НВ-ВМХ, част 81

• 35 023
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
А, поради какви причини?  Embarassed

# 286
Забраниха ми само слънчогледовото, защото е от зърна. Майка ми ми изпраща зехтин от Гърция, поне знам, че е истински.

# 287
Благодаря на всички  Heart Eyes
Само веднъж съм използвала стевия.

Послушах съвета ви и започнах да слагам мазнина в яденето:
Закуска-2 яйца и една краставица
Обяд-запечена риба в масло + една купа салата със зехтин (не използвам слънчогледово олио, не ми е позволено заради инсулина) и парче кашкавал
Вечеря-салата със зехтин (от доста време вечерям само салата, защото ми става доста тежко)
Мисля, че съм се справила днес, вие как мислите?

Така е по-добре!  Mr. Green По-нататък постепенно почни да добавяш и протеин за вечеря, защото по време на сън тялото регенерира и се подновяват всички тъкани чрез набавения от вечерята протеин. Няма нужда да броиш калории, а яж до насищане.

# 288
Аз и преди бях казала, че калории не броя, но си мисля, че не превишавам 2800 за деня. Ям си до насита. В началото без хляб се засищах трудно, но сега се чувствам заситена.  Понякога хапвам и сурови бадеми, по 20-25гр за деня. Снощи за вечеря ядох 2 яйца, защото нещо ми притъня Simple Smile
В салатата ми присъства сирене винаги, много го обичам.
Другото-не знам дали е нормално, но съм свалила 2кг тези дни, не е ли много?

# 289
Аз и преди бях казала, че калории не броя, но си мисля, че не превишавам 2800 за деня. Ям си до насита. В началото без хляб се засищах трудно, но сега се чувствам заситена.  Понякога хапвам и сурови бадеми, по 20-25гр за деня. Снощи за вечеря ядох 2 яйца, защото нещо ми притъня Simple Smile
В салатата ми присъства сирене винаги, много го обичам.
Другото-не знам дали е нормално, но съм свалила 2кг тези дни, не е ли много?

Най-вероятно е вода, която си изхвърлила. Simple Smile

Не знам дали докарваш 2800 калории. Менюто ти е доста оскъдно, особено постната вечеря. 2 яйца са супер малко калории на практика. Не мисля, че преминаваш 1500 дори. МОже дори да си и към 1200. За 2800 ккал трябва да ядеш стабилно протеин и по-мазни неща (поне по 100гр кашкавал на ден, сметани, масла, 100-200гр сурови ядки и т.н.).

# 290
Ами чувствам се заситена.. През целия ден не чувствам глад.

# 291
девойки  bouquet
минавам да докладвам:
разгоних му фамилията на излишният холестерол Mr. Green
приложих тежка артилерия:лъжица сусамов тахан за закуска,естествено и кафе със сметана,но следобедната закуска е от голямо значение :lol:6 г канела и малко какао разбити с малко сметана на крем шантий
и воала bowuu
дори някакво килце изчезна по незнаен начин Laughing
половинката продължава да държи гликирания хемоглобин в границите,без лекарство Peace
нещо ми действате депресиращо с тези калории,а си признавам и не вярвам в тях
в чиния (26 см диаметър) слагам свинско в едната половина и допълвам със зеленчук
аз не съм от спортуващите Embarassedоколо 10 км ходене/4 дни от седмицата,виса на лоста (докато се сварят яйцата),малко обръч,малко планк ooooh!ми нямам време
ще се поправя,като се пенсионирам Laughing
хубава ваканция на тези,които я имат и кураж на чакащите този момент

# 292
А, поради какви причини?  Embarassed
Рафинирана мазнина е, с изключение на шарлана, ама на него не пише слънчогледово олио. http://healthline.bg/blog/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d1%81% … %b5-%d1%80%d0%b0/

# 293
  • SA
Тези дни не влизам почти в нета, но вечер като заспят всички, ми остава малко време и за наата тема. Не успях да прочета всичко коментирано подробно, но да кажа едно голямо БРАВО на мами  за хубавия резултат!  Hug
Поздравления на Ygritte за чудесния блог! Идеално допьлнение кьм темата ни!   bouquet
А за Гери*   - тя и по-рано май беше писала в темата, но тогава не бях разбрала, че е само на 16 години. Гери, прочетох и аз по-старите ти постове и очевидно наистина имаш хормонални проблеми. Но нямаш никакьв повод за отчаяние , да знаеш! Ехеей, и на мен на 16 години ако имаше кой да ме ориентира как да се храня...  Simple Smile Започвай да четеш, да се информираш за ВМ-НВХ и да се придьржаш кьм неговите принципи и за месеци-година ще видиш каква промяна ще настьпи с теб. Всичките ти проблеми са разрешими, само воля и желание да имаш. Пиши за всичко, което не ти е ясно, не се тревожи да питаш, на твоята вьзраст е сьвсем естествено да не знаеш много неща.
Танче, радвам се на добри вести от вас!  Hug
Atari,  Hug
Вивче, и аз нямам тьрпение да се поосвободя и да се заема по-сериозно с домашните тренировки. Пьк като гледам и какви сладури сте се сьбрали в онази тема...  Heart Eyes

# 294
таня, тия дни се чудех къде изчезна Hug

аз не съм от спортуващите Embarassedоколо 10 км ходене/4 дни от седмицата,виса на лоста (докато се сварят яйцата),малко обръч,малко планк ooooh!ми нямам време
ще се поправя,като се пенсионирам Laughing
хубава ваканция на тези,които я имат и кураж на чакащите този момент
това извинете не е 'неспортуване'  Flutter

# 295
Здравейте, спазвам си режима, комбинирам го с уражненията на Р. Илиева и килограмите и обиколките бавно, но сигурно (надявам се) тръгват надолу.
Имам два въпроса - кокосовото масло става ли ви напълно течно при малко по-висока (но все пак стайна) температура, или моето просто е некачествено?
И относно витамините - не се ли разграждат при топлинната обработка? Тъй като в нашия режим почти всички храни се консумират след по-продълвително варене, печене..?

# 296

Имам два въпроса - кокосовото масло става ли ви напълно течно при малко по-висока (но все пак стайна) температура, или моето просто е некачествено?

Става напълно течно на стайна температура. Simple Smile

# 297
Пиле с пушено сирене и сметана и гъби....мммм.
..................Тук наистина можеш да ядеш много по-вкусни и качествени храни от шоколади,кроасани, вафли и т.н.
Ако първите храни са купени от масов бг-магазин, са еднакви по "качество" с вторите.Единствената разлика е, че във вторите има и подсладители.

# 298
  • Пловдив
Това твърдение изобщо не е вярно,има по магазините достатъчно продукти,които са качествени.Да,по-скъпи са,но ги има и всеки сам си прави избора.

# 299
Solima, имам същия проблем с месото. Само, че аз знам на какво се дължи, но нямам избор за сега - пия глюкофаж. Много е неприятно и не знам как да си набавя достатъчно протеин. За това се интересувам от сухия. Гледам, че сте го коментирали и може би и аз ще си взема. Имам някои "глупави" въпроси относно него обаче  Embarassed Замества ли хранене? Може ли да се приема самостоятелно? По колко дози дневно може? Ей такива неща. Вив, ще съм благодарна, ако ми разясниш и се извинявам на всички, ако въпроса ми не е за тук.
Ygritte, впечатлена съм от блога   bouquet Кулинарията винаги ми е била слабост и ще го следя с интерес.
По въпроса с калориите - за себе си съм установила, че ако не ги държа на минимум, няма мърдане на килцата.

Общи условия

Активация на акаунт