НВ-ВМХ, част 81

• 35 022
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Ако имаш нещо под ръка, пусни линк. Аз ще се опитам да прочета отново повече информация по темата. Т.е. Според твоите източници е възможно изчистваното да отива към плода, така ли?

# 76
Ами да. Всичко, което действа "прочистващо" не се препоръчва в първите три месеца, докато трае органогенезата.  Peace Това е и мнението на моя приятелка гинеколог в Германия. Те там са много стриктни в това отношение.
Допълвам: Не намирам в момента линковете, които бях чела. Обаче звъннах на моята приятелка и тя каза, че през първите три месеца само фолиева, по преценка на лекаря - магнезиум и вит. Д. От четвърти месец може и омега 3, хлорела, спирулина и други. Хлорелата не е изследвана достатъчно и тъй като освобождава отровите не е редно да се рискува. Взимата от четвъртия месец противодейства на анемия, одеми и др. подобни. Обаче имай в предвид, че в Германия гинеколог няма да ти препоръча да пиеш каквото и да било освен фолиева, магнезий, желязо, йод и вит. д, каза тя.

Пожелавам ти лека и спокойна бременност! И на финала едно здраво, красиво и пухкаво бебнце! Hug

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 16:52 от Jana Ina

# 77
Радост, не съм разбрала аз, лека бременност и здраво бебче на финала ти желая.
Не видях да споменаваш холина, но ако ядеш яйца няма какво да го мислиш него много Simple Smile
Иначе при пречистванията, дори и да не отиват директно към плода, със сигурност му е отразяват. Нали и затова не се препоръчва смяната на амалгамите тогава например.

# 78
  • Варна
Прави сте, но навсякъде пише че не е добре да се ЗАПОЧВА с прием на хлорела по време на бременността. Но ако първоначалното детоксикиране е минало по-рано, реално последващият прием само поддържа нивото и изчиства токсините, които се приемат с храната в момента. Аз съм вече почти в края на първия триместър и ще я спра докато вляза във втория. Нямам симптоми на детоксикация, но за всеки случай...
Ули, да малко по малко започвам да включвам яйцата обратно в диетата. Днес си правих бананови палачинки  Mr. Green

# 79
  • София
Ассос, помня аз, че по време на бремеността се изследва и почна да пиеш.  Wink Ама преди това не беше ли много строго против витамините, или грешно съм запомнила? newsm78
Така е, аз и сега съм против, предпочитам ги натурални  Mr. Green Докато бях бременна, например, ядях чат пат дроб от треска, вместо добавката.

# 80
  • Варна
Асос, я кажи как е на вкус и с какво се комбинира тоя дроб от треска? И аз съм си купила, но още го заобикалям  Laughing

# 81
  • София
Прекрасен! Докарва го почти на гъши и е също толкова мазен. Но не става за основно хранене, защото е в съвсем малки опаковки. Ето този е моя:
Скрит текст:
Но  в твоя случай е добре да не прекаляваш, разбира се, защото съдържа големи количества витамин А.
Според фитдей 30,000.0 мкг на 100 грама или 4,286% от дневния прием  Confused

# 82
Радостче, на мен пьк чисто теоретично ми е интересно, ако детето се храни така недоимьчно в пьрвите години от живота си, само млечните му зьби ли се развиват непьлноценно, или има опасност по някакьв начин по-нататьк да се увредят и постоянните зьби?
Именно тях се опитваме да предпазим от подобни аномалии. Реално временните могат да имат известно подобрение, което означава, че терапията има ефект, но реално всичко рефлектира върху зародишите на постоянните. После възрастните започват с хиляди проблеми, кариеси, "чупливи" и чувствителни зъби и какво ли не, ортодонтските аномалии същи са в числото. Хубавото е, че ако се вземат мерки навреме, които със сигурност не са пломбиране на развалените млечни зъби  Rolling Eyes , нещата тръгват в една много добра посока.

Аглика, и аз се замислих дали не трябва да направя нещо повече по въпроса и коментирам темата с моя близка приятелка, която е социален работник и работи само с деца, лишени от родителска грижа или малтретирани и т.н. Оказва се доста сложно не само технически, а има и морален и социален аспекти. Като цяло разсъждаваме с нея по темата.  Peace

Радост, обсъдете го и прегледайте законовата рамка, защото у нас не се знае достатъчно за издевателствата на родители-вегани върху децата им. Много е важно да се разбере какво точно е поведението на майката и колко лично приема храненето на детето, какви ограничения му поставя и дали всичко това наподобява някакъв вид тормоз. Прехранването насила също е малтретиране, макар и трудно доказуемо, но дефакто е такова! Успех!

П.П. Честито бебче! Пожелавам ти всичкото щастие на света!  Hug Hug

# 83
Прекрасен! Докарва го почти на гъши и е също толкова мазен. Но не става за основно хранене, защото е в съвсем малки опаковки. Ето този е моя:
Скрит текст:
Но  в твоя случай е добре да не прекаляваш, разбира се, защото съдържа големи количества витамин А.
Според фитдей 30,000.0 мкг на 100 грама или 4,286% от дневния прием  Confused

Къде мога да си купя това?

# 84
Като запис, понеже се споменаваше динята, в момента има зеленички пъпеши. Мисля, че са по-добър вариант, ако ще се яде плод.
Хлорелата и спирулината се ползва и за предпазване от радиоактивни частици.
Понеже споменавате добавките, да ви кажа, че избягвам микрокристална целулоза, понеже четох, че оставала в тъканите.

# 85
  • София
Дробът от треска е божествено вкусен  Heart Eyes

# 86
Здравейте,момичета   bouquet Пак много интересни работи сте изписали,аз да споделя менюто,въпреки че цял ден съм яла сирене и домати под всякаква форма,знам че не е правилно,но ..
Лека вечер на Вас  Hug

# 87
Виляна, няма нищо страшно в домати и сирене за цял ден, особено ако не е така всеки ден. Hug

gug40, аз съм купувала от Пикадили.

# 88
  • София
Аз купувам дроб треска от рибарски магазин.

# 89
Вивиан, предполагам, че имаш предвид консервите? Има ги и в Карфур, в Пикадили. При нас в едно рибарско магазинче, обаче, са с лев по-евтини.

За пореден път си давам сметка, че млечните продукти не ми действат добре. Според мен съм по-пристрастена към тях, отколкото към зърнените. Не знам как да ги махна. Струва ми се, че в тях има вещества, от които организмът ми се нуждае. Преди време проучвах въпроса с мононатриевия глутамат (Е621), тогава четох, че в много храни има естествени глутамати (които не са токсични като изкуствените). Една такава храна е зрелият кашкавал, например, в пармезана има много. Намерих на отлична цена зрял чедър и не мога да се спра.

Между впрочем, ако купувате печени ядки, освен добавеното брашно, много често има Е621. Предполагам, че и в насипните има масово. Трудно е да се намерят печени бадеми без глутамат. Също го има много по колбасите, беконите, избягвам го, защото е невротоксин, действа с натрупване.

Общи условия

Активация на акаунт