
Доколкото съм запозната кастрацията при прасенцата се извършва без упойка  Sad

# 632
Не се обясняваш, а се оправдаваш, защото се чувстваш виновна. Като използваш такива епитети, първо се замисляй дали няма да обидиш някой. После да се оправдаваш няма смисъл.
За разлика от ветеринарите, при които вие ходите за ваксинации, обезпаразитяване и кастрации, "краварите" разбират освен от кучета и котки, и от крави, прасета, коне, овце, кози, зайци, пилета, пуйки, гълъби и каквито още животни гледат по селата. Тези животни също боледуват, и макар вие да не се привързвате към тях, те са живи същества, които също като вашите котки имат нужда от грижи.

Големите букви се използват и за да се обърне внимание за това, което искаш да кажеш.

# 633
....

А кастрацията дали е на котка или прасе не се различава особено, освен по чувствата, които изпитвате към животното.
Различава се  Peace
Доколкото съм запозната кастрацията при прасенцата се извършва без упойка  Sad

Да, и прасето квичи все едно го колиш и не стои мирно. 

# 634
Нямаше нужда от тези подробности  Stop

# 635
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Точно така! Peace
Много моля, темата е за любители на котки! Naughty
Ако някой има желание да обсъжда ветеринарната професия във всичките й аспекти да си пусне такава тема в Клюкарника! Naughty

Аз не мога да посоча ветеринар в Харманли, и също като Таня67 бих посъветвала да се потърси в Хасково, където би трябвало да има повече на брой ветеринари и с повече опит в кастрирането на котки. Peace Когато става въпрос за здравето на любимеца ми последно бих се интересувала от егото на ветеринаря, да е жив и здрав! Любимецът ми - преди всичко! Peace

# 636
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не се обясняваш, а се оправдаваш, защото се чувстваш виновна. Като използваш такива епитети, първо се замисляй дали няма да обидиш някой. После да се оправдаваш няма смисъл.
.

Laughing Laughing Laughing Ма по-виновна не съм се чувствала в живота си, честно. Мерси, разведри ми деня, имах нужда малко да се посмея   bouquet

profi_1 , и аз мисля за Хасково вече и проучвам нещата в момента. Но... Мишо не се е върнал. Постоянно мисля за него и се моля... Дано има късмет мацоранчо  Praynig

# 637
  • София
Точно щях да питам за Мишо.  Cry  Дано да се върне!  Praynig

Да разведря малко темата:

Що ме будиш?

гаргоглед

# 638
Уау, Танче тези зелени очички!  Heart Eyes
Значи, не можах да разбера цялата припирня за какво беше, сложна е наистина ветеринарната професия, а за сведение на silvija_nd, "градските" и извънградските ветеринари в България учат на едно място... И не, вет-вете в града не правят само обезпаризитявания и кастрации, ама айде да не подпалвам и аз.

Ние изпратихме наша Бамба на гости на щерка й, утре заминаваме по сокаците да си починем малко, така че няма да мога да ви следя! Гушкам ви всичките и много-много да ви слушат и радват пухкаланчовците!

# 639
  • Варна
Ако някой от Варна има желание да осинови котенце моля да ми пише.Котенцата са 4 мъжки и едно женско.Майка им скоро ще бъде кастрирана,а котенцата ще останат до контейнерите  Cry
В момента са прибрани във вход от блок,но днес два пъти ги изкарваха навън.На около 30 дни са.Умишлено не пускам снимки тук.

# 640
  • София
Таня, много сте сладки. Heart Eyes Едно герданче от нефрит знаеш ли как ще му "легне"? Wink

Sway
, чакаме да се върне мацарочко. Hug

Да кажа за моята:
Скрит текст:

Днес бяхме на ехограф заради поредната бучка.
Добрата новина е, че всичко което може да се види на ехо е Ок : черен дроб, бъбреци, пикочен мехур, диафрагма, храносмилателна система. Няма метастази.
Остава да направим рентген на бял дроб, тъй като е възможно захващане на туморната маса към ребро.
Ще ходя в ЦВК. Дано и оттам да има повод за хвалба. Praynig

В тази връзка искам да похваля д-р Борисов /Бъкстон/ тел
Скрит текст:
0885646202 -давам го в скрит текст, че не съм го питала
. За пръв път ходя при него. Има ехограф. Много е внимателен към животните. Също така много добре обяснява. Измери температура, тегло, чу дишането. С две думи съм много доволна.
 Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 641
  • София
 Hug Браво, Мая, сега стискам палци за ехото. Praynig
Ние се ресахме, че навсякуде се въргалят кълбета косми. Тия дни ще взимам фурминатора, че не се живее. ooooh!

# 642
  • Варна
MayyaI ,много се радвам за добрите новини.Стискам палци и на рентгена всичко да излезе чисто  Praynig

Момичета какви са отзивите за д-р Цветан Цонев-гр.Варна?Някой водил ли си е животинката там?

# 643
Днес ми е супер щастлив ден  Hug
Моята дъщеричка прави 13г., а котарачкова Пухи - 2 г.

bdbaloni

# 644
Да са ти живи и здрави и двечките!!! nbirthday
MayyaI, раздвам се, че новините досега са добри! Дано и с бялото дробче всичко да е наред Praynig

Общи условия

Активация на акаунт